Bănci

Leul a stagnat

Leul a stagnat

astăzi, 13:33

Banca Națională a României (BNR) a anunțat, miercuri, un curs de referință de 4,9226 lei pentru un euro, în stagnare față de nivelul de 4,9225 lei pentru un euro consemnat marți. Dolarul a scăzut cu 0,45%, la 4,1180 lei pe unitate.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
  Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
  astăzi, 11:08

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 1,60%, potrivit datelor publicate de BNR.

 • Băncile au primit aproape 22.000 de cereri pentru suspendarea a ratelor în acest an
  Băncile au primit aproape 22.000 de cereri pentru suspendarea a ratelor în acest an
  ieri, 20:36

  Băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor și comisioanelor de la clienții persoane fizice și juridice, în perioada 1 ianuarie-15 martie 2021, potrivit datelor Asociației Române a Băncilor. Dintre acestea, circa 800 de cereri au venit de la companii.

 • Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz: Credit sindicalizat și obligațiuni externe
  Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz: Credit sindicalizat și obligațiuni externe
  ieri, 19:00

  Romgaz este pregătită să preia subsidiara românească a gigantului american ExxonMobil, ce deține 50% din drepturile concesiunii perimetrului de gaze naturale offshore de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, iar modalitatea de finanțare va fi una mixtă, formată din surse proprii și surse atrase, care vor consta cel mai probabil într-un credit bancar sindicalizat și într-o emisiune externă de obligațiuni, apetitul pieței pentru finanțarea acestui proiect fiind neașteptat de mare, au declarat, într-o conferință de presă, oficialii companiei de stat.

 • ING Bank anunță că a primit deja de peste de două ori mai multe cereri decât anul trecut pentru “Noua Casă”
  ING Bank anunță că a primit deja de peste de două ori mai multe cereri decât anul trecut pentru “Noua Casă”
  ieri, 18:34

  ING Bank România a lansat programul cu garanții de stat “Noua Casă” și a primit deja 1.200 de cereri, de peste două ori mai multe cereri decât anul trecut.

 • Leul a scăzut
  Leul a scăzut
  ieri, 13:42

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, marți, un curs de referință de 4,9225 lei pentru un euro, în creștere cu 0,04% față de nivelul de 4,9205 lei pentru un euro consemnat luni. Dolarul a avansat cu 0,08%, la 4,1367 lei pe unitate.

 • UniCredit Consumer Financing România are un nou CEO
  UniCredit Consumer Financing România are un nou CEO
  ieri, 12:52

  UniCredit Group a aprobat numirea lui Sorin Drăgulin ca nou CEO al UniCredit Consumer Financing România.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
  Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
  ieri, 11:02

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 1,61%, potrivit datelor publicate de BNR.

 • ING Bank finanțează cu 10 milioane de lei Agrinvest Credit IFN
  ING Bank finanțează cu 10 milioane de lei Agrinvest Credit IFN
  luni, 19:16

  ING Bank România a acordat o facilitate de credit de 10 milioane de lei companiei Agrinvest Credit IFN pentru creșterea creditării fermierilor mici și mijlocii și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei în anul 2021.

 • Licitație ratată pentru Ministerul Finanțelor
  Licitație ratată pentru Ministerul Finanțelor
  luni, 18:16

  Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele băncilor pentru obligațiunile pe 15 ani.