Ryanair deschide o bază la București, cu trei aeronave. Investiția se ridică la 300 milioane de dolari

Ryanair deschide o bază la București, cu trei aeronave. Investiția se ridică la 300 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2016

Compania aeriană Ryanair va deschide o bază la București, începând cu 30 octombrie, cu trei aeronave, printr-o investiție de 300 milioane de dolari, a anunțat marți Michael O'Leary, CEO Ryanair, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Suntem fericiți să anunțăm o nouă bază la București, începând cu 30 octombrie, cu 3 aeronave bazate, 2 rute noi către Atena și Timișoara, 10 rute în total, și mai multe zboruri către Bruxelles, Dublin și Milano, ce vor aduce Aeroportului București un trafic de 1,4 milioane de clienți pe an și vor susține peste 1.000 de locuri de muncă. La București, Ryanair va avea o creștere de 75% și va investi 300 milioane de dolari", a spus Michael O'Leary.

Potrivit directorului executiv de vânzări și marketing pentru România și CEE al Ryanair, Denis Barabas, compania își propune să deschidă diverse alte baze în Europa, iar în ceea ce privește traficul de persoane, estimarea este că acesta va ajunge în acest an fiscal la 106 milioane de pasageri.

Dacia Logan și Skoda Octavia au fost cele mai vândute autoturisme în România în ianuarie CITEȘTE ȘI Dacia Logan și Skoda Octavia au fost cele mai vândute autoturisme în România în ianuarie

"Am anunțat în ianuarie deschiderea unei noi baze la Timișoara, este prima noastră bază din România, iar astăzi anunțăm deschiderea deschiderea unei noi baze la București. De asemenea, am lansat în premieră o rută internă între Timișoara și București cu o frecvență de două zboruri pe zi și considerăm că pentru Aeroportul din București există un potențial de creștere uriaș", a afirmat Denis Barabas.

Ryanair estimează să susțină în jur de 1.200 de locuri de muncă în România, conectate activității aeroportului. Compania estimează un trafic de 1,6 milioane de pasageri transportați pentru România în 2016.

Orarul de iarnă pentru București include zboruri către Atena, Timișoara, Bruxelles, Milano, Dublin, Roma, Londra și Madrid. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair