Italienii de la Alerion ridică un proiect fotovoltaic de 35 MW în județul Călărași

Energie   
Italienii de la Alerion ridică un proiect fotovoltaic de 35 MW în județul Călărași

Grupul italian Alerion ia un împrumut de 18,5 milioane de euro de la BCR pentru construcția unui nou proiect fotovoltaic, cu o capacitate de 35 MW, situat în județul Călărași, care va genera o producție anuală estimată la 51.000 MWh. 

Creditul de investiții acordat de BCR are scadență în 2040, iar valoarea totală a investiției în dezvoltarea parcului solar se ridică la 26,8 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Proiectul SMR-urilor nucleare SUA de la Doicești: Statul român poate întârzia decizia de investiție. Americanii sunt cu ochii pe alegerile de duminică CITEȘTE ȘI Proiectul SMR-urilor nucleare SUA de la Doicești: Statul român poate întârzia decizia de investiție. Americanii sunt cu ochii pe alegerile de duminică
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Compania italiană a început producția la două noi centrale fotovoltaice în România, în municipiul Periș, fiecare cu o capacitate instalată de aproximativ 6 MWp și o producție anuală estimată de aproximativ 19 GWh.

Profit.ro a anunțat anterior că o firmă locală controlată în proporție de 75% de grupul italian Alerion a obținut avize tehnice de racordare pentru trei proiecte de parcuri eoliene ce ar urma să fie dezvoltate în județul Botoșani, cu putere instalată însumată de aproape 300 MW.

Anterior, societatea italienilor obținuse aviz de la operatorul de distribuție Delgaz Grid pentru proiectul parcului eolian Avrămeni (74,4 MW), gândit tot pentru județul Botoșani.

Cei de la Alerion Clean Power sunt implicați și în proiecte fotovoltaice românești.

În 2021, Alerion a semnat un acord de dezvoltare cu Monsson Alma, parte a grupului Monsson, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, pentru a construi trei noi parcuri eoliene locale, cu o capacitate totală de aproximativ 350 MW.

Alerion Clean Power, companie listată pe bursa de la Milano, produce energie electrică în principal din surse eoliene, fiind prezentă în Italia, Spania, România și Bulgaria. În România, italienii au dezvoltat până acum mai multe proiecte de parcuri eoliene, la Aușeu-Borod, Vrani, Jimbolia și Sânnicolau Mare.

CRONOLOGIE OFICIALĂ Istorica pană totală de curent din Peninsula Iberică: Cum a apărut și cum a fost înlăturată – date preliminare CITEȘTE ȘI CRONOLOGIE OFICIALĂ Istorica pană totală de curent din Peninsula Iberică: Cum a apărut și cum a fost înlăturată – date preliminare

La nivel de grup, Alerion a anunțat în 2021 că va investi aproximativ 700 milioane de euro în creșterea capacității instalate până la finele anului 2023, în special în Italia, România și Spania. Compania vrea să ajungă la o capacitate totală de producție de peste 1,5 MW, din care 300 MW din proiecte fotovoltaice.

Alerion este parte a grupului FRI-EL, fondat și deținut de frații Thomas, Josef și Ernst Gostner.

Grupul are în proprietate 13.200 de hectare de teren agricol în localitatea Pardina din Delta Dunării, ceea ce îl face unul dintre cei mai mari agricultori din România după suprafața de teren cultivată.

viewscnt
Afla mai multe despre
alerion
călărași