Din ce în ce mai multe pensiuni construite în zonele rurale și hoteluri aleg să folosească lemnul ca element de bază, acest lucru reprezentând o întoarcere la identitate, a precizat președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea.
„În Maramureș, ceva frumos se întâmplă. Tot mai multe pensiuni și hoteluri noi aleg să revină la rădăcini. Să construiască din lemn. Să aducă în prezent formele simple și profunde care ne definesc de veacuri. Este mai mult decât o alegere estetică – este o întoarcere la identitate. Ne bucură acest curent al întoarcerii la tradiție pentru că, astfel, turiștii care ajung aici nu vin doar să se odihnească, ci să simtă. Să trăiască Maramureșul autentic, cu tot ce are el mai frumos: simplitate, căldură, adevăr”, a scris Gabriel Zetea.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Președintele CJ a admis că materialele folosite în asemenea construcții sunt scumpe, iar meșterii care lucrează cu lemnul sunt puțini, însă investițiile merită acest sacrificiu, arată Agerpres.
„Știm că nu e ușor. Lemnul este scump, iar meșteșugul popular e tot mai rar și tot mai prețios. Dar fiecare stâlp cioplit, fiecare poartă lucrată cu migală, fiecare grindă învechită frumos de timp duce mai departe povestea acestui loc. La Consiliul Județean Maramureș susținem din toată inima meșterii populari, pentru că ei nu doar construiesc, ei păstrează sufletul viu al locului. Ne dorim un turism care nu uită de unde vine, care respectă ce are mai valoros și care crește cu rădăcini adânci în pământul tradiției”, a mai spus Gabriel Zetea.