Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, a intrat în Slovenia

Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, a intrat în Slovenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2021

Grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a lansat operațiunile Train Hungary – Sucursala Ljublijana, în Slovenia, extinzându-și astfel activitatea diviziei de transport feroviar de marfă la zece țări din regiune.   

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Extinderea pe piața de profil din Slovenia se încadrează în strategia de  eficientizare și interconectare a serviciilor pe care le oferim clienților noștri internaționali”, spune Gruia Stoica, Președintele Grupului Grampet – Grup Feroviar Român. „Primele săptămâni de activitate în Slovenia au generat rezultate foarte bune, în linie cu perspectivele întregii activități de transport internațional de marfă din cadrul Grupului Grampet”.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Divizia, care include operatorii GRUP FEROVIAR ROMÂN, TRAIN HUNGARY Budapesta, TRAIN HUNGARY - Sucursala Zagreb, BULGARIAN RAILWAY COMPANY, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA și TRAIN HUNGARY – Sucursala Ljublijana, are o flotă de aproximativ 20.000 vagoane și 400 locomotive.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

„Per ansamblu, acești operatori generează o parte importantă din cifra noastră anuală de afaceri, cele mai importante rezultate fiind înregistrate în Ungaria, Croația și Bulgaria, unde creștem susținut, de la an la an”, continuă Gruia Stoica. „Experiența și know-how-ul pe care echipa GRAMPET - Grup Feroviar Român a exportat-o în fiecare dintre aceste țări s-a dovedit esențială pentru consolidarea prezenței noastre pe piața europeană de transport feroviar de marfă. În timp, ne-am diversificat prezența și serviciile oferite clienților, extinzându-ne activitatea în alte domenii consacrate de brandul GRAMPET și devenind investitori străini de calibru pentru statele din regiune”.

Grampet este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România și din Europa Centrală și de Sud-Est, având circa 7.000 de angajați. Grupul este controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. 

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Anul trecut, Gruia Stoica a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Iași, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării societății Transbordare Vagoane Marfă, sentința nefiind definitivă. Potrivit rechizitoriului DIICOT, Gruia Stoica, împreună cu alte două persoane implicate în dosar, ar fi achiziționat un pachet majoritar de acțiuni la SC Transbordare Vagoane Marfă, apoi a schimbat conducerea societății și a introdus compania într-un circuit financiar fictiv, alături de alte companii, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

În 2016, Stoica a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, cu acuzația de trafic de influență în dosarul legat de fraudarea licitației Complexului Energetic Oltenia pentru transportul cărbunelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
grampet
gruia stoica
slovenia