Bănci

Guvernul împrumută 3,3 miliarde de dolari, un nou record, pe perioade de 10 și 30 de ani. Anul acesta, Executivul a stabilit record după record la împrumuturi

Guvernul împrumută 3,3 miliarde de dolari, un nou record, pe perioade de 10 și 30 de ani. Anul acesta, Executivul a stabilit record după record la împrumuturi

ieri, 18:37

Guvernul a împrumutat astăzi 3,3 miliarde de dolari, un record pentru o finanțare atrasă prin vânzarea de obligațiuni în dolari. Statul a luat și în luna mai 3,3 miliarde de euro de pe extern, după alte 3 miliarde de euro în luna ianuarie. La acestea se adaugă sume consistente atrase lunar de pe piața internă, acolo unde Ministerul Finanțelor stabilește, de asemenea, recorduri. Statul are nevoie de bani, deoarece deficitul este estimat la un nivel foarte ridicat, iar incertitudinile privind evoluția epidemiei de coronavirus afectează economia și încasările la buget. În contextul în care Finanțele reușesc să profite de actualul moment de acalmie de pe piața financiară și să atragă bani la dobânzi decente, mai ales pentru această perioadă dificilă la nivel global, ar putea fi util să se prefinanțeze, adică să se împrumute cât mai mult înainte de ultimele luni ale anului, când în România ar putea avea loc alegeri, iar la nivel global epidemia s-ar putea accelera.

 • Mugur Mihăescu - astăzi la Profit TV
  Mugur Mihăescu - astăzi la Profit TV
  ieri, 17:12

  Mugur Mihăescu, proprietar de pub-uri în centrul vechi al Capitalei și actor interpretându-l pe Garcea în grupul umoristic Vacanța Mare, va fi prezent astăzi la Profit TV.

 • Leul a scăzut
  Leul a scăzut
  ieri, 13:30

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, marți, un curs de referință de 4,8397 lei pentru un euro, în creștere cu 0,07% față de nivelul de 4,8365 lei pentru un euro atins luni. Dolarul a crescut cu 0,28%, la 4,2964 lei pe unitate.

 • Ministerul Finanțelor a ieșit să se împrumute pe piața externă cu obligațiuni în dolari
  ieri, 12:26

  Ministerul Finanțelor a ieșit să se împrumute pe piața externă cu obligațiuni în dolari, suma împrumutată și dobânzile urmând să fie stabilite ulterior, în funcție de cererea din partea investitorilor.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
  Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
  ieri, 11:15

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut marți la 2,15%.

 • Guvernul a împrumutat 978 de milioane de lei la costuri în scădere
  Guvernul a împrumutat 978 de milioane de lei la costuri în scădere
  luni, 20:24

  Ministerul Finanțelor a împrumutat din piață aproape 978 de milioane de lei, în principal de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni.

 • Banca Transilvania acordă credite cu discount medicilor
  Banca Transilvania acordă credite cu discount medicilor
  luni, 19:37

  Banca Transilvania oferă împrumuturi cu dobândă redusă medicilor într-o campanie disponibilă până la 30 septembrie.

 • Leul a crescut
  Leul a crescut
  luni, 13:32

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, luni, un curs de referință de 4,8365 lei pentru un euro, în scădere cu 0,03% față de nivelul de 4,8378 lei pentru un euro atins vineri. Dolarul a scăzut cu 0,56%, la 4,2843 lei pe unitate.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  luni, 11:05

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 2,19%.

 • Prima aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Alpha Bank
  Prima aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Alpha Bank
  vineri, 15:10

  Alpha Bank este prima bancă din România care va lansa o aplicație ce transformă telefonul mobil în POS. Soluția este compatibilă cu dispozitivele mobile Android.