Acțiunile Reddit - lansate la bursa din New York, cu un preț aflat cu 38% peste prețul din oferta publică inițială

Acțiunile Reddit - lansate la bursa din New York, cu un preț aflat cu 38% peste prețul din oferta publică inițială
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Acțiunile Reddit au debutat, la bursa din New York, cu un preț aflat cu 38% peste prețul ofertei publice inițiale, evaluând platforma de socializare la 8,87 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Reddit, platforma de socializare cu o istorie de 19 ani, care găzduiește milioane de forumuri online, își stabilise inițial prețul IPO la 34 de dolari pe acțiune, la nivelul superior al intervalului așteptat, arată news.ro.

Proces în premieră: Statul american dă în judecată Apple pentru că monopolizează ilegal piața smartphone-urilor. Acțiunile cad CITEȘTE ȘI Proces în premieră: Statul american dă în judecată Apple pentru că monopolizează ilegal piața smartphone-urilor. Acțiunile cad

Oferta a adus 519 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă, și evaluează compania la aproape 6,5 miliarde de dolari.

Reddit plănuise să evalueze tranzacția între 31 și 34 de dolari pe acțiune.

Debutul Reddit pe piața publică de joi, sub simbolul ”RDDT”, este primul pentru o companie importantă de social media de la debutul Pinterest, în 2019, și una dintre puținele oferte tehnologice susținute de capital de risc din ultimii doi ani.

ANPC anunță: Salmonella descoperită în mai multe produse de la Penny CITEȘTE ȘI ANPC anunță: Salmonella descoperită în mai multe produse de la Penny Reddit a vândut 15,28 milioane de acțiuni în ofertă, în timp ce acționarii existenți au vândut alte 6,72 milioane.

Compania își reduce evaluarea, de la valoarea sa de pe piața privată de 10 miliarde de dolari atinsă în 2021, în vârful boom-ului tehnologic.

Intensificarea inflației și creșterea ratelor dobânzilor i-au făcut pe investitori să evite activele riscante în 2022, forțând în cele din urmă startupurile să își reducă dimensiunea, să-și reducă evaluările și să se concentreze pe profit în detrimentul creșterii.

Miercuri, compania de hardware pentru centrele de date Astera Labs a devenit publică iar acțiunile sale au crescut cu 72%, în timp ce investitorii se îndreaptă spre orice care implică inteligența artificială.

Cu toate acestea, piața IPO a fost într-o perioadă de secetă extinsă de mai bine de doi ani, cu Instacart, Klaviyo și Arm Holdings printre puținele companii de tehnologie care au deținut oferte în această perioadă.

Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc peste 100 de apartamente premium CITEȘTE ȘI Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc peste 100 de apartamente premium

Activitatea de bază a Reddit, de publicitate online, se confruntă cu concurența din partea giganților din industrie precum Alphabet și Meta. Compania numără și Snap, X, Pinterest, Discord, Wikipedia și Amazon Serviciul de streaming Twitch ca concurenți, conform prospectului său.

Veniturile companiei au crescut cu 20% anul trecut, la 804 milioane USD, de la 666,7 milioane USD în 2022. Pierderea sa netă în 2023 a fost de 90,8 milioane USD, marcând o îmbunătățire față de pierderea netă de 158,6 milioane USD înregistrată în anul precedent.

Compania a declarat în documentele sale că licențele pentru date ar putea deveni un mare generator de bani și că intenționează să atragă aproximativ 66,4 milioane de dolari în astfel de tranzacții în 2024.

FOTO Deltamed va deschide o unitate la Aiud. Compania are o comandă de 300 de ambulanțe din Austria. \'2024 poate fi considerat \ CITEȘTE ȘI FOTO Deltamed va deschide o unitate la Aiud. Compania are o comandă de 300 de ambulanțe din Austria. '2024 poate fi considerat "anul ambulanțelor"' Compania a intrat recent într-un parteneriat extins cu Google, permițând gigantului căutărilor online mai mult acces la datele Reddit, pentru a instrui modele AI și alte sarcini.

Săptămâna trecută, Reddit a declarat că Comisia Federală pentru Comerț a trimis o scrisoare companiei prin care întreabă despre practicile sale de acordare a licențelor de date.

Ca parte a ofertei publice inițiale, Reddit le-a oferit unora dintre moderatorii și utilizatorii săi de top, cunoscuți sub numele de Redditors, șansa de a cumpăra acțiuni printr-un program de acțiuni direcționate. Este un model care a fost folosit anterior de Airbnb, Doximity și Rivian, pentru a-și recompensa utilizatorii și clienții cu putere.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
listare
ipo
social media
listari