Databricks, cu doi antreprenori de origine română printre fondatori, poate ajunge la o evaluare de 43 miliarde dolari

Databricks, cu doi antreprenori de origine română printre fondatori, poate ajunge la o evaluare de 43 miliarde dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 aug 2023

Compania americană Databricks, care are printre fondatori și doi români, poartă discuții pentru a obține o nouă finanțare, care ar crește evaluarea companiei la 43 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Sursele Bloomberg atrag atenția că discuțiile se află într-un stadiu inițial și ar putea să eșueze.
 
În 2021, Databricks a atras 1,6 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare seria H condusă de Counterpoint Global, la o evaluare de 38 de miliarde de dolari.
Încrederea în economia germană, cea mai mare din UE, continuă să scadă CITEȘTE ȘI Încrederea în economia germană, cea mai mare din UE, continuă să scadă

Săptămâna trecută, CEO-ul Databricks, Ali Ghodsi, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg că, deși compania este bine capitalizată și nu are nevoie de finanțare suplimentară, ar lua în considerare investiții noi, din motive strategice.

"Întotdeauna există discuții cu investitorii. Primim cereri tot timpul", a explicat CEO-ul.

Databrick a fost fondată în anul 2013 de un grup de profesori de la University of California. Printre cofondatori se numără CEO-ul companiei, suedezul Ali Ghodsi, precum și doi informaticieni de origine română: Ion Stoica (președinte executiv al companiei) și Matei Zaharia (chief technologist). revista americană Forbes i-au inclus pe Matei Zaharia (37 de ani) și Ion Stoica (58 de ani) pe lista mondială a miliardarilor, considerându-i antreprenori români, deși ei trăiesc în America de Nord de foarte mult timp. Cei doi IT-iști consacrați au averi cotate la câte 1,2 miliarde de dolari, inclusiv ca urmare a valorii estimate a Databricks.
viewscnt
Afla mai multe despre
databricks
finantare
antreprenori romani