FOTO O mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite vine în România. La conducere este un șeic CONFIRMARE

Auto/Transporturi   
FOTO O mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite vine în România. La conducere este un șeic CONFIRMARE

Etihad Airways, compania aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, deschide 7 rute noi, printre care și din București.

Noile zboruri vor conecta direct capitala României cu Abu Dhabi, începând din 16 martie 2026, cu o frecvență de patru ori pe săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că Etihad Airways va recruta sute de piloți în 2024 și 2025, inclusiv în România.

Compania a fost desemnată în primele Cele mai bune 20 de companii aeriene din lume în 2024 - VEZI AICI

FOTO România deschide, după 8 ani, primul tunel feroviar nou. Lucrări „cu viteza trenului mărfar” CITEȘTE ȘI FOTO România deschide, după 8 ani, primul tunel feroviar nou. Lucrări „cu viteza trenului mărfar”

Pe lângă București, compania aeriană introduce zboruri către Baku (Azerbaidjan), Erevan (Armenia), Tbilisi (Georgia), Almaty (Kazahstan), Tașkent (Uzbekistan) și Medina (Arabia Saudită).

FOTO O mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite vine în România. La conducere este un șeic CONFIRMARE

Este condusă de Șeicul Ahmed Bin Saif Al Nahyan, membru al familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, care a deschis și un hotel în România, în apropierea aeroportului Henri Coandă - Otopeni din București, sub brandul Ibis.

Fiind una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din lume, Etihad își va dubla dimensiunea flotei până în 2030 față de 2022. 

FOTO STB s-a săturat de blocaje pe linia tramvaiului 41 și anunță că dă în judecată CITEȘTE ȘI FOTO STB s-a săturat de blocaje pe linia tramvaiului 41 și anunță că dă în judecată

Etihad, care în ultimii 10 ani a achiziționat acțiuni la mai multe companii aeriene străine, inclusiv din Europa, a fost nevoită anterior să își restrângă operațiunile după ce investițiile s-au dovedit neprofitabile.

În vara anului 2017, Etihad și-a retras sprijinul financiar acordat Air Berlin, la care deținea o participație de circa 29%, decizie în urma căreia operatorul aerian din Germania a solicitat intrarea în insolvență. Activele Air Berlin au fost achiziționate ulterior de Lufthansa și easyJet.

Wizz Air, mesaj către clienți după zboruri întârziate sau chiar anulate. Ce se întâmplă cu banii deja plătiți CITEȘTE ȘI Wizz Air, mesaj către clienți după zboruri întârziate sau chiar anulate. Ce se întâmplă cu banii deja plătiți

O altă investiție majoră a Etihad, compania italiană Alitalia, a fost plasată sub administrare specială, după ce nu a reușit să ajungă la un acord cu angajații privind planul de reorganizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
emirates
etihad airways
etihad
preluare
negocieri
achizitie