Italienii de la Alerion accelerează investițiile în România și semnează a doua investiție majoră. Acord cu Monsson Alma, parte din gigantul Monsson, "regele eolienelor", pentru 3 parcuri

Italienii de la Alerion accelerează investițiile în România și semnează a doua investiție majoră. Acord cu Monsson Alma, parte din gigantul Monsson, "regele eolienelor", pentru 3 parcuri
scris 13 mai 2021

Producătorul italian de energie electrică din surse regenerabile Alerion Clean Power va construi trei noi parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de aproximativ 350 MW.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Alerion a semnat, în acest sens, un acord de dezvoltare cu Monsson Alma, parte a grupului Monsson, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Alerion estimează că procesul de autorizare a celor trei proiecte eoline va fi încheiat până la finele anului 2022.

Este a doua investiție majoră a companiei italiene în România de la începutul anului.

Compania de consultanță PCF Investment Banking a instrumentat, pentru grupul CocoRico preluarea operațiunilor din România ale gigantului Banvit Foods și a atras finanțare de la CEC si EximBank. Interviu cu Mihai Iordan, Managing Partner CITEȘTE ȘI Compania de consultanță PCF Investment Banking a instrumentat, pentru grupul CocoRico preluarea operațiunilor din România ale gigantului Banvit Foods și a atras finanțare de la CEC si EximBank. Interviu cu Mihai Iordan, Managing Partner

În februarie, Alerion și compania românească PV Project RO, din Timișoara, au încheiat un acord pentru construcția de parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 200 MW în România.

Alerion Clean Power, companie listată pe bursa de la Milano, produce energie electrică în principal din surse eoliene, fiind prezentă în Italia, Spania, România și Bulgaria. 

În România, italienii au dezvoltat până acum mai multe proiecte de parcuri eoliene, la Aușeu-Borod, Vrani, Jimbolia și Sânnicolau Mare, acordul cu PV Project RO fiind primul proiect din sectorul energiei solare.

Recent, Alerion a anunțat că va investi aproximativ 700 milioane de euro în creșterea capacității instalate până la finele anului 2023, în special în Italia, România și Spania. Compania vrea să ajungă la o capacitate totală de peste 1,5 MW, din care 300 MW din proiecte fotovoltaice.

Monsson Group este controlat de omul de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, dar cu afaceri în întreaga lume, supranumit "regele eolienelor".

viewscnt
Afla mai multe despre
alerion clean power
monsson alma
monsson group
parcuri eoliene
acord dezvoltare
energie regenerabila