Citroen anulează programările în service pentru cea mai amplă rechemare

Auto/Transporturi   
Citroen anulează programările în service pentru cea mai amplă rechemare

Stellantis a inițiat o rechemare în service care afectează peste un milion de vehicule, în celebrul scandal Takata. Citroen, una dintre mărcile cele mai afectate, a trimis deja înștiințări către clienți și a făcut programări pentru a le înlocui airbag-urile, în cele mai multe dintre țările europene, dar problemele sunt mult mai complicate, pentru că reparația nu poate fi efectuată.

Citroen a anulat programările făcute în mai multe țări europene proprietarilor mașinilor afectate de ampla rechemare a airbagurilor Takata, deoarece nu dispune de piesele de schimb necesare. Modelul afectat este Citroen C3 și corespondentul său de la DS. Dealerii se plângă că nu au la dispoziție airbag-urile pe care ar trebui să le monteze pe aceste mașini și din acest motiv nu poate să-și onoreze programările.

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții Stellantis au anunțat că urmăresc permanent situația pieselor de schimb din Europa și încearcă să distribuie piesele necesare, pentru a acorda prioritate acolo unde este cererea cea mai ridicată.

FOTO ANUNȚ După 14 ani de blocaje, Pasajul Basarab este preluat de primărie CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ După 14 ani de blocaje, Pasajul Basarab este preluat de primărie

În Franța, Marea Britanie, Germania, dar și în alte state europene, numărul mare de programări a sufocat service-urile și proprietarii sunt sfătuiți să-și facă programări pentru anul viitor.

Citroen a fost nevoită să extindă rechemarea pentru înlocuirea airbagurilor Takata pentru mașinile produse până în 2019, după ce a transmis un mesaj de alertă severă clienților săi. Peste 82.000 de automobile Citroen C3 și DS3, care au fost fabricate între 2014 și 2019, au fost rechemate în service.

Noul lot de mașini Citroen C3, a doua generație, și DS3, prima generație, au fost vândute preponderent în Franța, dar este posibil ca între timp acestea să fi fost revândute, astfel că producătorul nu mai controlează în totalitatea localizarea acestora.

ULTIMA ORĂ FOTO Primele imagini cu noul Sandero, fără camuflaj. Premiera va avea loc la toamnă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Primele imagini cu noul Sandero, fără camuflaj. Premiera va avea loc la toamnă

„Cerem proprietarilor acestor mașini să nu mai folosească vehiculul și să contacteze dealerul sau reparatorul autorizat pentru a programa o înlocuire gratuită a pieselor cât mai curând posibil”, transmite Stellantis către posesorii acestor mașini, care nu au făcut până acum obiectul unei rechemări pentru înlocuirea airbag-urilor.

Potrivit Stellantis, decizia de a apela la soluția unei rechemări cu caracter „stop-drive” se ia în funcție de mai mulți factori, inclusiv caracteristicile airbag-ului, vechimea vehiculului și utilizarea acestuia, condițiile meteorologice și în consultare cu autoritățile.

În acest caz, motivul pentru care s-a ajuns la oprirea imediată este un accident de circulație „tragic”, produs de un astfel de automobil echipat cu airbag Takata. Compania spune că va trimite în scurt timp o scrisoare clienților care dețin aceste mașini, dar până atunci ei pot verifica, pe baza seriei VIN a mașinii pe pagina Citroen sau contactând un dealer autorizat, dacă mașina lor se încadrează în această campanie.

Citroen și DS vor oferi clienților mașinie de curtoazie sau alte soluții de mobilitate, în funcție de necesitățile clienților.

Stellantis, care deține în portofoliu 14 mărci auto, s-a numărat printre cele mai afectate companii, cea mai recentă fiind cea în care a fost implicată marca Opel, cu aproape 6 milioane de vehicule.

VIDEO SUA - Motorul unui avion Boeing 767 a luat foc la scurt timp după decolare. Piloții au reușit să aterizeze CITEȘTE ȘI VIDEO SUA - Motorul unui avion Boeing 767 a luat foc la scurt timp după decolare. Piloții au reușit să aterizeze

Uriașul scandal Takata a afectat 34 de mărci, deținute de 19 companii auto, care au fost nevoite să înlocuiască airbagurile care pun în pericol viețile pasagerilor din automobile.

Până acum au fost implicate în rechemări peste 70 de milioane de mașini, iar alte aproape 10 milioane se află încă în funcțiune pe automobile din toată lumea. Mai multe mărci au transmis mesaje de alertă maximă, „nu conduceți!”, în urma unor accidente soldate cu decesul unor persoane.

Potrivit datelor NHTSA, din SUA, până acum au murit 24 de persoane și au fost rănite circa 400 de persoane de schijele aruncate în mașină de airbag-urile Takata.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen rechemare
airbaguri takata
programare service citroen