Compania germană de aviație Lilium și firma elvețiană KL1 vor deschide noi centre de producție în Franța

Compania germană de aviație Lilium și firma elvețiană KL1 vor deschide noi centre de producție în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Firma germană de aviație Lilium și compania de rafinare a nichelului KL1 din Elveția vor înființa noi centre de producție în Franța, reprezentând o investiție combinată de 700 de milioane de euro (753,83 milioane de dolari), a declarat ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Lilium va investi 400 de milioane de euro într-o nouă fabrică care va crea până la 850 de noi locuri de muncă, scrie News.ro.

Pfizer și AstraZeneca anunță noi investiții în Franța, de aproape 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Pfizer și AstraZeneca anunță noi investiții în Franța, de aproape 1 miliard de dolari

Noua fabrică a KL1 din Blanquefort, lângă Bordeaux, se implica o investiție de 300 de milioane de euro, creând 200 de noi locuri de muncă, a spus Le Maire.

Locul exact al noii fabrici Lilium, care va ajuta la producerea avioanelor cu reacție electrice, nu a fost încă stabilit exact, deși va fi în regiunea Nouvelle Aquitaine.

Acordurile vin în timp ce președintele Emmanuel Macron urmează să dea startul, luni, summitului anual de afaceri ”Alege Franța”, menit să atragă investiții străine în țară.

”Alege Franța aduce capital, Alege Franța aduce noi tehnologii, Alege Franța ne ajută să astupăm goluri în anumite lanțuri valorice”, a spus Le Maire.

viewscnt
Afla mai multe despre
lilium
kl1