Audi unifică echipele de la motoare și șasiu pentru startul din Formula 1. Șeful diviziei de motoare a fost înlocuit

Auto/Transporturi   
Audi unifică echipele de la motoare și șasiu pentru startul din Formula 1. Șeful diviziei de motoare a fost înlocuit

Planul mărcii Audi de a intra în Formula 1 cu o echipă proprie merge mai departe, prin numirea de noi responsabili. După atragerea investitorilor strategici de la Fondul de Investiții Qatar și preluarea completă a echipei Sauber, acum sunt unificate toate activitățile sub o singură conducere.

Echipa de Formula 1 a mărcii Audi va fi condusă de Mattia Binotto, care va fi responsabil atât pentru activitățile de dezvoltare din unitățile de motoare din Germania, cât și pentru centrul tehnic din Anglia, unde se dezvoltă mașina propriu-zisă. Binotto a fost până acum director tehnic.

Urmărește-ne și pe Google News

Numirea are ca scop integrarea și coordonarea tuturor activităților legate de mașină și sistemul de propulsie, cu mai puțin de 10 luni înainte de debutul primului sezon din istoria mărcii în Formula 1.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
VIDEO&FOTO Umbrărescu a adus de 1 Mai peste 200 de muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldova CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu a adus de 1 Mai peste 200 de muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldova

De asemenea, Christian Foyer a fost numit COO al Audi Formula Racing GmbH (AFR), companie responsabilă de motorul viitoarei mașini. El este inginer specializat în motoare cu ardere internă și lucrează de 18 ani în operațiuni și management de proiect pentru diverse echipe și producători de F1. Foyer îl înlocuiește pe cel care a ocupat până acum poziția de CEO al acestei companii de motoare, Adam Baker, care pleacă în urma unei înțelegeri cu Audi.

„Dorim să-i mulțumim lui Adam Baker pentru angajamentul său din ultimii ani. A jucat un rol decisiv în conturarea conceptului strategic general pentru intrarea Audi în Formula 1 și a demarat dezvoltarea unității de propulsie din Neuburg”, spune Gernot Döllner, președintele Consiliului de Administrație al AUDI AG.

„Cu Christian Foyer, aducem acum în proiect un expert dovedit în structurile de procese din dezvoltarea sistemului de propulsie F1. Experiența sa va contribui la asigurarea cooperării sinergice și a vitezei necesare în călătoria pe care am început-o în ceea ce privește debutul.”

VIDEO Imagini aeriene - Turcii avansează cu lucrările pe Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene - Turcii avansează cu lucrările pe Autostrada Moldovei

Odată cu unificarea structurilor, este eliminată poziția de CEO, fiind menținut ca Chief Technology Officer Stefan Dreyer, care devine și purtător de cuvânt al consiliului de administrație AFR.

O altă numire este cea a lui Jonathan Wheatley ca director al echipei și purtător de cuvânt al Sauber Motorsport AG. Sauber rămâne echipa care deține licența F1 și care va activa în competiție, chiar dacă compania britanică a fost cumpărată integral de Audi AG. Wheatley se va aocupa de gestionarea operațiunilor de curse și de reprezentarea echipei Audi în forurile F1.

Echipa Audi de Formula 1 a fost restructurată după preluarea mărcii de către Gernot Dollner, atunci fiind schimbat primul șef, Oliver Hoffmann, care era șef de dezvoltare al Audi și coordonatorul F1, acesta plecând împreună cu CEO-ul Andreas Seidl. În locul acestora a fost instalat ca COO și CTO Mattia Binotto, venit de la Ferrari și care acum preia conducerea generală a echipei.

Binotto a absolvit ingineria mecanică la EPFL în Elveția, apoi s-a alăturat imediat echipei de test F1 a Ferrari, în 1995. Ulterior a avut diverse funcții, de la inginer șef până la director al departamentului motoare și director tehnic, devenind în 2019 șef al Scuderia Ferrari.

În toamna trecută, Audi a anunțat că în structura de acționariat a echipei de Formula 1 a intrat și Fondul suveran din Qatar (Qatar Investment Authority), cu o participație „minoritară substanțială”. QIA este unul dintre investitorii importanți ai Volkswagen Group, cu aproximativ 10% din acțiuni.

O nouă lună de scădere drastică a pieței auto în așteptarea Programului Rabla. Vânzările de mașini electrice s-au prăbușit CITEȘTE ȘI O nouă lună de scădere drastică a pieței auto în așteptarea Programului Rabla. Vânzările de mașini electrice s-au prăbușit

Audi și Porsche, două mărci ale grupului VW au decis în 2022 să intre în Formula 1 din rațiuni de marketing, dar dintre cele două numai Audi a reușit să ajungă la un consens cu partenerii de negocieri pentru preluarea unor echipe disponibile. Intrarea în competiție va avea loc în sezonul 2026, odată cu modificarea substanțială a regulamentelor.

FIA a anunțat că noile reglementări au în vedere „menținerea spectacolului”. Vor fi menținute motoarele V6, de mare putere și turații mari, dar motoarele electrice din ansamblul hibrid vor putea avea până la 50% din totalul puterii. De asemenea, vor fi utilizați combustibil 100% sintetici, cu emisii nete de carbon zero. Au fost decise și reglementări financiare referitoare la motoare, astfel încât să fie reduse costurile pentru echipe.

 „Marele interes pentru Formula 1 este global, iar seria de curse este unul dintre evenimentele sportive cu cea mai mare acoperire din lume. În 2021, peste 1,5 miliarde de telespectatori au urmărit cursele. Formula 1 este populară pe piețe-cheie precum China și SUA, iar tendința continuă să crească – chiar și în rândul grupurilor-țintă tinere. Pe rețelele sociale, Formula 1 se confruntă acum cu cele mai mari rate de creștere dintre cele mai populare sporturi din lume”, au justificat cei de la Audi intrarea în Formula 1.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi formula 1
audi f1
mattia binotto
sauber