Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Ramona Manea, General Manager Magrenta

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Ramona Manea, General Manager Magrenta
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2017

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Articole citite în ultima perioadă de Ramona Manea, General Manager Magrenta 

"The End of Car Ownership" - link (wsj.com)

(Odată cu dezvoltarea economiei colaborative, mașinile devin un bun ce poate fi folosit în comun, la fel ca în cazul caselor închiriate de proprietarii plecați în vacanță.

Dacă luăm în considerare și ascensiunea mașinilor fără șofer (self-driving), putem anticipa faptul că deținerea unei mașini nu va mai fi necesară pentru a te putea bucura de confortul oferit de o mașină personală.

Acest lucru va afecta cu siguranță modul de funcționare a industriei de închirieri auto, însă, mai mult decât atât, va avea un impact semnificativ asupra mediului. Automatizarea transportului în orașele mari și disponibilitatea călătorilor de a împărți o mașină cu altcineva înseamnă reducerea poluării și a aglomerației în trafic.

În SUA, producătorii de mașini , cât și antreprenorii, se pregătesc deja pentru revoluția adusă de automatizare și ride-sharing. Obiceiurile noastre se vor schimba, iar închirierea unei mașini, chiar și pentru câteva ore, va deveni o activitate obișnuită)

"France Plans to End Sales of Gas and Diesel Cars by 2040" - link (nytimes.com)

(Mașinile electrice reprezintă un viitor mai curat pentru generațiile următoare, o soluție pentru a diminua poluarea urbană. Țări precum Franța, India sau Norvegia au înțeles asta rapid și s-au alăturat acestui demers.

Franța a declarat de curând că plănuiește să oprească vânzările de autovehicule pe benzină și motorină până în anul 2040. Astfel, doar în iulie 2016, a înregistrat 1.800 mașini electrice vândute. Și în România, chiar dacă nu avem un trend rapid, el este unul ascendent: vânzările de mașini electrice s-au dublat în doar un an (496 în 2015, 1.183 în 2016).

Odată cu trecerea la mașinile electrice, întreaga piață auto va trebui să se adapteze, la fel și industria de închirieri auto. În ceea ce ne privește, am început deja să luăm în considerare introducerea mașinilor electrice în flota noastră)

"Închirieri auto pe termen lung: ghidul antreprenorului" - link (magrenta.com)

(Închirierea auto de business, cunoscută și ca închiriere pe termen lung, poate fi o soluție avantajoasă pentru eficientizarea costurilor privind flota auto. Articolul compară cele mai mai populare metode de achiziție a unui autoturism pentru antreprenori sau manageri (cumpărare, leasing și închiriere), punând în evidență avantajele și dezavantajele fiecăreia. De asemenea, sunt prezentați cei mai importanți factori care influențează costurile acestor servicii, factori care trebuie luați în considerare când decidem ce să alegem dintre leasing, închiriere și cumpărare)

Ramona Manea este General Manager Magrenta și are peste 10 ani de experiență în industria de rent-a-car.

Magrenta este o companie românească de închirieri auto multimarcă, cu puncte de operare în 11 dintre principalele orașe ale țării. Pe lângă asistența 24/7 oferită șoferilor, Magrenta publică ghiduri generale, cu scopul de a elucida procesul de închiriere auto și de a elimina concepția costurilor ascunse asociate industriei. În anul 2017, Magrenta aniversează 10 ani de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor