ANAF va testa cu Microsoft instrumente de eficientizare. Guvernul a dat acum undă verde unui proiect anunțat din martie de Profit.ro

Taxe și Consultanță   
ANAF va testa cu Microsoft instrumente de eficientizare. Guvernul a dat acum undă verde unui proiect anunțat din martie de Profit.ro

Guvernul a aprobat un memorandum care dă undă verde ANAF să semneze un acord de principiu cu Microsoft pentru testarea tehnologiilor cu potențial de a eficientiza procesele derulate în cadrul ANAF, a anunțat astăzi executivul. Profit.ro a anunțat din martie proiectul cu Microsoft, care ar trebui să ajute ANAF să facă analize de risc mai bune, pentru controale mai bine țintite împotriva evaziunii.

Astfel, va fi încheiat un acord de principiu referitor la creșterea capacității de colectare, analiză și valorificare a datelor, de îmbunătățire a proceselor interne și serviciilor publice digitale, precum și de a crește inovarea în administrația publică în cadrul conceptului de Centru de Excelență în Tehnologie între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News

Memorandumul aprobat de Guvern dă undă verde pentru semnarea unui Acord de principiu între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Microsoft care să permită testarea tehnologiilor agreate cu potențial de a eficientiza procesele derulate în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în scopul îmbunătățirii serviciilor din domeniul finanțelor oferite de administrația publică din România.

DOCUMENT Angajații Vămii vor fi puși la pază și curățenie. Instituția nu mai are bani în buget pentru astfel de cheltuieli CITEȘTE ȘI DOCUMENT Angajații Vămii vor fi puși la pază și curățenie. Instituția nu mai are bani în buget pentru astfel de cheltuieli

Aprobarea și semnarea acestor documente va asigura astfel cadrul unei colaborări la nivel de parteneriat cu Microsoft pentru transferul de cunoștințe din domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor către entitățile publice, similar celor implementate începând din 2022 și cu alți furnizori de hardware și software.

Se urmărește astfel valorificarea oportunităților de transformare digitală, prin intermediul conceptului practic de Centru de Excelență în Tehnologie (CET), pentru ca în urma acestei colaborări pro-bono Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) să obțină cât mai curând rezultate concrete care să eficientizeze semnificativ activitatea acestei instituții în combaterea fenomenele de fraudă și/sau evaziune fiscală.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană, pentru Profit.ro: Ținta de deficit pe 2025 este 7,7% din PIB, dar trebuie implementat întregul pachet de consolidare fiscală, inclusiv setul 2. Pentru 2026, ajustarea este mai amplă decât cea prevăzută anterior CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană, pentru Profit.ro: Ținta de deficit pe 2025 este 7,7% din PIB, dar trebuie implementat întregul pachet de consolidare fiscală, inclusiv setul 2. Pentru 2026, ajustarea este mai amplă decât cea prevăzută anterior

În 2022, a fost decisă înființarea Centrului de Excelență în Tehnologie în vederea asigurării transferului de expertiză în tehnologii noi și bune practici din companii de tehnologie către minister și instituțiile subordonate, cum ar fi ANAF și Centrul Național pentru Informații Financiare (CNIF).

Scopul este acela de a crește capacitatea de colectare, analiză și valorificare a datelor, de a îmbunătăți procesele interne și serviciile publice digitale, precum și de a crește inovarea în administrația publică. Până acum, potrivit Finanțelor, și-au manifestat disponibilitatea de a încheia acorduri pentru transfer de cunoștințe Amazon, IBM, Microsoft, Modex, Oracle, SAS, SAP și UiPath.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
microsoft