Prețul cărnii de vită din SUA a crescut semnificativ. Crescătorii de animale au redus numărul de bovine din ferme la cel mai mic nivel din ultimii 70 de ani

Agribusiness   
Prețul cărnii de vită din SUA a crescut semnificativ. Crescătorii de animale au redus numărul de bovine din ferme la cel mai mic nivel din ultimii 70 de ani

 Prețul cărnii de vită din SUA a crescut semnificativ, din cauza secetei prelungite și a scumpirii forței de muncă. Crescătorii de animale au redus numărul de bovine din ferme la cel mai mic nivel din ultimii 70 de ani.

În martie, prețul cărnii de vită tocată a atins o medie de 5,79 de dolari pe kilogram, o creștere de 12,8% față de anul precedent și cea mai mare majorare înregistrată vreodată, scrie FT. Totodată, prețul cărnii de vită pentru friptură a ajuns la un nivel record de aproape 11 dolari de kilogram.

Urmărește-ne și pe Google News
Experții previzionează perspective sumbre de viitor pentru Ford în Europa CITEȘTE ȘI Experții previzionează perspective sumbre de viitor pentru Ford în Europa
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Creșterea este atribuită, în mare parte, secetei prelungite din vestul Americii, care a afectat pășunile și a forțat crescătorii de animale să reducă numărul de animale. În ciuda scăderii numărului de vite, greutate acestora a crescut, dar nu suficient cât să acopere deficitul. Ca urmare, a apărut o penurie de bovine, ce a dus la creșterea prețurilor atât pentru viței, cât și pentru diverse alte produse ce conțin carne de vită, arată BiziDay.

Pe lângă problema secetei, alți factori, precum creșterea costurilor forței de muncă și a asigurărilor, au contribuit la majorarea prețurilor. “Carnea de vită are parte de cele mai dificile condiții de piață pe care le-am văzut vreodată”, a declarat Donnie King, directorul executiv al Tyson Foods, cel mai mare producător de carne din SUA.

Directorul financiar interimar al Kroger, una dintre cele mai mari companii de retail din SUA, a descris creșterea prețului pentru carnea de vită drept o “inflație excesivă”, chiar și în contextul în care prețurile pentru alte alimente, cu excepția ouălor, rămân “stabile”. Tyson Foods a raportat că, din cauza majorării prețului cărnii de vită, clienții se orientează către opțiuni mai ieftine, precum carnea de pui sau carnea de vită de calitate inferioară. Schimbarea a dus la pierderi de 181 de milioane de dolari în sectorul cărnii de vită al companiei, în prima jumătate a anului.

În 2024, exporturile de carne de vită și produse din carne de vită ale SUA au atins o valoare totală de 10,45 de miliarde de dolari. Cele mai multe exporturi au fost înregistrate în partea de est a Asiei, mai exact către Coreea de Sud (2,22 miliarde de dolari), Japonia (1,87 miliarde de dolari) și China (1,58 de miliarde de dolari). 

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de vita
sua
pret