EXCLUSIV Sorin Anghel pregătește actele pentru demolarea fostelor locuințe de serviciu BRD din Herăstrău și două proiecte rezidențiale de lux

EXCLUSIV Sorin Anghel pregătește actele pentru demolarea fostelor locuințe de serviciu BRD din Herăstrău și două proiecte rezidențiale de lux

Amplasamentul celor două terenuri ale lui Sorin Anghel

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 mai 2023

Omul de afaceri Sorin Anghel, care, alături de familia sa, a dezvoltat peste 200 de apartamente de lux în București, pregătește actele necesare demolării fostelor locuințe de serviciu ale băncii BRD din zona Herăstrău, cumpărate în urmă cu doi ani într-o tranzacție evaluată la circa 6 milioane de euro și prezentată în premieră de Profit.ro. În paralel, investitorul lucrează la mai multe proiecte de lux cu sute de apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sorin Anghel și familia sa au cumpărat de la BRD un teren de circa 4.000 de metri pătrați de pe strada Grigore Gafencu, nr. 4, pe care se află trei duplexuri și un bloc cu două etaje folosite ca locuințe de serviciu pentru angajații băncii.

CONFIRMARE FOTO Avocatul Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu pregătesc un complex rezidențial în zona Petrom City. Investiție de 150 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Avocatul Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu pregătesc un complex rezidențial în zona Petrom City. Investiție de 150 milioane euro

Investitorul a primit, recent, un certificat de urbanism pentru desființarea tuturor clădirilor de pe teren, un prim pas spre autorizația de demolare.

Indicatorii urbanistici specifici zonei prevăd un coeficient de utilizare a terenului de 3,6 pe baza căruia se pot construi circa 150 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Primarul Nicușor Dan cere revocarea a aproape 400 de autorizații de construire și desființare emise de Primăria Sectorului 2 în ultimele 7 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Primarul Nicușor Dan cere revocarea a aproape 400 de autorizații de construire și desființare emise de Primăria Sectorului 2 în ultimele 7 luni

Peste drum de acest teren, Sorin Anghel a comasat alți peste 6.000 de metri pătrați de teren, pe care s-ar putea construi peste 200 de apartamente, bazat pe aceeași indicatori. Surse Profit.ro din piața imobiliară spun că omul de afaceri intenționează să realizeze pe ambele terenuri proiecte rezidențiale, însă pentru aceasta trebuie să obțină Planuri Urbanistice Zonale.

„Momentan schimbăm niște geamuri care erau stricate acolo (la fostele locuințe BRD, n.r.). Nu avem nimic altceva în lucru. Avem mai multe terenuri și proiecte, în mai multe locații, dar nu avem nimic care poate fi de interes acum. Sunt doar niște acte obținute pentru a fi la dosar. Nu știm când sau dacă o să avem nevoie de ele“, a declarat, pentru Profit.ro, Ciprian Anghel, fiul omului de afaceri Sorin Anghel.

EXCLUSIV One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate din Pipera unui investitor român CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate din Pipera unui investitor român

La un volum de peste 200 de apartamente, acesta ar fi cel mai mare proiect al familiei Anghel de până acum.

Cel mai recent și cel mai mare proiect al familiei Anghel este 49Gafencu, cu 110 apartamente de lux, finalizat în 2017 și vândut în totalitate, o investiție estimată la 30 de milioane de euro. Acest ansamblu este chiar lângă celelalte două terenuri de pe strada Gafencu ale familiei.

Pe aceeași stradă, One United Properties dezvoltă ansamblul One Herăstrău Vista, cu 119 apartamente, iar în spatele acestui proiect, antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin lucrează la primul lor proiect rezidențial exclusivist, care va avea la finalizare 236 de apartamente, o investiție estimată la 100 de milioane de euro.

Sorin Anghel nu este singurul investitor imobiliar din zona Herăstrău care intenționează să demoleze niște vile mai vechi pentru a face loc unor proiecte pe verticală.

Și oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), care dețin dezvoltatorul imobiliar Primavera Development, vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, construit în anul 2000, cu planul să dezvolte în loc un complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere, după cum a relatat în premieră Profit.ro.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ JLL, cel mai mare jucător de pe piața locală și unul dintre cei mai mari la nivel global, vinde operațiunile din România. Va lucra printr-un parteneriat cu un fond american UPDATE Confirmare oficială CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ JLL, cel mai mare jucător de pe piața locală și unul dintre cei mai mari la nivel global, vinde operațiunile din România. Va lucra printr-un parteneriat cu un fond american UPDATE Confirmare oficială

Familia Anghel dezvoltă mici proiecte rezidențiale de lux încă din 1995, înainte de proiectul 49Gafencu concentrându-se pe blocuri cu 40-50 de apartamente și pe vile.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
sorin anghel
demolare locuinte brd