Știri

Președintele Ucrainei vrea să participe în două-trei luni la o întâlnire cu Iohannis în regiunea Cernăuți

Președintele Ucrainei vrea să participe în două-trei luni la o întâlnire cu Iohannis în regiunea Cernăuți

ieri, 21:39

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, intenționează să organizeze în următoarele două-trei luni o întâlnire cu Klaus Iohannis în regiunea Cernăuți. De asemenea, acesta a precizat că a discutat telefonic cu președintele român despre granița comună dintre România și Ucraina, precum și despre regiunea Cernăuți, relatează Kiev Post.

 • OMV a activat clauza de prelungire cu doi ani a contractului actualului CEO Rainer Seele
  OMV a activat clauza de prelungire cu doi ani a contractului actualului CEO Rainer Seele
  ieri, 18:00

  Comisia de supraveghere a OMV, principalul acționar al celei mai importante companii românești de petrol și gaze, OMV Petrom, a decis să activeze clauzele de prelungire cu doi ani a contractelor celor mai importanți membri ai Directoratului executiv al companiei austriece: președintele Rainer Seele și directorul responsabil cu sectorul upstream (explorare și producție), Johann Pleininger.

 • Pe Profit Insider, Gazprom negociază cu Bulgaria și Grecia prelungirea Turkish Stream către Europa. România - ocolită
  Pe Profit Insider, Gazprom negociază cu Bulgaria și Grecia prelungirea Turkish Stream către Europa. România - ocolită
  ieri, 17:56

  Gazprom negociază cu Bulgaria și Grecia prelungirea Turkish Stream către Europa. România - ocolită. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Nicolăescu declară, pentru Bloomberg, că e îngrijorat de creșterea economică prea rapidă a României
  Nicolăescu declară, pentru Bloomberg, că e îngrijorat de creșterea economică prea rapidă a României
  ieri, 16:50

  Creșterea economică a României, cea mai rapidă din Uniunea Europeană, îl îngrijorează pe noul viceguvernator al BNR, Eugen Nicolăescu, după cum a declarat el într-un interviu acordat Bloomberg.

 • Fondul Proprietatea avertizează: Pierderi de zeci de milioane de euro pentru stat dacă trece legea în favoarea „oligarhilor din porturi”
  Fondul Proprietatea avertizează: Pierderi de zeci de milioane de euro pentru stat dacă trece legea în favoarea „oligarhilor din porturi”
  ieri, 16:00

  O inițiativă legislativă a trecut de Senat, iar dacă aceasta va fi adoptată și de camera decizională, Portul Constanța riscă să fie văduvit de aproximativ 50 milioane euro în următorii 10 ani, în detrimentul operatorilor portuari, susține Fondul Proprietatea, unul dintre acționarii companiei portuare. „Este un uriaș transfer de avuție”, spune managerul FP, Greg Konieczny. Proiectul frânează intrarea noilor competitori în piață și riscă să tragă înapoi dezvoltarea celui mai important port al României, lăsându-l în urmă față de alte porturi din Ucraina, Bulgaria și Croația.

 • STUDIU Topul celor mai curate orașe și cartiere din România. Care este zona cu cel mai scăzut nivel de curățenie
  STUDIU Topul celor mai curate orașe și cartiere din România. Care este zona cu cel mai scăzut nivel de curățenie
  ieri, 14:51

  Un studiu despre percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc a relevat că Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, urmate de Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș

 • Cornel Coca Constantinescu a fost numit în Parlament ca vicepreședinte ASF pentru asigurări
  Cornel Coca Constantinescu a fost numit în Parlament ca vicepreședinte ASF pentru asigurări
  ieri, 14:07

  Cornel Coca Constantinescu a fost votat, miercuri, de cele două camere ale Parlamentului, pentru postul de vicepreședintele al Autorității de Supraveghere Financiară pentru asigurări. Noul vicepreședinte a ocupat până în prezent funcția de prim-vicepreședinte al ASF.

 • Eugen Nicolăescu a fost votat de Parlament ca viceguvernator BNR în locul lui Bogdan Olteanu: ar trebui explicate mai clar deciziile BNR
  Eugen Nicolăescu a fost votat de Parlament ca viceguvernator BNR în locul lui Bogdan Olteanu: ar trebui explicate mai clar deciziile BNR
  ieri, 14:04

  Poziția de viceguvernator al Băncii Naționale a României va fi ocupată de fostul ministru al Sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu, după ce Parlamentul a votat, miercuri, numirea acestuia în plenul reunit al celor două Camere. Nicolăescu va ocupa funcția lui Bogdan Olteanu, plecat de la BNR în urma implicării sale într-un dosar penal.

 • Nou val de mașini vechi schimbate. 1.600 tichete Rabla cumpărate zilnic, autoritățile iau în calcul după doar 6 zile suplimentarea bugetului
  Nou val de mașini vechi schimbate. 1.600 tichete Rabla cumpărate zilnic, autoritățile iau în calcul după doar 6 zile suplimentarea bugetului
  ieri, 13:42

  Românii au cumpărat, în mai puțin de 6 zile de la debutul programului, 10.000 de tichete electronice pentru Rabla Clasic, reprezentând, în medie, 1.600 de tichete rezervate zilnic și peste 40% tichete epuizate deja. Și programul Rabla Plus a început în forță, fiind rezervate 69 de mașini 100% electrice, față de 39 cât au fost achiziționate pe întregul program anul trecut.

 • Pe Profit Insider, Selgros atacă inspectorii Concurenței
  Pe Profit Insider, Selgros atacă inspectorii Concurenței
  ieri, 13:13

  Selgros atacă inspectorii Concurenței. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.