Compania farmaceutică daneză Novo Nordisk a obținut o victorie juridică importantă în Statele Unite, care restricționează semnificativ activitatea farmaciilor de compunere în ceea ce privește comercializarea sau promovarea unor versiuni mai ieftine și neaprobate ale medicamentelor sale de succes, Wegovy (pentru slăbit) și Ozempic (pentru diabet), transmite CNBC.
Impunerea unui tarif de 25% asupra importurilor farmaceutice în Statele Unite ar duce la o creștere a costurilor medicamentelor de pe piața americană cu aproape 51 de miliarde de dolari anual, ceea ce ar putea majora prețurile din SUA cu până la 12,9%, dacă taxele vor fi transferate integral consumatorilor, potrivit unui raport realizat de Ernst & Young și comandat de principala asociație a industriei farmaceutice americane, Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), analizat de Reuters.
Producătorii mari de medicamente s-au remarcat, într-o zi volatilă pentru rapoartele financiare corporative, depășind așteptările analiștilor, în pofida amenințărilor legate de posibile tarife specifice sectorului, eforturilor de reducere a prețurilor medicamentelor și concedierilor federale care ar putea submina investițiile planificate în SUA în anii următori.
Compania Farmaceutica Remedia acordă un dividend cu randament de 5,5%.
Guvernul a aprobat conversia în acțiuni a obligațiilor bugetare principale, de 488,69 milioane lei, ale companiei naționale Unifarm, la care statul, prin Ministerul Sănătății, este acționar unic, măsura anunțată anterior de Profit.ro. Conversia are loc după ce în urmă cu trei ani, după cum a relatat Profit.ro, legislația fiscală a fost modificată pentru compania de stat.
Un nou test de sânge, care utilizează acum inteligența artificială, poate detecta 12 dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, cu mult înainte de apariția simptomelor.
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat că echipa de conducere, de la sediu, va fi redusă de la 12 la 7 membri, iar numărul departamentelor, de la 76 la 34.
Administrația Trump analizează posibilitatea de a lega prețurile medicamentelor din SUA de cele practicate în alte țări dezvoltate, o mișcare care ar putea reduce semnificativ costurile pentru contribuabili, dar care este percepută de industria farmaceutică drept cea mai mare amenințare la adresa sa, potrivit a două surse din companii farmaceutice, relatează Reuters.
Gigantul farmaceutic elvețian Roche intenționează să investească 50 de miliarde de dolari (43 de miliarde de euro) în Statele Unite în următorii cinci ani, a anunțat compania, potrivit Le Figaro.
ANAF a scos din nou la vânzare fabrica Hexi Pharma, firmă implicată în urmă cu mai mulți ani într-un scandal de amploare privind dezinfectanți diluați livrați către spitale. De această dată, Fiscul a redus cu 2 milioane de lei prețul de vânzare, ca urmare a faptului că la prima licitație, de la mijlocul lunii martie, nu a găsit cumpărători.