CONFIRMARE Tranzacție: International Alexander, fondat de arădeanul Simion Apreutese, cumpără afacerile Brandl Industries din România și Cehia

CONFIRMARE Tranzacție: International Alexander, fondat de arădeanul Simion Apreutese, cumpără afacerile Brandl Industries din România și Cehia

Brandl Sibiu

scris 16 mar 2021

Holdingul International Alexander, fondat de omul de afaceri arădean Simion Apreutese, cumpără subsidiarele din România și Cehia ale producătorului german de componente auto Brandl Industries, aflat în proces de restructurare, dar având printre clienți nume ca Audi sau BMW.

Informația, anunțată de Profit.ro de luna trecută, a fost confirmată oficial, avocații străini implicați în tranzacție indicând, în Germania, că au consiliat Brandl la vânzare.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Tranzacția vizează fabricile Brandl din Sibiu și Kaplice, Republica Cehă, precum și divizia de managementul serviciilor, cu sediul în Germania.

La fabrica Brandl din Sibiu lucrează 600 de angajați, în timp ce fabrica din Kaplice are aproximativ 300 de angajați.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Fondată în 1970, Brandl Industries (Brandl Maschinenbau) este furnizor de componente pentru industria auto, având printre clienți nume ca Audi sau BMW. Compania și-a închis, în aprilie anul trecut, sediul central din Bavaria și a transferat producția la unitățile din străinătate, ca parte a unui proces de restructurare.

Holdingul International Alexander a fost înființat la Arad în 2003 de Simion Ioan Apreutese. Companiile din holding, cu peste 1.000 de angajați și operațiuni în România, Ungaria, Serbia și Germania, furnizează servicii de transport rutier, aerian și maritim de mărfuri, de depozitare, de managementul recipientelor (spălarea și mentenanța cutiilor), servicii express, precum și servicii integrate de logistică și real estate.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

În 2019, ultimul an pentru care sunt disponibile date, International Alexander a obținut afaceri de peste 402 milioane de lei (82,5 milioane euro), în urcare cu 24% față de anul precedent. Profitul net a crescut cu 16%, de la 16,3 milioane de lei la 18,96 milioane de lei (circa 3,9 milioane euro).

Recent, holdingul a primit avizul Consiliului Concurenței pentru preluarea trans­por­tatorului de marfă Vio Trans Grup, din Dâmbovița.

viewscnt
Afla mai multe despre
brandl romania
brandl sibiu
international alexander holding
tranzactie
componente auto
brandl industries
simion apreutese
achizitie fabrici