Familia Simion și Loredana Apreutese, proprietara transportatorului de mărfuri International Alexander, a adăugat un nou proiect platformei sale imobiliare ANSI, cel mai mare de până acum, printr-o asociere cu fiul marelului jucător de polo Anatol Grințescu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Compania ANSI Olteniței, din care familia Apreutese deține 68%, iar Andrei-Anatol Grințescu (44 de ani) restul de 32%, pregătește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu circa 200 de apartamente în locul service-ului auto Cars Inv, pe care Grințescu îl deține pe Șoseaua Olteniței, în zona fostei fabrici Romprim din Sectorul 4.

Terenul rezervat proiectului are o suprafață de circa 8.800 de metri pătrați.
„ANSI Olteniței este un proiect independent, parte din portofoliul ANSI. Menționăm că acest proiect nu are nicio legătură cu alte dezvoltări anterioare din zonă.
Cu aproximativ 200 de apartamente, ANSI Olteniței face parte din strategia noastră extinsă de dezvoltare imobiliară, prin care ne propunem să oferim locuințe moderne, bine construite și adaptate nevoilor actuale ale familiilor din mediul urban“, a declarat, pentru Profit.ro, Loredana Apreutese.
Investitorii vor să demareze construcția în toamna acestui an și estimează un cost de circa 25 de milioane de euro pentru dezvoltare.

Viitorul proiect este amplasat în spatele Olympus Residence, proiect dezvoltat în 2020 de soția lui Traian Halalai, președinte executiv al Exim Banca Românească din 2012, de Paul Prodan, unul dintre cei mai cunoscuți bancheri din România – fost președinte al BT Capital Partners și al SIF Transilvania, și de tenismenul Andrei-Anatol Grințescu, fiul fostului mare poloist și președinte al Federației Române de Polo.
Familia Apreutese s-a lansat puternic pe piața imobiliară la finalul anului trecut prin înființarea platformei ANSI Real Estate Holding, care are în lucru 4 proiecte cu o valoare brută de dezvoltare de peste 120 de milioane de euro, care cumulează o suprafață de peste 80.000 de metri pătrați construiți.
Compania are peste 150.000 de metri pătrați de teren deja achiziționat pentru dezvoltări și este interesată să mai cumpere.
ANSI Real Estate lucrează acum la trei proiecte rezidențiale: Britwood 144 în zona Iancu Nicolae, Averado Gardens în Balotești și Lauren House în București, la care se adaugă parcul de retail Crevedia Retail Park, dezvoltat în parteneriat cu REPACO Capital.
Recent, investitorul a finalizat structura a 4 din cele 6 clădiri ale ansamblului Britwood 144, iar structura tuturor imobilelor este programată a fi finalizată în toamna acestui an. Acesta este primul proiect rezidențial dezvoltat de ANSI.
În 2022, familia Apreutese s-a asociat cu fostul fotbalist Ilie Dumitrescu pentru a dezvolta un aparthotel peste drum de mallul Băneasa Shopping City.
Holdingul International Alexander, fondat în 2003 de Simion Ioan Apreutese, se află într-o etapă de diversificare a activităților. S-a lansat pe piața de comerț electronic prin intermediul platformei Explorado.

În noiembrie 2023, Loredana și Simion Apreutese au intrat în acționariatul platformei românești de mobilitate Moov Leasing, preluând 25% din acțiunile companiei.
Tot în 2023, familia a cumpărat jumătate din cea mai mare agenție de concerte și stand-up comedy din România, Headline Management Agency, de la impresarul și organizatorul de evenimente Călin Crețu, acesta păstrând cealaltă jumătate de acțiuni.
În 2021 a cumpărat subsidiarele din România și Cehia ale producătorului german de componente auto Brandl Industries, cu fabrici în Sibiu și Kaplice, și transportatorul de marfă Vio Transgrup din Dâmbovița.
Companiile din holding, cu peste 2.800 de angajați și operațiuni în România, Ungaria, Serbia, Cehia și Germania, furnizează servicii de transport rutier, servicii de transport aerian și maritim, feroviar, depozitare, managementul recipientelor (spălarea și mențenanța cutiilor), servicii express, servicii integrate de logistică, producție, ecommerce și imobiliare.
Cifra afaceri a International Alexander a fost de 133 de milioane de euro în 2023, iar profitul companiei a ajuns la 3,6 milioane de euro, potrivit datelor comunicate Ministerului Finanțelor Publice.
O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.
Piața în scădere
Peste 13.200 de case și apartamente au fost vândute în București și împrejurimi în primele trei luni din acest an, în scădere cu 4,3% față de perioada similară din 2024, potrivit unei analize realizate de către compania de consultanță imobiliară SVN Romania pe baza statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În București au fost tranzacționate peste 11.200 de locuințe în primul trimestru din acest an, în scădere cu 5,4% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce în județul Ilfov au fost vândute 1.960 de locuințe, în creștere cu 2,4% comparativ cu primele trei luni din 2024.
Variațiile anuale diferite dintre cele două zone pot fi explicate și prin scăderea numărului de locuințe noi finalizate în București, concomitent cu livrarea unui număr tot mai ridicat de locuințe în localitățile limitrofe Capitalei.
Aproximativ 18.000 de noi locuințe ar putea fi finalizate în București și împrejurimi în acest an potrivit datelor SVN Romania, un nivel la fel de redus ca cel înregistrat în 2024, când în regiunea Bucureștiului a fost livrat cel mai mic număr de locuințe din ultimii cinci ani.
Aproape 37.000 de case și apartamente au fost vândute în România în primele trei luni din acest an, în scădere cu 4,9% comparativ cu perioada similară a anului anterior. Cele mai multe unități rezidențiale au fost tranzacționate în Constanța, Cluj și Timiș, mai arată statisticile oficiale.