PREMIERĂ Primul cartier de vile din România demolat. Ce apare în loc FOTO

Real Estate&Construcții   
PREMIERĂ Primul cartier de vile din România demolat. Ce apare în loc FOTO

Oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), proprietarii companiei imobiliare Primavera Development, au fost autorizați să demoleze cartierul lor de vile La Mesteceni, din zona Satului Francez, realizat în anul 2000, și să construiască în loc un complex multifuncțional cu o suprafață de 6 ori mai mare, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Acesta va fi primul cartier rezidențial modern demolat în România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a scris încă din 2021 despre planul investitorilor de a demola cele 21 de vile care formează cartierul bucureștean La Mesteceni, plus o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa 8.000 de metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Fabrică-emblemă a regimului comunist, scoasă la vânzare. Platforma industrială - în zonă cu plină dezvoltare imobiliară CONFIRMARE CITEȘTE ȘI FOTO Fabrică-emblemă a regimului comunist, scoasă la vânzare. Platforma industrială - în zonă cu plină dezvoltare imobiliară CONFIRMARE

În trecut, în cartierul La Mesteceni au locuit cu chirie manageri ai Billa și Siemens, vilele fiind închiriate atât ca spații de birouri pentru mici afaceri, cât și ca locuințe.

Regizorul Cristian Mungiu a filmat aici, la scurt timp după finalizarea cartierului, filmul Occident, care i-a adus 3 nominalizări la Festivalul de Film de la Cannes din 2002. Una dintre clădiri apare și pe posterul filmului.

Recent, familia Tănăsoiu a primit o dublă autorizare, de demolare a locuințelor, care au o suprafață construită la sol de circa 2.600 de metri pătrați, și de construire a unui complex multifuncțional, cu locuințe, birouri, spații comerciale, centru SPA și parcări subterane cu un regim de înălțime de trei subsoluri, parter, mezanin, 5 etaje și etajele 6 până la 10 retrase, cu o suprafață totală de 6 ori mai mare, de peste 12.000 de metri pătrați.

EXCLUSIV Ovidiu Andrieș, unul dintre acționarii Dinamo, devine partener al SyndiFi în dezvoltarea unui parc de retail din Oradea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ovidiu Andrieș, unul dintre acționarii Dinamo, devine partener al SyndiFi în dezvoltarea unui parc de retail din Oradea

Planul investitorului este să construiască un complex cu hotel, SPA, piscină, spații comerciale la parter și minim 200 de apartamente.

„Vom oferi posibilitatea de a cumpăra sau închiria un apartament, locatarii putând beneficia de toate serviciile unui hotel de business alăturat, care va avea 100-120 de camere, în genul room-service sau concierge. Nu excludem un parteneriat pentru dezvoltarea acestui proiect“, a declarat, în trecut, Daniel Tănăsoiu, general manager al Primavera Development, pentru Profit.ro.


Schimbarea regimului de înălțime din zonă a determinat și alți investitori imobiliari să apeleze la soluția demolării clădirilor mici în favoarea blocurilor înalte de locuințe. Omul de afaceri Sorin Anghel a cumpărat de la BRD, pe aceeași stradă cu La Mesteceni, un teren pe care există locuințe de serviciu ale băncii. Investitorul poate construi în loc cel mai mare proiect de lux al său.

Pe strada Grigore Gafencu, familia Anghel a finalizat în 2017 un bloc cu 110 apartamente premium, One United Properties vrea să dezvolte ansamblul One Herăstrău Vista, cu 119 apartamente, iar în spatele acestui proiect, antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin lucrează la primul lor proiect rezidențial exclusivist, care va avea la finalizare 236 de apartamente, o investiție estimată la 100 de milioane de euro.

Cel mai recent proiect imobiliar finalizat de familia Tănăsoiu este noul sediu central al Heineken România. Clădirea de birouri de tip boutique, denumită Muse, din zona Fântânii Miorița, este închiriată în totalitate. Pe lângă Heineken, are sediu aici și AstraZeneca.

Kaufland pregătește primul său magazin din Otopeni și vinde un teren alăturat pentru apartamente CITEȘTE ȘI Kaufland pregătește primul său magazin din Otopeni și vinde un teren alăturat pentru apartamente

Investitorul român este în proces de due diligence cu grupul Allianz-Țiriac pentru achiziția unuia dintre cele două foste sedii centrale din zona Pieței Victoriei, București, rămase goale după mutarea asigurătorului în Țiriac Tower, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Anul trecut, Primavera Development a încheiat un parteneriat cu fondul de investiții Ironbridge Invest, deținut de familiile Ciungara și Pavel din Brașov, cu scopul extinderii, cu încă circa 150 de apartamente, a cartierului Green Lake din nordul Bucureștiului, început de dezvoltatori greci înainte de criza financiară din 2008.

În 2018, familia Tănăsoiu a vândut proiectul de mall Festival din Sibiu către NEPI Rockcastle pentru 21 milioane de euro. Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.

Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park, cel mai mare proiect dezvoltat de familie, într-o tranzacție, realizată în plin boom imobiliar, cu grupul austriac Immofinanz la un preț uriaș de 100 de milioane de euro, una dintre cele mai importante tranzacții din acea perioadă.

FOTO Ionuț Negoiță autorizează mai multe terenuri din fostul Chimopar. Va deveni cel mai mare ansamblu rezidențial din țară CITEȘTE ȘI FOTO Ionuț Negoiță autorizează mai multe terenuri din fostul Chimopar. Va deveni cel mai mare ansamblu rezidențial din țară

Primavera Development a mai realizat și sediul Danone din Colentina, vândut, în 2014, fondului cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) cu 5,85 milioane de euro. Una dintre lucrările reprezentative este și Liceul Francez din nordul Bucureștiului, dezvoltat și construit în 2013.

Vânzări în scădere

Aproximativ 74.500 de unități rezidențiale au fost vândute la nivel național în primele șase luni ale acestui an, în scădere cu 3,4% comparativ cu vânzările înregistrate în prima jumătate a anului 2024, potrivit unei analize realizate de către compania de consultanță imobiliară SVN Romania pe baza statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În București și Ilfov s-au vândut aproape 25.700 de unități rezidențiale, în scădere cu 7,9% comparativ cu rezultatul înregistrat în prima jumătate a anului trecut. Scăderea de la nivel regional a fost determinată de scăderea din București, de circa 10% în prima jumătate din 2025, în timp ce vânzările rezidențiale înregistrate în Ilfov în primul semestru din acest an au crescut cu 5% față de primul semestru din 2024.

Variațiile anuale diferite dintre cele două zone pot fi explicate și prin scăderea stocului de locuințe noi disponibile spre vânzare în București, concomitent cu livrarea unui număr tot mai ridicat de locuințe în localitățile limitrofe Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel tanasoiu
emil tanasoiu
primavera development