Dacia va lansa în acest an versiuni noi, revizuite, pentru modelele din familia Sandero – Logan – Jogger, acestea urmând să beneficieze de o necesară actualizare la jumătatea vieții pentru a-și revitaliza vânzările. Deși deocamdată nu există informații și fotografii oficiale, Profit.ro a aflat cum va arăta noul Sandero, începând din toamnă.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Lansarea noilor modele Duster și Bigster reprezintă un moment important pentru marca Dacia, nu doar prin înnoirea și extinderea gamei sale, ci și prin introducerea de noi tehnologii și motorizări care vor fi preluate, parțial sau integral, pe modelele existente.
Dacia Sandero și modelele derivate din acesta vor beneficia în acest an de importante schimbări care vor avea ca scop și ca efect stimularea vânzărilor într-o piață din ce în ce mai concurențială pe zona entry-level.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Programat pentru toamna acestui an, lansarea face-lift-urilor Sandero/Logan/Jogger va aduce noutăți relevante pentru public în primul rând la nivel de motorizări. Unele dintre motoarele mild-hybrid și careastăzi sunt oferite pe Duster vor echipa și cele trei modele, începând din acest an.
Este vorba despre un nou motor GPL, care va avea la bază un propulsor 1.2 mild-hybrid 120. Acesta va beneficia de emisii mai reduse cu peste 20 de grame ceea ce va îmbunătăți radical rezultatele pe care marca le înregistrează oficial în calculul emisiilor. Actualul 1.0 Eco-G are emisii de 147 grame în regim mixt, cu 122 grame în regim mixt GPL.
De asemenea, motorizarea 1.2 mild-hybrid va înlocui actualul motor de 1.0 litri, care emite în prezent 125 grame de CO2 la 100 km, astfel că, deși pare paradoxal, o cilindree mai mare a motorului va reuși să coboare semnificativ emisiile, cu un plus de putere și de cuplu pentru clienții acestor modele.

Există informații și despre o versiune de intrare a motorului 1.2 litri în 3 cilindri aspirată, care ar avea performanțe și mai reduse, dar și un preț mai mic, însă aceasta nu este deocamdată confirmată. Motoarele 1.2 mild-hybrid folosesc o baterie de 48 de volți de 0,9 kWh și un motor electric de 16 CP, care susține dinamica mașinii cu ajutorul energiei recuperate din frânare.
Nu în ultimul rând, pe unul dintre modele, Jogger, va fi introdus noul motor hibrid care a fost deja lansat pe Bigster. Motorul 155 Hybrid va înlocui vechiul hibrid 145 Hybrid, având în centru propulsorul cu combustie de 1.8 litri, care este însoțit de un motor electric de 49 CP, integrat în cutia de viteze multi modală.
Emisiile acestui motor depășesc doar cu câteva grame pragul de 100 grame/100 km, față de 111 grame cât avea vechiul 145 Hybrid, ceea ce este extrem de important de asemenea pentru ecuația emisiilor mărcii Dacia.

Pe lângă noile motoare, există informații referitoare la o nouă cutie de viteze automată care să însoțească aceste propulsoare, o cutie cu dublu ambreiaj de tip EDC.
În ceea ce privește designul acestor mașini, singura modificare vizibilă, dar importantă, va fi la nivelul blocurilor optice. Mașinile vor beneficia de faruri noi, cu LED, având un design asemănător cu cel de pe Duster/Bigster și de pe Spring, cu forma literei Y în locul liniilor în spic existente astăzi pe cele trei modele.
Bara de protecție și grila vor avea și ele un design modificat. De asemenea, luminile din spate ale Sandero, Logan și Jogger au fost și ele redesenate, pentru a prelua designul regăsit pe Duster și Bigster.

La interior, cea mai importantă schimbare va fi la nivelul ecranului sistemului de infotainment și cel al instrumentarului de bord. Actualul display de 8 inchi va fi înlocuit cu unul mai mare, cel care astăzi este prezent pe Duster, iar pentru bord va fi extins afișajul digital, care în prezent este oferit doar pentru motorizarea hibrid de pe Jogger.
Cu toate aceste modificări introduse, este de așteptat ca prețurile celor trei modele să nu fie afectate semnificativ, pentru ca marca să nu-și piardă avantajul competitiv pe care îl are pe piețele din Europa.