Bănci

UBS: Lira sterlină este "extrem de subevaluată", declinul monedei britanice se apropie de final

UBS: Lira sterlină este "extrem de subevaluată", declinul monedei britanice se apropie de final

astăzi, 07:10

Lira sterlină este “extrem de subevaluată”, în special față de euro, în condițiile în care investitorii se concentrează exceseiv pe ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, susțin analiștii UBS.

 • Agricover Credit IFN a crescut la peste un miliard de lei expunerea din credite pentru fermieri
  Agricover Credit IFN a crescut la peste un miliard de lei expunerea din credite pentru fermieri
  ieri, 14:00

  Agricover Credit IFN - divizia de finanțare a Agricover Holding, a înregistrat în primul semestru al anului 2017 o expunere din credite în valoare de un miliard de lei, în creștere cu 20% față de primul semestru al anului 2016.

 • STUDIU: Un român din trei este îngrijorat de creșterea costurilor în următorul an
  STUDIU: Un român din trei este îngrijorat de creșterea costurilor în următorul an
  ieri, 12:42

  Creșterea costurilor în următorul an reprezintă un motiv de îngrijorare pentru 29% dintre români, în contextul în care 21% sunt îngrijorați pentru evoluția economiei în următoarea perioadă, iar 92% spun că nu împrumută mai mult decât știu că pot rambursa fără dificultăți, potrivit unui sondaj publicat joi și desfășurat de compania britanică de cercetare GfK, realizat la inițiativa grupului britanic International Personal Finance, prezent în România prin subsidiara Provident Financial.

 • Erste Group revizuiește din nou în sus prognoza de creștere economică a României, dar nu crede că ritmul ridicat actual se va menține
  Erste Group revizuiește din nou în sus prognoza de creștere economică a României, dar nu crede că ritmul ridicat actual se va menține
  miercuri, 18:39

  Erste Group a revizuit de la 5,1% la 5,5% prognoza pentru creșterea produsului intern brut în 2017, după datele semnal bune publicate azi de Statistică pentru prima jumătate a anului, care arată un avans economic de 5,9% în termeni anuali, dar o decelerare în termeni trimestriali. Analiștii grupului austriac au mai schimbat în sus prognoza și în luna iunie, de la 4,3%, și se așteaptă la o scădere semnificativă a ritmului de creștere în a doua parte a anului.

 • STUDIU: Trei sferturi dintre români intră pe internet pentru rețele sociale și doar 8% pentru servicii bancare
  STUDIU: Trei sferturi dintre români intră pe internet pentru rețele sociale și doar 8% pentru servicii bancare
  miercuri, 12:48

  Aproape trei sferturi (74%) dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani care au folosit internetul anul trecut au făcut-o pentru a intra pe rețele sociale, în timp ce doar 8% au intrat pe internet pentru servicii de internet-banking, arată o cercetare realizată de agenția de marketing Perceptum, transmisă miercuri News.ro.

 • Bancpost lansează B.Digital - platforma digitală completă de produse de creditare
  Bancpost lansează B.Digital - platforma digitală completă de produse de creditare
  miercuri, 11:58

  Bancpost vine cu o noutate pe segmentul creditării și lansează platforma digitală completă de creditare – B.Digital – prin intermediul căreia clienții pot iniția online, de oriunde s-ar afla, o aplicație de credit de consum sau card de credit primind răspunsul băncii în timp real.

 • ANALIZĂ Populația se îndatorează din ce în ce mai mult pe termen lung, în timp ce economisirea scade
  ANALIZĂ Populația se îndatorează din ce în ce mai mult pe termen lung, în timp ce economisirea scade
  miercuri, 07:15

  Actuala fază de creștere a ciclului economic aduce din nou disparități între economisirea și îndatorarea populației. Creditul a ajuns la un nivel record, în timp ce depozitele la termen, plafonate oricum în ultimii ani, sunt în scădere de la începutul anului. Față de perioada de boom din 2006-2008, când la putere era creditul de consum, populația e îndatorată pe termen mult mai lung, după expansiunea creditului pentru locuințe.

 • Euro coboară aproape de 4,57 lei, în linie cu tendința regională
  Euro coboară aproape de 4,57 lei, în linie cu tendința regională
  luni, 14:08

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,5710 lei/euro, în scădere cu 0,15% față de cotația precedentă, în linie cu tendința regională, după ce atinsese vineri un nou nivel maxim din 7 iulie.

 • ALB România, despre propunerile BNR: nu avem o imagine clară asupra gradului de îndatorare a clienților IFN-urilor
  ALB România, despre propunerile BNR: nu avem o imagine clară asupra gradului de îndatorare a clienților IFN-urilor
  11 aug 2017

  Asociația societăților financiare ALB România, care reprezinta companiile de leasing și credit de consum, a transmis, la solicitarea News.ro, o primă reacție la proiectul Băncii Naționale a României (BNR) de modificare a regulamentului privind instituțiile financiare nebancare (IFN), precizând că analizează în prezent impactul propunerilor. Asociația a menționat, însă, că propunerile BNR vizează reducerea riscurilor asupra stabilității financiare care ar putea fi generate de finanțarea unor categorii de clienți cu grad ridicat de îndatorare, însă "nu reflectă pe deplin economia reală autohtonă, unde zona nefiscalizată încă deține o pondere semnificativă", astfel că nu există date clare privind gradul de îndatorare a clienților IFN-urilor.

 • ASF vrea să introducă și plată eșalonată, pe cel mult 5 ani, la pensiile private și facultative
  ASF vrea să introducă și plată eșalonată, pe cel mult 5 ani, la pensiile private și facultative
  11 aug 2017

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să modifice normele care reglementează modalitățile de plată a activului net acumulat de participanți la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) și facultative (Pilonul III). Astfel, dacă în prezent transferul activului către participanții care îndeplinesc condițiile legale este realizat integral, printr-o plată unică, Autoritatea vrea să introducă și posibilitatea plăților eșalonate în rate, pe o perioadă de cel mult 5 ani.