Google: 60% din internet este duplicat

Google: 60% din internet este duplicat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2022

Mai mult de jumătate din site-urile care compun internetul mainstream sunt dubluri, susține chiar Google, care deține cel mai popular motor de căutare cu cel mai mare index de site-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cadrul unei conferințe pe teme SEO ce a avut loc în Singapore, Gary Illyes de la Google a ținut o prezentare în care, printre altele, a făcut cunoscut faptul că aproximativ 60% dintre site-urile web sunt duplicate.

Date fiind trendurile actuale tehnice, dar și de conținut, procentul poate fi considerat unul mare, dar nu neapărat unul surprinzător.

Elon Musk: Aș putea face o alternativă la iPhone și Android CITEȘTE ȘI Elon Musk: Aș putea face o alternativă la iPhone și Android

Sintagma „site-uri duplicate” se referă la site-uri care au același conținut sau care copiază conținutul aproape cuvânt cu cuvânt de pe alte site-uri. Însă, conținutul nu este singurul element luat în considerare.

Există multe site-uri care sunt indexate atât cu HTTPS, cât și cu HTTP, cu sau fără „www” în față sau cu ori fără „/” la finalul adresei web. Când adresa unui site web apare, de exemplu, și cu și fără „/” la final, acesta devine duplicat.

Site-urile duplicate pot crea probleme pentru cei care le dețin, deoarece Google penalizează conținutul duplicat. Penalizarea aduce o rankare mai slabă în Google, ceea ce înseamnă mai puțin trafic din motorul de căutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
internet
site web