VECINI

Putin spune că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american”

Putin spune că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american”

duminică, 22:12

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, duminică, la televiziunea de stat, că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american” și că îl va felicita pe câștigătorul alegerilor din SUA în momentul în care formalitățile se vor încheia și situația va fi clară, relatează Reuters.

 • Noi proteste în Minsk - Zeci de persoane, reținute de poliție
  Noi proteste în Minsk - Zeci de persoane, reținute de poliție
  duminică, 17:06

  Mii de oameni au protestat din nou în Minsk, duminică, cerând demisia președintelui Aleksandr Lukașenko, iar poliția a reținut zeci de persoane în capitală, au anunțat grupurile activiste pentru drepturile omului.

 • Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidental
  Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidental
  duminică, 14:03

  Președintele rus Vladimir Putin a decis prelungirea până la finalul lui 2021 a embargoului asupra produselor alimentare occidentale, măsură introdusă inițial în 2014 ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA și de Uniunea Europeană contra Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană, relatează AFP și EFE.

 • Guvernul grec rechiziționează două clinici private care au refuzat să îngrijească bolnavi de COVID-19
  Guvernul grec rechiziționează două clinici private care au refuzat să îngrijească bolnavi de COVID-19
  vineri, 20:38

  Ministerul grec al Sănătății rechiziționează două clinici private din Salonic (nord), al doilea cel mai important oraș din țară, în care o persoană din trei este contaminată cu noul coronavirus SARS-CoV-2, relatează AFP.

 • Cehia a aprobat cea mai mare reducere a impozitului pe venit din ultimele decenii
  vineri, 17:14

  Cehia va reduce impozitul pe venit anul viitor, o măsură care potrivit Guvernului de la Praga ar urma să ajuta economia să își revină din recesiunea provocată de coronavirus, transmite Bloomberg.

 • Coronavirus: Austria începe testarea în masă a populației
  Coronavirus: Austria începe testarea în masă a populației
  vineri, 16:57

  Testarea în masă pentru noul tip de coronavirus se va desfășura în Austria în două etape, în decembrie și în ianuarie, pentru a preveni impunerea altor perioade de carantină, a anunțat vineri guvernul austriac, informează dpa.

 • GRAFICE Reglementatorul maghiar: liberalizarea pieței a transformat România din importator în exportator de gaze în Ungaria
  GRAFICE Reglementatorul maghiar: liberalizarea pieței a transformat România din importator în exportator de gaze în Ungaria
  vineri, 07:23

  Exportul de gaze în Ungaria pare a se fi stopat în noiembrie, după ce în a doua parte a lunii septembrie și în octombrie acesta a ajuns la un nivel mediu record de peste 16 GWh/zi, existând unele zile în care acesta a sărit și de 21,5 GWh/zi. Potrivit reglementatorului maghiar MEKH, importurile importante de gaze efectuate din România au fost rezultatul liberalizării pieței efectuată de autoritățile de la București, al indisponibilității de capacități de import din Austria pe termen scurt și al intrării în revizie a punctului de interconectare ungaro-austriaco-slovac Mosonmagyaróvár pe 21 septembrie.

 • Rusia depășește pragul de două milioane de contaminări cu noul coronavirus
  Rusia depășește pragul de două milioane de contaminări cu noul coronavirus
  joi, 16:33

  Rusia a depășit joi pragul de două milioane de contaminări cu noul coronavirus de la începutul epidemiei și a înregistrat o creștere ”record” atât a îmbolnăvirilor, cât și a morților zilnice din cauza covid-19, relatează Reuters.

 • Kovesi s-a întâlnit cu procurorul general al lui Viktor Orban în ziua în care Budapesta a blocat bugetul UE. Se negociază colaborarea Ungariei cu Parchetul European
  Kovesi s-a întâlnit cu procurorul general al lui Viktor Orban în ziua în care Budapesta a blocat bugetul UE. Se negociază colaborarea Ungariei cu Parchetul European
  joi, 11:49

  Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, s-a întâlnit cu procurorul-șef al Ungariei, considerat un apropiat al premierului Viktor Orban și al partidului său Fidesz, în aceeași zi în care Ungaria și Polonia, niciuna dintre ele membră a EPPO, au blocat prin veto adoptarea proiectului bugetului Uniunii Europene aferent perioadei 2021-2027 și a finanțărilor în curs, nemulțumite de condiționarea acordării fondurilor UE de așa-zisa "respectare a statului de drept".

 • Muzeele de la Moscova vor fi închise până la mijlocul lunii ianuarie
  Muzeele de la Moscova vor fi închise până la mijlocul lunii ianuarie
  miercuri, 21:00

  Ministerul rus al Culturii a decis să închidă muzeele din Moscova până la 15 ianuarie 2021 ca urmare a creșterii numărului de cazuri de Covid, potrivit Le Figaro.