Gigantul american Coca-Cola nu va renunța la siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză, ca ingredient principal pentru îndulcirea băuturii sale emblematice.
Va lansa însă un nou produs, făcut cu zahăr din trestie de zahăr, conform EFE:Agro.

Într-o conferință organizată după prezentarea rezultatelor trimestriale, directorul general al Coca-Cola, James Quincey, a explicat situația astfel: „Aceasta este, de fapt, o strategie de tip și, nu o strategie de tip sau”. „Vom continua să folosim mult din siropul de porumb pe care îl utilizăm acum”, a afirmat Quincey, într-o aparentă tentativă de a calma cultivatorii de porumb care au tras un semnal de alarmă în fața unei posibile treceri la zahărul din trestie, despre care aceștia spun că ar putea pune în pericol „mii de locuri de muncă”, arată G4Food.ro.

Deși Trump este un mare consumator de Coca-Cola, preferința sa este varianta „dietetică”, care nu conține nici zahăr, nici sirop de porumb. În echipa sa guvernamentală se află un opozant declarat al siropului de porumb: secretarul Sănătății, Robert F. Kennedy Jr., care îl consideră unul dintre ingredientele responsabile de probleme grave de sănătate în rândul americanilor.
Noul produs Coca-Cola cu zahăr va reprezenta o lovitură pentru „Coca-Cola mexicană” – varianta premium a băuturii, vândută în supermarketuri și restaurante din Mexic, în sticle clasice de sticlă, făcută cu zahăr și având un preț de peste două ori mai mare decât o doză de 33 cl produsă în SUA.