Farma

Numărul românilor care s-au tratat la spitalul WPK din Viena a crescut cu 15% în primul trimestru al anului

Numărul românilor care s-au tratat la spitalul WPK din Viena a crescut cu 15% în primul trimestru al anului

astăzi, 14:15

Spitalul austriac Wiener Privatklinik a tratat în primul trimestru al anului cu 15% mai mulți pacienți români, raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

 • Chirițoiu: Consiliul Concurenței va demara o anchetă sectorială axată pe medicamentele eliberate fără rețetă
  Chirițoiu: Consiliul Concurenței va demara o anchetă sectorială axată pe medicamentele eliberate fără rețetă
  astăzi, 12:43

  Consiliul Concurenței va demara o anchetă sectorială axată pe medicamentele eliberate fără rețetă, a anunțat președintele autorității, Bogdan Chirițoiu, care a precizat totodată că instituția va iniția în acest an două proiecte noi, Monitorul Carburanților și Big Data.

 • Schimbare la Medlife. Larisa Chiriac este noul Director Medical al companiei
  Schimbare la Medlife. Larisa Chiriac este noul Director Medical al companiei
  astăzi, 10:30

  Furnizorul de servicii medicale MedLife a anunțat revocarea din poziția de Director Medical a lui Mihai Stelian Vârciu, în locul acestuia Consiliul de Administrație numind-o pe Larisa Chiriac.

 • FOTO Spitalul privat Terapeutica din Arad își cumpără un hotel de 3 stele
  FOTO Spitalul privat Terapeutica din Arad își cumpără un hotel de 3 stele
  astăzi, 06:32

  Spitalul privat Terapeutica din Arad va cumpăra hotelul Parc din stațiunea Moneasa, pe care l-a preluat în toamna anului trecut în regim de închiriere, tranzacție pentru care se va împrumuta cu 1,4 milioane euro de la Banca Transilvania. Inițial, Terapeutica a vrut să cumpere un complex balnear de 3 stele din stațiune, dar a renunțat în toamnă, pe ultima sută de metri, preferând atunci să închirieze integral hotelul Parc din aceeași localitate, pentru 10 ani, cu o chirie lunară de 12.000 euro.

 • CONFIRMARE tranzacție: Platforma românească MEDIjobs.ro securizează prima sa investiție și indică o evaluare de peste 1 milion euro
  CONFIRMARE tranzacție: Platforma românească MEDIjobs.ro securizează prima sa investiție și indică o evaluare de peste 1 milion euro
  ieri, 14:14

  MEDIjobs, platformă de recrutare online în domeniul medical din România, a obținut în acest an prima sa finanțare și pregătește extinderea operațiunilor în toată țara, pentru a include cât mai multe spitale și clinici, compania fiind evaluată, după doi ani de activitate, la peste 1 milion de euro, relevă date transmise de companie. În luna februarie, Profit.ro a anunțat că Wargha Enayati, fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria, a intrat în acționariatul MEDIjobs, cumpărând un pachet de 20% din acțiunile firmei care operează platforma. Tranzacția a fost semnată într-un context în care, în vara anului trecut, fondatorul MEDIjobs, George Hagivreta, spunea pentru Profit.ro că vrea să intre pe piețe din Europa și Statele Unite și caută în acest sens un investitor, Germania fiind una dintre ținte. Familia lui Enayati are afaceri în Germania.

 • Allianz-Țiriac și Signal Iduna se bat pe contul de asigurări voluntare de sănătate al ANRE
  Allianz-Țiriac și Signal Iduna se bat pe contul de asigurări voluntare de sănătate al ANRE
  ieri, 06:21

  Allianz-Țiriac Asigurări și asocierea formată din Signal Iduna Asigurare și Campion Broker de Asigurare au depus oferte pentru furnizarea de polițe voluntare de sănătate pentru cei 288 de salariați ai Autorității Naționale de Rglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

 • Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an și vor fi înlocuite cu unele noi
  Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an și vor fi înlocuite cu unele noi
  marţi, 19:00

  Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate din peste 14 milioane vor expira în acest an și vor fi înlocuite cu altele noi, potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

 • Francezii de la Sanofi, în negocieri exclusive cu fondul american Advent International pentru vânzarea Zentiva, producătorul Algocalmin
  Francezii de la Sanofi, în negocieri exclusive cu fondul american Advent International pentru vânzarea Zentiva, producătorul Algocalmin
  marţi, 16:13

  Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunțat marți că este în negocieri exclusive cu fondul american de private equity Advent International pentru vânzarea diviziei europene de medicamente generice, Zentiva, prezentă și pe piața din România.

 • Noi proteste ale angajaților Spitalului de Urgență Craiova, din cauza reducerii sporurilor
  Noi proteste ale angajaților Spitalului de Urgență Craiova, din cauza reducerii sporurilor
  marţi, 08:42

  Câteva zeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Craiova au întrerupt lucrul și protestează, marți dimineață, pentru a doua zi consecutiv, din cauza diminuării sporurilor cu până la 50%. Ei spun că vor declanșa greva generală dacă revendicările nu le vor fi soluționate în 48 de ore.

 • Ministerul Sănătății caută medicamente pentru prevenirea infecției HIV. Licitația depășește 300 milioane euro
  Ministerul Sănătății caută medicamente pentru prevenirea infecției HIV. Licitația depășește 300 milioane euro
  marţi, 06:30

  Ministerul Sănătății a inițiat o licitație pentru cumpărarea centralizată de medicamente antiretrovirale și antiinfecțioase acordate bolnavilor în cadrul Programului național de prevenire, supraveghere și control al infecției HIV, contract estimat la 1,43 miliarde de lei, fără TVA (peste 300 milioane de euro), pentru doi ani.