Bănci

Revolut își întărește echipa executivă, cu recrutări de la Credit Suisse, Visa, Goldman Sachs

Revolut își întărește echipa executivă, cu recrutări de la Credit Suisse, Visa, Goldman Sachs

vineri, 14:00

Revolut, fintech-ul londonez cu 6 milioane de utilizatori în Europa și Australia, continuă să își dezvolte echipa executivă și angajează experți în trei poziții cheie: Trezorier, CFO Adjunct și Director de Risc Infracțional Financiar.

 • Euro a continuat să scadă
  Euro a continuat să scadă
  vineri, 13:31

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, vineri, un curs de referință de 4,7216 lei/euro, în scădere cu 0,09% față de valoarea atinsă joi.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  vineri, 11:03

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,07%, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

 • FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie
  FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie
  vineri, 07:09

  ANAF va scoate la licitație hotelul Piatra Mare, din Poiana Brașov, prețul de pornire fiind de 38,56 milioane lei (8,2 milioane euro) fără TVA. Hotelul este deținut de Alexandru Neculaie, fiul omului de afaceri Ioan Neculaie. Firma care operează hotelul este executată acum inclusiv pentru datorii ale SC Fotbal Club Brașov, clubul patronat înainte de intrarea în faliment de Ioan Neculaie.

 • ULTIMA ORĂ "Prima casă” devine "O familie, o casă" - credite doar la venituri lunare sub 4.500 de lei pentru familiile fără copii și sub 7.000 de lei pentru cele cu unul sau mai mulți copii. Dobânda va fi subvenționată
  ULTIMA ORĂ "Prima casă” devine "O familie, o casă" - credite doar la venituri lunare sub 4.500 de lei pentru familiile fără copii și sub 7.000 de lei pentru cele cu unul sau mai mulți copii. Dobânda va fi subvenționată
  joi, 20:32

  Programul "Prima casă” va fi transformat într-un program social, denumit "O familie, o casă", în cadrul căruia vor mai putea accesa credite doar persoanele cu venituri sub un anumit prag, prevede un proiect de Ordonanță de urgență pregătit de Ministerul Finanțelor. Astfel veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei, însă pragul urcă la 7.000 de lei dacă familia are unul sau mai mulți copii. Dobânda va fi subvenționată, cu 0,5 puncte procentuale în cazul familiilor cu un singur copil și cu 1 punct procentual în cazul celor cu doi sau mai mulți copii. Proiectul actual prevede subvenții mai mici și restricții mai mari pentru accesarea unui credit, comparativ cu un plan de modificare a Prima Casă anunțat de Guvern în luna mai.

 • Profit brut de 39 milioane lei pentru Credit Europe Bank România
  Profit brut de 39 milioane lei pentru Credit Europe Bank România
  joi, 14:33

  Credit Europe Bank România a încheiat primul semestru al anului cu un profit brut de 39 milioane lei.

 • Euro a coborât
  Euro a coborât
  joi, 13:16

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, un curs de referință de 4,7260 lei/euro, în scădere cu 0,03% față de valoarea atinsă miercuri.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat, ROBOR la 6 luni a scăzut
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat, ROBOR la 6 luni a scăzut
  joi, 11:15

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,07%, iar ROBOR la 6 luni a scăzut, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Națională a României (BNR).

 • Criptomoneda Libra pregătită de Facebook, în atenția Comisiei Europene
  Criptomoneda Libra pregătită de Facebook, în atenția Comisiei Europene
  joi, 08:15

  Preconizata intrare a Facebook pe piața criptomonedelor se află deja în vizorul autorităților antitrust europene, la doar două luni după ce platforma de socializare a anunțat că se pregătește să își lanseze propria monedă virtuală.

 • Intesa Sanpaolo Romania schimbă președintele Consiliului de Administrație
  Intesa Sanpaolo Romania schimbă președintele Consiliului de Administrație
  miercuri, 16:10

  Spaniolul Ignacio Jaquotot Calvo va conduce Consiliul de Administrație al Intesa Sanpaolo România, înlocuindu-l pe italianul Ezio Salvai, care a renunțat la poziție, după doi ani de când a fost numit, în 2017.