AB InBev a redus estimările de profit pentru 2016 din cauza problemelor din Brazilia

AB InBev a redus estimările de profit pentru 2016 din cauza problemelor din Brazilia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

Grupul belgian Anheuser-Busch InBev (AB InBev), care a încheiat recent preluarea SAB Miller, pentru peste 100 de miliarde de dolari, a redus estimările de profit pentru anul 2016, din cauza condițiilor dificile de pe piața din Brazilia, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul mărcilor de bere Budweiser, Corona și Stella Artois anticipează ca creșterea veniturilor pe hectolitru să fie în conformitate cu inflația, după ce anterior prognoza un avans mai mare, scrie News.ro.

Revizuirea prognozei este atribuită de cel mai mare producător de bere la nivel mondial problemelor din Brazilia, una dintre cele mai importante piețe ale sale, unde a obținut un rezultat foarte slab în trimestrul al treilea din cauza cheltuielilor de consum scăzute și a bazei ridicate de comparație de anul trecut.

AB InBev a consemnat un profit net de 557 de milioane de dolari în cele trei luni încheiate în septembrie, în scădere puternică de la 1,38 de miliarde de dolari în urmă cu un an, rezultatul fiind afectat de costurile legate de preluarea SABMiller.

Volumul total al vânzărilor a scăzut cu 0,9%, la 121 milioane de hectolitri, în timp ce veniturile au coborât cu 2%, la 11,1 miliarde de dolari.

FOTO Dezvoltatorii mallului de 60 milioane euro deschis astăzi lângă Piața Obor estimează 20.000 de vizitatori zilnic CITEȘTE ȘI FOTO Dezvoltatorii mallului de 60 milioane euro deschis astăzi lângă Piața Obor estimează 20.000 de vizitatori zilnic

Creșterea organică a veniturilor, care exclude influența cursului valutar, a fost de 2,8%, sub așteptările analiștilor.

Preluarea SABMiller, care ocupa poziția a doua pe piață, finalizată în această lună, a întărit poziția AB InBev de lider mondial, care acoperă circa 27% din volumul global.

Achiziția a redus dependența AB InBev de piața americană ți i-a extind expunerea la Africa, piață care înregistrează una dintre cele mai rapide creșteri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev