Maersk oprește toate transporturile de containere prin Marea Roșie, din cauza incidentelor din regiune

Maersk oprește toate transporturile de containere prin Marea Roșie, din cauza incidentelor din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2023

Compania daneză de transport maritim A.P. Moller-Maersk va întrerupe toate transporturile de containere prin Marea Roșie până la o nouă notificare și le va trimite printr-un ocol în jurul Africii, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma incidentului aproape de accident care a implicat Maersk Gibraltar de ieri și a unui alt atac asupra unui vas container astăzi, am instruit toate navele Maersk din zonă care trebuiau să treacă prin strâmtoarea Bab al-Mandab să-și întrerupă călătoria până la un nou ordin”, a declarat compania într-un comunicat.

VIDEO Când ar putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România CITEȘTE ȘI VIDEO Când ar putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România

Maersk a declarat joi că nava sa Maersk Gibraltar a fost vizată de o rachetă în timp ce călătorea de la Salalah, Oman, la Jeddah, Arabia Saudită, și că echipajul și nava sunt în siguranță, scrie News.ro.

Vineri mai devreme, Maersk a negat afirmația mișcării Houthi din Yemen, aliniată Iranului, potrivit căreia miliția ar fi lovit o navă Maersk care naviga spre Israel.

”Nava nu a fost lovită”, a declarat un purtător de cuvânt al Maersk pentru Reuters într-o declarație trimisă prin e-mail, în urma revendicării Houthi.

Houthi au susținut că au efectuat o operațiune militară împotriva unui vas container al Maersk, lovindu-l direct cu o dronă.

Houthi, care au făcut afirmația într-o declarație, nu au oferit nicio dovadă.

VIDEO Incendiu puternic la Taverna Racilor din Snagov. Localul a fost deschis recent CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu puternic la Taverna Racilor din Snagov. Localul a fost deschis recent

Maersk a spus că compania este profund îngrijorată de situația de securitate extrem de escaladată din sudul Mării Roșii și din Golful Aden.

”Recentele atacuri asupra navelor comerciale din zonă sunt alarmante și reprezintă o amenințare semnificativă la adresa siguranței și securității navigatorilor”, scrie compania în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
marea roșie