Opinii

 • Impozitarea tranzacțiilor cu creanțe: unde dai și unde crapă
  Impozitarea tranzacțiilor cu creanțe: unde dai și unde crapă
  vineri, 10:30

  Regimul fiscal al vânzării de creanțe bancare, modificat în primă fază prin Ordonanța 25/2017 și apoi printr-un amendament introdus în Parlament pe 15 februarie, blochează piața tranzacțiilor cu credite neperformante și le afectează substanțial pe cele pentru care s-au încheiat contracte și se află în derulare. În cazul specific al tranzacțiilor cu creanțe neperformante scoase în afara bilanțului, impozitul ajunge să fie multiplul sumei pe care vânzătorii o încasează de la cumpărător.

 • Cât costă capitalismul de cumetrie?
  Cât costă capitalismul de cumetrie?
  15 feb 2018

  Astăzi o să-mi permit să vorbesc de chestiuni care sunt considerate tabu-uri. Haideți să începem cu România, unde știu și copiii că o gramadă de întreprinderi s-au privatizat pentru a se obține foloase necuvenite și nu ca să se capitalizeze și eficientizeze.

 • Corecțiile aduse „Revoluției Fiscale”
  Corecțiile aduse „Revoluției Fiscale”
  8 feb 2018

  „Revoluția Fiscală” continuă … Și este din ce în ce mai greu să identificăm beneficiile ei, atât din perspectiva veniturilor ce se doreau a fi colectate în plus la bugetul de stat în urma implementării pachetului de măsuri, dar și a incertitudinii, confuziei sporite și nesiguranței pe care au generat-o modificările legislative din ultimele luni în general, iar pentru angajatori și angajați în particular.

 • Adevăratul șef e Zuckerberg
  Adevăratul șef e Zuckerberg
  2 feb 2018

  Pentru că prioritățile noastre se schimbă, fără să sesizăm, în funcție de cum conduce Mark Zuckerberg Facebook, adevăratul nostru șef este el.

 • Declarația 600: A fi sau a nu fi!
  Declarația 600: A fi sau a nu fi!
  30 ian 2018

  Mai puțin de 24 de ore ne despart de termenul limită de depunere a Declarației 600 și, coroborat cu poziția oficială a noului guvern de amânare a termenului de depunere și/sau anulare a Declarației 600, ne aflăm într-un impas. Mai depunem sau nu mai depunem Declarația 600 la ANAF în situația în care avem această obligație?

 • De ce nu se mai joacă copiii în fața blocului?
  De ce nu se mai joacă copiii în fața blocului?
  22 ian 2018

  Au fost generații întregi care au zburdat cu cheia de gât și care acum lucrează în multinaționale. Unii conduc subsidiarele companiilor străine sau chiar România. De ce nu se mai joacă copiii în fața blocului?

 • De ce nu are România nevoie de un Minister al Turismului?
  De ce nu are România nevoie de un Minister al Turismului?
  22 ian 2018

  Căderea guvernului Tudose a readus în prim plan problemă găsirii unui ministru al turismului, dacă nu vizionar, măcar lipsit de ochelarii de cal și limba de lemn din dotare.

 • Declarația 600 online - cât costă?
  Declarația 600 online - cât costă?
  16 ian 2018

  În secolul XXI, pe contribuabilul român persoană fizică îl costă în jur de 250 lei să depună online o declarație anuală la ANAF.

 • Șansele României în turism în 2018
  Șansele României în turism în 2018
  8 ian 2018

  Cu toții, cei care lucrăm în turism, ne punem întrebarea: "Cum va fi 2018?" Răspunsul meu este: bine! Oricât ar huli unii sau alții, România a avut anul trecut cea mai mare creștere economică din Europa. Cifrele sunt cifre, iar lucrurile sunt clare. Salariile au crescut și vor mai crește, pentru că a crescut de la 1 ianuarie salariul minim pe economie, dar mai ales pentru că România se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă și toți antreprenorii vor să își păstreze oamenii buni.