VECINI

Banca centrală a Ungariei crește dobânda cheie peste așteptările pieței și ajunge foarte aproape de nivelul BNR. Presiune pentru creșterea ratelor și la București

Banca centrală a Ungariei crește dobânda cheie peste așteptările pieței și ajunge foarte aproape de nivelul BNR. Presiune pentru creșterea ratelor și la București

astăzi, 20:41

Banca centrală a Ungariei a majorat dobânda cheie cu 0,3 puncte procentuale la 1,2%, foarte aproape de nivelul la care este dobânda cheie a Băncii Naționale a României. Mișcarea Ungariei, care a surprins piața, vine pe fondul creșterii accelerate a inflației.

 • Pandemia de Covid a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii
  Pandemia de Covid a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii
  astăzi, 12:08

  Colegiul medicilor din Turcia a avertizat luni că pandemia de coronavirus „a scăpat din nou de sub control” în această țară, după ce în ultima lună a crescut brusc numărul de cazuri, informează EFE.

 • Grecia va majora salariul minim
  Grecia va majora salariul minim
  astăzi, 09:00

  Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat majorarea salariului minim cu 2%, informează publicația Ekathimerini.

 • Ungaria permite intrarea vizitatorilor ruși vaccinați, sperând în revigorarea turismului
  Ungaria permite intrarea vizitatorilor ruși vaccinați, sperând în revigorarea turismului
  ieri, 19:56

  Ungaria va permite intrarea turiștilor ruși care dețin un certificat de imunitate la COVID-19, a anunțat luni șeful diplomației de la Budapesta, Peter Szijjarto, transmite MTI.

 • O publicație de opoziție din Rusia a fost declarată "agent străin"
  O publicație de opoziție din Rusia a fost declarată "agent străin"
  sâmbătă, 13:00

  Site-ul de informație rus The Insider, care colaborează în special cu grupul de investigație Bellingcat aflat la originea mai multor dezvăluiri despre serviciile secrete ruse, a fost declarat "agent străin", statut care ar putea să-i afecteze funcționarea, conform AFP.

 • Banca centrală a Rusiei a majorat semnificativ dobânda cheie, pentru combaterea inflației
  Banca centrală a Rusiei a majorat semnificativ dobânda cheie, pentru combaterea inflației
  sâmbătă, 12:09

  Banca centrală a Rusiei a majorat dobânda de politică monetară cu 1 punct procentual, la 6,5%, cea mai agresivă măsură de acest tip luată de la sfârșitul anului 2014, pentru a ține sub control inflația, instituția avertizând că este posibil să efectueze noi creșteri, transmite Reuters.

 • Invazie de români în toată Grecia
  Invazie de români în toată Grecia
  vineri, 20:44

  Reprezentanții industriei turismului din Halkidiki afișează zâmbete reținute de optimism pentru evoluția activității în luna iulie, exprimându-și în același timp îngrijorarea pentru restricțiile impuse în insula Mykonos, care este nava-amiral a sectorului. „Atunci când decizi să închizi brandul nr. 1 al turismului grecesc, dai o lovitură produsului turistic al țării în ansamblul lui”, spun ei.

 • Coronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria
  Coronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria
  vineri, 15:47

  Guvernul Ungariei a decis să facă obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat premierul ungar Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters.

 • CONFIRMARE Republica Moldova se va alimenta din această iarnă cu gaze aduse prin România. Transnistria ar putea apela la ruta ucraineană
  CONFIRMARE Republica Moldova se va alimenta din această iarnă cu gaze aduse prin România. Transnistria ar putea apela la ruta ucraineană
  vineri, 15:00

  Republica Moldova, ultima tară din regiune care folosește ruta ucraineană de tranzit, se va alimenta de la 1 octombrie cu gaze transportate prin conducta Iași-Ungheni-Chișinău, a declarat directorul Fondului de Dezvoltare Energetică din Rusia, Serghei Pikin, confirmând informațiile publicate de Profit.ro în urmă cu o lună.

 • Moscova a testat deconectarea de la internetul global
  Moscova a testat deconectarea de la internetul global
  joi, 19:00

  Rusia a testat cu succes deconectarea de la internetul global în iunie și iulie, a relatat cotidianul RBC, citând documente ale grupului de lucru însărcinat cu îmbunătățirea securității internetului rus, ca parte a legislației privind așa-numitul "internet suveran" rus.