EXCLUSIV Heliopolis, susținută de familia cavalerului florentin Ferruccio Marchi, pregătește un parc fotovoltaic lângă București, ce poate fi cumpărat de frații Gostner, unii dintre cei mai mari fermieri din România, furnizori pentru Barilla și Nestlé

EXCLUSIV Heliopolis, susținută de familia cavalerului florentin Ferruccio Marchi, pregătește un parc fotovoltaic lângă București, ce poate fi cumpărat de frații Gostner, unii dintre cei mai mari fermieri din România, furnizori pentru Barilla și Nestlé

Josef Gostner, CEO-ul și unul dintre cei trei proprietari ai FRI-EL Green Power

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 sep 2021

Compania Heliopolis, susținută de familia cavalerului florentin Ferruccio Marchi, cu istoric puternic în industria chimică italiană, pregătește construcția unui parc fotovoltaic cu o putere de circa 5,18 MW în comuna Periș, din nordul Bucureștiului. Proiectul ar putea intra în portofoliul Alerion Clean Power, compania fraților Gostner, care dețin cea mai mare exploatație de cereale bio din România, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Heliopolis, prezentă pe piața românească din 2010, cu sediul în Timișoara, a încheiat un parteneriat strategic cu Alerion Clean Power prin care s-a angajat să vândă, până în 2023, o rețea de proiecte fotovoltaice pregătite de dezvoltare în România, cu o capacitate totală de aproximativ 200 MW, din care 33 MW vor deveni operaționali în acest an. În acest demers, Heliopolis a realizat un joint-venture cu proprietarii Marchi Industriale din Florența, companie înființată în secolul XIX de cavalerul Ferruccio Marchi și moștenită de urmașii acestuia. În plus, Heliopolis este administrată de Paolo Signoretti, fost membru al consiliului director al Alerion.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Compania românească PV Project RO, rezultată din parteneriatul dintre Heliopolis și familia Marchi, a cumpărat în martie 2021 un teren în suprafață de 18,6 hectare în comuna Periș din nordul Bucureștiului. În prezent, firma este în etapa de obținere a actelor necesare demarării construcției unui parc fotovoltaic cu o putere de circa 5,18 MW. Mai exact, planul prevede instalarea a 12.974 de panouri solare, dispuse în modele de câte 26 de panouri. Puterea fiecărui panou este de 450 W, potrivit documentației tehnice analizate de Profit.ro.

„Noi dezvoltăm acest proiect până la statusul de «Ready to Build» după care vom hotărî ce vom face cu el“, a declarat, pentru Profit.ro, Alexandru Iancovschi, operations manager în cadrul Heliopolis. O eventuală vânzare către Alerion va fi decisă ulterior, menționează acesta.

CONFIRMARE Investiție masivă - Grupul de firme sud-coreene BKB Energy, Hyunday Power Systems și AKEDA vor să investească 1,3 miliarde de dolari la termocentrala Mintia, unde ar urma să construiască o centrală pe gaze de 1.000 MW CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Investiție masivă - Grupul de firme sud-coreene BKB Energy, Hyunday Power Systems și AKEDA vor să investească 1,3 miliarde de dolari la termocentrala Mintia, unde ar urma să construiască o centrală pe gaze de 1.000 MW

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Heliopolis din Italia nu au răspuns până la acest moment.

Alerion, listată la Bursa de la Milano, a cumpărat, recent, 3 firme românești care dețin 3 parcuri fotovoltaice în construcție, cu o capacitate totală instalată de circa 14,3MW. Construcția parcurilor este estimată a se finaliza în octombrie 2021 și este parte din acordul de colaborare semnat cu PV Project RO.

Alerion țintește atingerea unei capacități instalate brute de 1.544 MW până la sfârșitul anului 2023, o creștere brută de 85% față de capacitatea avută în 2020. Piețele țintă sunt Italia, România și Spania, iar mixul tehnologic va fi îmbogățit prin intrarea pe sectorul panourilor fotovoltaice din Italia și România. Investițiile programate pentru 2021-2023 se ridică la circa 700 de milioane de euro. Compania are planificată o expunere de 29% pe piața românească până în 2023.

Alerion este parte a grupului FRI-EL, fondat și deținut de Thomas, Josef și Ernst Gostner. Grupul fraților Gostner are în proprietate 13.200 de hectare de teren agricol în localitatea Pardina din Delta Dunării, ceea ce îl face unul dintre cei mai mari agricultori din România după suprafața de teren cultivată.

Activitățile agricole locale sunt derulate prin firmele Delta-Rom Agriculture și Anglo-Rom Agriculture, care au 125 de angajați permanenți. FRI-EL cultivă în România porumb, grâu, orz, floarea soarelui, rapiță și soia și are cea mai mare exploatație de cereale bio din țară. Produsele cultivate în România ajung la corporații mari precum Barilla și Nestlé.

viewscnt
Afla mai multe despre
heliopolis
gostner
alerion clean power
ferruccio marchi