Opinii

Noi nu reparăm, anulăm! Noi nu investim, jefuim!

joi, 07:03

S-a plâns vecinul că l-ai inundat? Nu trebuie să apelezi la niciun instalator, este suficient să îl suni (în prezența vecinului) pentru o programare, după care să o anulezi. Problema apărută dispare odată cu anularea, cel puțin pentru un timp. Nu-ți pornește mașina la temperaturi scăzute? Nu arunca banii pe fereastră cumpărând o nouă baterie, comandă una pe net, musai cu plata ramburs, și apoi anulează comanda. Problema va dispărea miraculos în câteva ore, când se va mai încălzi afară!

 • Unde s-au ascuns euroscepticii clasic-liberali
  Unde s-au ascuns euroscepticii clasic-liberali
  10 ian 2019

  Sunt un fan al lui Michel Houellebecq și de-abia aștept să citesc ultimul său roman, Serotonin. Până atunci, am aflat din presă că personajul principal al romanului ar fi un inginer agronom francez care scrie rapoarte pentru Ministerul Agriculturii de la Paris și urăște Uniunea Europeană și conceptul de free trade promovat de aceasta. Acum, acest ultraminirezumat a fost făcut de ziariști și nu am cum să bag mâna în foc pentru corectitudinea sa până nu pun mâna pe carte. Dar dacă așa stau lucrurile, atunci și Houellebecq pare a fi căzut pradă confuziei între ce se pretinde a fi UE și ce este de fapt.

 • Fun fact: BNR poate anula taxa pe lăcomie
  Fun fact: BNR poate anula taxa pe lăcomie
  7 ian 2019

  Cum? Desființând ROBOR.

 • Cine n-are ghicitori și vrăjitoare să-și cumpere!
  Cine n-are ghicitori și vrăjitoare să-și cumpere!
  4 ian 2019

  Nu-i investiție mai bună în resursa umană pe care un antreprenor sau manager o poate face zilele acestea decât recrutarea de astrologi, ghicitoare în cafea, numerologi sau vrăjitoare capabile să vadă în beregata vreunei găini negre viitorul fiscal, juridic și bugetar al țării.

 • Taxa pe lăcomie este permanentă?
  Taxa pe lăcomie este permanentă?
  26 dec 2018

  ROBOR (Romanian Interbank Offered Rate) este ruda mai săracă a LIBOR (London Interbank Offered Rate) și EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) din moment ce e folosită ca mijloc pentru a alimenta bugetul politizat al statului, prin intermediul taxei pe lăcomie. Și a fost considerată o mare victorie că respectiva taxă se va impune ca o marjă din activele băncilor doar dacă ROBOR depășește 2%, nu 1,5% - cum s-a vorbit inițial, adică cei care au negociat s-au bucurat că sunt mai puțin afectați de nivel, nu că taxa e arbitrară și băncile care stabilesc LIBOR și EURIBOR nu plătesc așa ceva.

 • Stigma
  Stigma
  19 dec 2018

  Țara arde și baba se piaptănă semantic! Cam în situația asta mă aflu probabil dacă, din toată puzderia de taxe și măsuri noi împotriva mediului privat, anunțate ieri de ministrul Finanțelor, cel mai oribil lucru mi se pare că vine din zona limbajului.

 • E timpul ca și mașinile bucureștenilor să se mute de la sat la bloc
  E timpul ca și mașinile bucureștenilor să se mute de la sat la bloc
  11 dec 2018

  Cu bune, cu rele, Bucureștiul continuă să se dezvolte. Sau mai bine zis - ca să evităm lipsa de precizie în limbaj - să se mărescă. Se extinde și ca suprafață, crește și ca efectiv al populației, în măsura în care statisticile nu vor dovedi, cumva, că mortalitatea e mai mare decât imigrația. O arată disperarea cu care posesorii mașinilor cu numere de București își văd ocupate locurile de parcare de autoturismele înmatriculate în Dolj, Gorj, Vrancea, Buzău, Constanța, Argeș sau Prahova.