Slovenia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din sectorul public

Slovenia impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din sectorul public
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2021

Toți funcționarii publici din Slovenia vor fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a putea merge la serviciu. Guvernul a luat această decizie pentru a încuraja vaccinarea și pentru a preveni un nou val de infectări.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Măsura intră în vigoare la începutul lunii octombrie. Funcționarii, polițiștii și ceilalți angajați ai statului riscă așadar să-și piardă locul de muncă dacă refuză să se vaccineze, cu excepția cazurilor în care pot furniza un certificat ce le atestă prezența anticorpilor în urma unei infectări anterioare.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Slovenia are una dintre cele mai reduse rate ale vaccinării anti-COVID-19 în rândul statelor UE, de numai 45%.

Guvernul sloven a decis de asemenea înăsprirea restricțiilor antiepidemice. Începând de miercuri, certificatul sanitar, care oferă informații despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, este cerut pentru accesul în magazine și la locul de muncă, atât în sectorul public cât și în cel privat.

Noile măsuri au condus la accelerarea campaniei de vaccinare, dar și la manifestații de protest, dispersate de poliție, potrivit  Agerpres.

În contextul valului patru al pandemiei provocat de varianta Delta a coronavirusului, tot mai multe țări europene impun unor anumite categorii profesionale sau pentru unele activități certificatul sanitar COVID-19, document conceput inițial pentru facilitarea călătoriilor în interiorul Uniunii Europene.

Italia a devenit, joi, prima țară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toți angajații. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii și pentru angajați din sectorul public dar și din cel privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
vaccinare