Opinii

 • Românii sunt păcătoși, merg doar la sigur
  Românii sunt păcătoși, merg doar la sigur
  astăzi, 15:33

  Piața taxiurilor, mai ales cea bucureșteană, este una dintre cele mai concurențiale din România. O competiție pe măsură mai exista, poate, doar pe piața presei scrise, însă de aceasta vorbim deja la timpul trecut, cu moguli ei cu tot.

 • Iohannis a ațipit pe marginea gropii din spatele castelului
  Iohannis a ațipit pe marginea gropii din spatele castelului
  astăzi, 06:27

  Legenda spune că baba îngropase de-a lungul timpului sute de nevinovați în spatele castelului. Cum simțea că unul dintre "copiii" săi e fricos, leneș, apatic sau timid, doamna Stramann, baroneasa, nu stătea la discuții. Nemțoaica lua pușca din dulap și îl scotea din cărți.

 • Propaganda neoliberală trece într-o fază orwelliană: „Scad salariile!” Este mesajul transmis la capătul unei etape agresive de majorări ale veniturilor
  vineri, 06:25

  George Orwell, 1984: „Războiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranța este putere.”

 • ”Înscrie-te! Este gratuit!” O poveste despre impozitarea datelor în economia digitală
  ”Înscrie-te! Este gratuit!” O poveste despre impozitarea datelor în economia digitală
  3 apr 2018

  Informația înseamnă cunoaștere, iar cunoașterea conduce la valoare comercială pentru cel care o deține.

 • Guvernul face planuri pentru euro și acționează conform cu rubla
  Guvernul face planuri pentru euro și acționează conform cu rubla
  28 mar 2018

  Analiștii se întreabă nedumeriți de ce se colectează cu dificultate impozitele și nu se majorează dobânzile. Dar cum să ți se plătească taxe sau să fie pusă la treabă lichiditatea prin intermediul creditului dacă nu i-ai făcut nimic economiei? Cât timp mediul de afaceri nu se îmbunătățește nu poți avea pretenții să primești mai mulți bani de la companii și să ia împrumuturi pentru a-și mări volumele de vânzări către populație!

 • Declarația unică pentru venituri: Ce ar trebui să rețină persoanele cu activități independente
  Declarația unică pentru venituri: Ce ar trebui să rețină persoanele cu activități independente
  27 mar 2018

  Principala noutate pe care o aduce declarația unică, pe lângă simplificarea modului de declarare și plată ca urmare a comasării a șapte formulare, este trecerea la sistemul de autoimpunere. Care sunt implicațiile acestei modificări pentru contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din activități independente?

 • AMR 62 de zile
  AMR 62 de zile
  27 mar 2018

  În timp ce scriu aceste impresii, mai sunt 62 de zile, 11 ore, 24 minute și 40 de secunde până se vor aplica dispozițiile Regulamentului EU 2016/679…m-am oprit din ritmul alert al zilei și mă gândesc.

 • Mai mult RCA, fără diversificare, înseamnă faliment?
  Mai mult RCA, fără diversificare, înseamnă faliment?
  27 mar 2018

  Cele mai recente cifre arată că 59% din piața RCA este controlată de doi asigurători, City Insurance și Euroins. Afacerile ambelor companii au depășit pragul de un miliard de lei din subscrierea excesivă a acestui tip de poliță.

 • Despre morți, numai de tine!
  Despre morți, numai de tine!
  22 mar 2018

  Poate că nu vă vine să credeți, dar pe vremea aia Andrei Gheorghe nu era atât de sfânt ca acum. Suda țigările și trăgea la măsea ca un tractorist când l-am văzut eu acum 14 ani, la o petrecere. Iar cu nici un an în urmă îl arestaseră pentru că l-au prins cu marijuana.

 • Carada știa, Teodorovici acum află
  Carada știa, Teodorovici acum află
  7 mar 2018

  Pentru cine se face că nu a auzit o spun din nou. Sărbătorile creștine sunt utilizate pentru tunuri fiscale. S-au scumpit gazele și curentul asupra cărora „veghează” ANRE să nu le scadă prețul chiar și atunci când se ieftinesc pe piața internațională, benzina supraaccizată și mărfurile de bază controlate de carteluri, unde amenzile vor aduce venituri de zeci de euro la buget. Ceea ce înseamnă că Milton Friedman avea dreptate când afirma că inflația e o formă de taxare care n-are nevoie de legiferare. Ba chiar merită să vedem cât din aceasta se datorează creșterii economice record!