Italienii de la Alerion au undă verde pentru parcuri eoliene noi de 300 MW în Moldova

Italienii de la Alerion au undă verde pentru parcuri eoliene noi de 300 MW în Moldova
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 dec 2022

O firmă locală controlată în proporție de 75% de grupul italian Alerion a obținut avize tehnice de racordare pentru trei proiecte de parcuri eoliene ce ar urma să fie dezvoltate în județul Botoșani, cu putere instalată însumată de aproape 300 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele mai recente sunt avizele pentru centralele electrice eoliene Adășeni (112,905 MW) și Mitoc Sud (101,1 MW), acordate de operatorul de transport și sistem Transelectrica.

VIDEO&FOTO SUA anunță cu ce va pleca Zelenski CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO SUA anunță cu ce va pleca Zelenski

Anterior, societatea italienilor obținuseră aviz de la operatorul de distribuție Delgaz Grid pentru proiectul parcului eolian Avrămeni (74,4 MW), gândit tot pentru județul Botoșani.

Cei de la Alerion Clean Power sunt implicați și în proiecte fotovoltaice românești.

Tesla - angajări înghețate și val de concedieri CITEȘTE ȘI Tesla - angajări înghețate și val de concedieri

Anul trecut, Alerion a semnat un acord de dezvoltare cu Monsson Alma, parte a grupului Monsson, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, pentru a construi trei noi parcuri eoliene locale, cu o capacitate totală de aproximativ 350 MW.

Alerion Clean Power, companie listată pe bursa de la Milano, produce energie electrică în principal din surse eoliene, fiind prezentă în Italia, Spania, România și Bulgaria. În România, italienii au dezvoltat până acum mai multe proiecte de parcuri eoliene, la Aușeu-Borod, Vrani, Jimbolia și Sânnicolau Mare.

INEDIT Demnitar român oprit la graniță cu mașină furată, care era în patrimoniul Guvernului de la București CITEȘTE ȘI INEDIT Demnitar român oprit la graniță cu mașină furată, care era în patrimoniul Guvernului de la București

La nivel de grup, Alerion a anunțat în 2021 că va investi aproximativ 700 milioane de euro în creșterea capacității instalate până la finele anului 2023, în special în Italia, România și Spania. Compania vrea să ajungă la o capacitate totală de producție de peste 1,5 MW, din care 300 MW din proiecte fotovoltaice.

Alerion este parte a grupului FRI-EL, fondat și deținut de frații Thomas, Josef și Ernst Gostner.

Grupul are în proprietate 13.200 de hectare de teren agricol în localitatea Pardina din Delta Dunării, ceea ce îl face unul dintre cei mai mari agricultori din România după suprafața de teren cultivată.

viewscnt
Afla mai multe despre
alerion investitii regenerabile
parcuri eoliene noi
avize de racordare parcuri eoliene
investitii productie energie regenerabila