Consorțiul BCR, BRD, Banca Transilvania și Raiffeisen, selectat pentru intermedierea și vânzarea titlurilor de stat pentru populație

Consorțiul BCR, BRD, Banca Transilvania și Raiffeisen, selectat pentru intermedierea și vânzarea titlurilor de stat pentru populație
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2016

Consorțiul de bănci format din BCR, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank a fost selectat pentru a asigura intermedierea și vânzarea titluri de stat pentru populație, ediția Centenar, informează Ministerul de Finanțe. Emisiunea de titluri de stat cu o valoare totală de 100 milioane lei pentru populație va fi lansată în iulie, cu scadența la doi ani, iar un titlu va avea valoarea de 100 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BCR va avea rolul de lead manager și agent de plată. Totodată, MFP anunță că cele patru instituții financiare nu vor percepe niciun cost persoanelor fizice pentru cumpărarea titlurilor de stat, dacă subscripția se face prin acestea. De asemenea, pentru tranzacțiile de vânzare/cumpărare pe piața secundară prin mecanismul BVB, comisionul maxim perceput de bănci este de 0,1% din valoarea tranzacției.

Pentru stimularea unei mai bune distribuiri a emisiunii, MFP va plăti fiecărei bănci intermediare un comision de administrare de 0,2% aplicat la volumul vânzărilor de titluri de stat realizat pe piața primară de fiecare bancă în parte.

Data lansării și perioada de subscriere vor fi anunțate public, urmare a parcurgerii etapelor prevăzute de legislația în vigoare pentru realizarea emisunii de titluri de stat pentru persoane fizice. Recent, oficialii ministerului estimau că va fi în luna iulie.

Detalii suplimentare privind termenii și condițiile emisiunii pot fi accesate pe website-ul www.mfinante.ro, secțiunea Programul FIDELIS, ediția Centenar.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat pentru populație
bcr
brd
banca transilvania
raiffeisen