Opinii

 • Luptele din viața noastră
  Luptele din viața noastră
  10 sep 2020

  Odată, undeva într-o companie multinațională subordonata unui manager se plângea că viața ei era nenorocită și că nu mai știa cum să facă față la toate provocările cu care se confrunta zilnic. Era obosită să lupte și să se zbată tot timpul. I se părea frecvent că atunci când o problemă părea însfârșit rezolvată, apărea foarte curând o alta.

 • După 50 de ani de comunism, guvernanții ne propun acum și o jumătate de secol de totalitarism sanitar
  După 50 de ani de comunism, guvernanții ne propun acum și o jumătate de secol de totalitarism sanitar
  28 aug 2020

  Doar la prima vedere afirmația din titlu pare un exercițiu retoric, o exagerare. În realitate, există ceva mai multă exactitate și bază factuală în respectiva formulare. Nu am aruncat vorbe la întâmplare. Sunt doar concluzii logice și un rezumat la deciziile autorităților care au bulversat societatea în „lupta antiCOVID”, urmărind deopotrivă argumentațiile care stau la baza lor.

 • Monetarismul și criptomonedele ca frecții la picior de lemn
  Monetarismul și criptomonedele ca frecții la picior de lemn
  27 aug 2020

  Bitcoin și criptomonedele în general sunt considerate seducătoare mai ales pentru imaterialitatea lor, faptul că se confundă, practic, cu rețeaua de coduri care le generează și în interiorul căreia sunt tranzacționate. Și totuși, se pare că acest statut de “frumoasă fără corp” este și cea mai mare slăbiciune a monedelor virtuale.

 • Ce înseamnă să fii precaut la vreme de coronavirus: pleci în Germania vara pentru 2 săptămâni, dar cu haine de iarnă
  Ce înseamnă să fii precaut la vreme de coronavirus: pleci în Germania vara pentru 2 săptămâni, dar cu haine de iarnă
  13 aug 2020

  Noul coronavirus a ajuns pe pământ românesc, însă doar câteva mii de persoane l-au cunoscut sub formă de boală gripală; pentru milioane de cetățeni s-a manifestat ca un traumatism social, o sumă de dislocări din ce însemna viață firească și care derivă nu atât din epidemie, cât din măsurile disproporționate luate la nivel de stat.

 • În fața pandemiei, toți suntem proști!
  În fața pandemiei, toți suntem proști!
  10 aug 2020

  “Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. Ori ești precaut, ori ești prost”, este poate cea mai importantă declarație a actualului președinte făcută în timpul mandatelor sale. Cum însă viața e complexă și prezintă multe aspecte, în care nu poți fi mereu în alertă, putem spune, cu toată precauția necesară, că fiecare dintre noi, inclusiv președintele, așa cum s-a demonstrat, ne pierdem capul și dăm dovadă de prostie.

 • 25 octombrie 2020 - ,,Ziua Judecății’’!
  25 octombrie 2020 - ,,Ziua Judecății’’!
  24 iul 2020

  Nu mai este mult până la împlinirea termenului de scadență a obligațiilor fiscale născute în perioada epidemiei Covid 19, dată de la care se vor calcula majorări de întârziere pentru debitele neachitate, iar inspectorii din cadrul ANAF vor avea liber la acțiunile de executare silită pe care intenționează să le întreprindă în vederea recuperării arieratelor bugetare.

 • Investițiile - cele mai puternice droguri consumate de politicieni!
  Investițiile - cele mai puternice droguri consumate de politicieni!
  23 iul 2020

  “Cuvintele sunt cele mai puternice droguri consumate de omenire. Nu numai că acestea infectează, infatuează, anesteziază și paralizează, însă se insinuează și colorează cele mai reduse celule ale creierul”, remarca Kipling în urmă cu un secol. Există însă unele cuvinte mai periculoase decât altele, cele care infectează, infatuează, anesteziază și paralizează creierele politicienilor. Ele au propria lor viață și se redefinesc după cum le poftește inima. Cele mai multe obțin un certificat de calitate superioară, transformându-și caracterul dintr-unul descriptiv într-unul normativ. Termeni precum “fonduri europene” sau “venituri bugetare” nu mai sunt folosiți în corespondență cu anumite sume de bani, ci au căpătat o valoare pozitivă absolută. Maximizarea lor a devenit, dintr-un mijloc pentru atingerea unor obiective (bune sau rele), un scop în sine.

 • Ce ar trebui să facă statul ca să iasă din corzile în care intră singur
  Ce ar trebui să facă statul ca să iasă din corzile în care intră singur
  23 iul 2020

  Sunt puține țări în lume în care statul este văzut de marea majoritate a populației un adevărat partener pentru societate, mai ales în aceste vremuri