Italienii de la Alerion semnează o nouă tranzacție în România, după acordul cu gigantul Monsson

Italienii de la Alerion semnează o nouă tranzacție în România, după acordul cu gigantul Monsson
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 iun 2021

Producătorul italian de energie electrică din surse regenerabile Alerion Clean Power a semnat o nouă tranzacție în România, preluând trei companii care dețin mai multe centrale fotovoltaice, în prezent în construcție, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 14,3 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Construcția celor trei fabrici achiziționate este așteptată să fie finalizată până în octombrie.

Tranzacția face parte din acordul de colaborare semnat cu PV Project RO în februarie.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În februarie, Alerion și compania românească PV Project RO, din Timișoara, au încheiat un acord pentru construcția de parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 200 MW în România.

Anterior, Alerion a semnat un acord de dezvoltare cu Monsson Alma, parte a grupului Monsson, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, pentru a construi trei noi parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de aproximativ 350 MW.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Alerion estimează că procesul de autorizare a celor trei proiecte eoline va fi încheiat până la finele anului 2022.

Alerion Clean Power, companie listată pe bursa de la Milano, produce energie electrică în principal din surse eoliene, fiind prezentă în Italia, Spania, România și Bulgaria. 

În România, italienii au dezvoltat până acum mai multe proiecte de parcuri eoliene, la Aușeu-Borod, Vrani, Jimbolia și Sânnicolau Mare, acordul cu PV Project RO fiind primul proiect din sectorul energiei solare.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Recent, Alerion a anunțat că va investi aproximativ 700 milioane de euro în creșterea capacității instalate până la finele anului 2023, în special în Italia, România și Spania. Compania vrea să ajungă la o capacitate totală de peste 1,5 MW, din care 300 MW din proiecte fotovoltaice.

Monsson Group este controlat de omul de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, dar cu afaceri în întreaga lume, supranumit "regele eolienelor".

viewscnt
Afla mai multe despre
alerion clean power
monsson alma
monsson group
parcuri eoliene
acord dezvoltare
energie regenerabila