Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Cornel Bărbuț, CEO Vegacomp Consulting

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Cornel Bărbuț, CEO Vegacomp Consulting
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2018

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Articole citite în ultima perioadă de Cornel Bărbuț, CEO Vegacomp Consulting

"New York City Startup Incubator Targets Smart Cities, Clean Energy" - link (energymanagertoday.com)

(Consider că New York, care a fost premiat anul trecut în Barcelona, la Smart City World Congress, ca find cel mai “Smart” oraș din lume, este un model bun nu doar la nivel de dezvoltare, dar și în privința încurajării startup-urilor.

O companie la origine olandeză, EVBox, care a fost cumpărată recent de gigantul Engie, a venit în SUA datorită condițiilor favorabile de dezvoltare a business-ului și instalează, în prezent, 3.000 de stații de incărcare a mașinilor electrice pe teritoriul Statelor Unite.

Wavelength oferă servicii de iluminat cu LED, după un model lease-to-own, pentru spații comerciale din New York.

Sunt doar două exemple și multe alte firme care se dezvoltă și dezvoltă, la rândul lor, un oraș în care primarul New Yorkului își asumă și își doreste să reducă semnificativ consumul energetic, în special pentru clădirile mari, energofage)

"Amazon to open visually focused AI research hub in Germany" - link (techcrunch.com)

(Gigantul American Amazon se alătură polului de inovație, cercetare și dezvoltare Cyber Valley din Germania, în aria orașelor Stuttgart și Tubingen.

Amazon deschide un centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale în Cyber Valley, inițiativă germană lansată în decembrie 2016 de catre Max Planck Society, căreia s-au alăturat deja companii importante, printre care și Facebook, BMW, Porsche, Bosch și ZF Friedrichshafen (actualmente cumpărată de Amazon).

Eforturile combină resursele academice cu know-how-ul companiilor, iar inteligența artificială nu poate crește fără cercetare în domeniul Big Data.

Este interesant de urmărit evoluția marilor producători auto germani care fac pași mari spre software, Big Data și AI)

"Toronto Hydro Installs Pole-Mounted Battery" - link (tdworld.com)

(Despre stocarea energiei pe stâlpii de lemn, o soluție interesantă și îndrăzneață pentru a folosi mai bine infrastructura actuală și, implicit, stâlpii existenți.

În căutarea echilibrului dintre necesarul de energie și eficiența rețelei de distribuție, companiile de utilități investesc în stocarea de energie, ce îi permit acesteia să fie colectată pe parcursul perioadelor cu un consum redus și distribuită în momentele de vârf.

Astfel, electricitatea stocată poate compensa nevoile de generare adițională în perioade ca, de exemplu, zilele caniculare de vară. Ramane de vazut, însă, un calcul de rezistență mecanică, pentru că nu toți stâlpii din lemn pot suporta baterii)

Cornel Bărbuț este CEO al Vegacomp Consulting. Companie fondată în anul 2004, Vegacomp Consulting, integrator la cheie, se bazează pe o experiență a echipei de peste 24 de ani în telecomunicații, in special pe retele de fibra optica, în România și la nivel international și își concentrează proiectele pe dezvoltări de soluții combinate de telecomunicații și energie. Vegacomp Consulting aduce, atât în țară, cât și în strainătate, soluții inovatoare pentru dezvoltarea rețelelor viitorului, generate de propriul departament de Cercetare și Dezvoltare. Compania își concentrează activitatea ultimilor doi ani pe tehnologia LoRa și activează în domeniul Smart City din anul 2014

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor