Opinii

 • Armele lui Krupp
  Armele lui Krupp
  16 dec 2021

  Economia avea nevoie de dezvoltare, pe care rivalitățile dintre partidele politice din Germania și dezordinea generală nu i-o puteau asigura... Ne-am gândit că Hitler ne va oferi un mediu sănătos și într-adevăr, a făcut asta... Nouă, familiei Krupp, nu ne-a păsat niciodată prea mult de ideile politice. Ne doream doar un sistem care să funcționeze bine și să ne permită să lucrăm nestingheriți. Politica nu e treaba noastră!

 • Mașinile second-hand un’ se duc, când se duc?
  Mașinile second-hand un’ se duc, când se duc?
  10 dec 2021

  Respectabilul ministru al mediului, Tanczos Barna, a surprins printr-o declarație făcută pe marginea înmatriculărilor de automobile din România. „În continuare sunt mai multe mașini second hand înmatriculate în România decât mașini noi, în ciuda efortului uriaș făcut anul acesta de minister și de Administrația Fondului pentru Mediu”, a spus domnul Tanczos.

 • Impotența
  Impotența
  1 nov 2021

 • Să treacă ea, pandemia, și redevenim oameni cu principii a doua zi…
  Să treacă ea, pandemia, și redevenim oameni cu principii a doua zi…
  30 oct 2021

  Isteria, ura și semnalarea virtuții au urcat la cote noi în societate. Uneori, de-a dreptul hilare. Întâmplare adevărată: un client vaccinat intră în banca X și, supărat că nu i-a cerut nimeni la ușă certificatul verde, ci l-a lăsat să intre liber, cheamă Poliția să amendeze banca. Deși accesul în agenție la X este chiar excesiv de organizat, mai strict ca la alte bănci, nicio șansă de aglomerație, dezinfectanți la toate colțurile, să-și toarne clientul și în cap. Omului, însă, nu i se părea drept ca și nevaccinații să-și poată scoate banii, spre exemplu, de la banca unde intră el imunizat.

 • Cum s-au bătut americanii cu rușii în bancuri? Atenție români!
  Cum s-au bătut americanii cu rușii în bancuri? Atenție români!
  27 sep 2021

  Concurența dintre ruși americani nu s-a limitat la arme, sport, cinematografie, dans/balet, ci au două școli de bancuri la fel de puternice: Legile lui Murphy și Radio Erevan.

 • Arestați-l pe Gasdaq!
  13 sep 2021

  Politicienii autohtoni, susținuți de o mare parte a opiniei publice, vor să ancheteze, încă o dată, prețurile la energie electrică și gaze naturale. Nu este încă destul de clar dacă vor interoga doar prețurile autohtone sau vor primi somații și cele din restul Uniunii Europene, din Marea Britanie, Statele Unite sau Asia.

 • Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat
  Al șaselea an de Profit.ro. Ce am pierdut, ce am câștigat
  2 sep 2021

  Ultimul an ne-a pus la încercare promisiunile făcute în 2015, când am lansat Profit.ro, la fel cum a pus la încercare lucruri importante în viața semenilor și în funcționarea societății.

 • Dragă Moș Guvern
  Dragă Moș Guvern
  18 aug 2021

  În prezent, hotelierul este obligat să păstreze până la 5 ani fișa de cazare, copie și original, pentru a putea fi verificată de autoritățile fiscale sau poliție, în anumite cazuri.

 • Ce se întâmplă în PNL?
  Ce se întâmplă în PNL?
  9 aug 2021

  A "lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine" este o abordare neîntâlnită în istoria postdecembristă a României, motiv pentru care e normal să ne sperie ce se întâmplă în PNL, partid istoric, aflat la guvernare prin coaliție, în vremea unei crize mondiale.

 • Construcțiile cu bombe în fundație
  Construcțiile cu bombe în fundație
  20 iul 2021

  Domeniul construcțiilor a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii doi ani și chiar dacă în anul 2020 pandemia a afectat multe sectoare economice, sectorul construcțiilor a crescut cu 16% față de anul 2019, în contextul în care la nivelul UE acest domeniu a fost lovit de pandemie în majoritatea țărilor membre. Dar chiar și aceasta creștere semnificativă din 2020 a fost aproape la jumătate față de creșterea de 27,6% înregistrată în anul 2019.