Opinii

Arestați-l pe Gasdaq!

13 sep 2021

Politicienii autohtoni, susținuți de o mare parte a opiniei publice, vor să ancheteze, încă o dată, prețurile la energie electrică și gaze naturale. Nu este încă destul de clar dacă vor interoga doar prețurile autohtone sau vor primi somații și cele din restul Uniunii Europene, din Marea Britanie, Statele Unite sau Asia.

 • Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat
  Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat
  2 sep 2021

  Ultimul an ne-a pus la încercare promisiunile făcute în 2015, când am lansat Profit.ro, la fel cum a pus la încercare lucruri importante în viața semenilor și în funcționarea societății.

 • Dragă Moș Guvern
  Dragă Moș Guvern
  18 aug 2021

  În prezent, hotelierul este obligat să păstreze până la 5 ani fișa de cazare, copie și original, pentru a putea fi verificată de autoritățile fiscale sau poliție, în anumite cazuri.

 • Ce se întâmplă în PNL?
  Ce se întâmplă în PNL?
  9 aug 2021

  A "lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine" este o abordare neîntâlnită în istoria postdecembristă a României, motiv pentru care e normal să ne sperie ce se întâmplă în PNL, partid istoric, aflat la guvernare prin coaliție, în vremea unei crize mondiale.

 • Construcțiile cu bombe în fundație
  Construcțiile cu bombe în fundație
  20 iul 2021

  Domeniul construcțiilor a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii doi ani și chiar dacă în anul 2020 pandemia a afectat multe sectoare economice, sectorul construcțiilor a crescut cu 16% față de anul 2019, în contextul în care la nivelul UE acest domeniu a fost lovit de pandemie în majoritatea țărilor membre. Dar chiar și aceasta creștere semnificativă din 2020 a fost aproape la jumătate față de creșterea de 27,6% înregistrată în anul 2019.

 • Sarcina lui Neemia: Reconstruirea antreprenorială
  Sarcina lui Neemia: Reconstruirea antreprenorială
  7 iun 2021

  În The European Miracle („Miracolul european”), istoricul economic Ralph Raico face referire la operele lui Peter Bauer, David Landes, Norman Cantor, Helmut Schoeck și Harold J. Berman pentru a stabili rațiunile pe care se bazează succesul lumii vestice, remarcând îndeosebi modelul acesteia de societate civilă și o relativă absență a invidiei instituționalizate.

 • Cine e de fapt statul, banca centrală sau ministerul finanțelor? Statul votat sau statul numit?
  Cine e de fapt statul, banca centrală sau ministerul finanțelor? Statul votat sau statul numit?
  6 iun 2021

  Îmi amintesc că un cunoscut analist, care, între timp - pentru meritele dovedite - a primit demnități publice, spunea că: “Dacă ar fi emise ți­tluri de stat pentru populație, oamenii ar avea un mod direct de a penaliza statul. Atunci când statul face risipă, când crește cheltuielile, urcă inflația - ceea ce erodează randamentele, populația vinde titlurile, iar prețul acestora scade. Relația dintre ce­tă­țeni și stat ar fi mai directă și mai acti­vă decât acum când ce­tățenii penalizează politicienii doar din patru în patru ani, la alegeri”.

 • Doamna de la curățenie
  Doamna de la curățenie
  6 iun 2021

  - Șefu’, nu mai suport! izbucnește Rodica, șefa departamentului de curățenie. - Da, Rodinel, ia zi cine te-a supărat?

 • Liderii europeni și africani solicită un nou acord pentru Africa
  Liderii europeni și africani solicită un nou acord pentru Africa
  31 mai 2021

  Pandemia COVID-19 ne-a învățat că nu mai putem trata crizele aparent îndepărtate ca probleme ce nu ne interesează. Ceea ce se întâmplă punctual oriunde în lume poate afecta oamenii de pretutindeni. De aceea este atât de importantă abordarea impactului și a moștenirii lăsate de pandemie în Africa.

 • Dacă doriți să revedeți... reforme neterminate: management profesionist la stat
  Dacă doriți să revedeți... reforme neterminate: management profesionist la stat
  25 mai 2021

  Reforma companiilor de stat este precum asfaltarea drumurilor. O facem anul ăsta, trebuie să o refacem anul următor – de bună ce e.