Bănci

Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit

Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit

ieri, 19:07

Fondurile de investiții și băncile din Uniunea Europeană care vor să-și stabilească o bază în Regatul Unit după Brexit trebuie să aibă suficient personal de conducere pentru a putea fi adecvat supervizate, a anunțat miercuri Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters.

 • JPMorgan mută active de 200 miliarde euro din Marea Britanie în Germania
  ieri, 18:10

  Gigantul american din domeniul bancar JPMorgan Chase se află în plin proces de a transfera active de aproximativ 200 miliarde de euro din Marea Britanie la Frankfurt în urma ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, mutare care va propulsa subsidiara germană în rândul celor mai mari bănci din această țară în funcție de active.

 • Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie
  Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie
  ieri, 15:40

  Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 0,9% față de iulie și cu 3,7% față de anul anterior în august, la 274,5 miliarde de lei, pe fondul accelerării împrumuturilor pentru firme, și a ajuns peste nivelul de dinainte de declanșarea crizei COVID-19 din primăvară.

 • Leul a scăzut la un nou minim istoric
  Leul a scăzut la un nou minim istoric
  ieri, 13:17

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, miercuri, un curs de referință de 4,8641 lei pentru un euro, în urcare cu 0,10% față de nivelul de 4,8590 consemnat marți. Dolarul a crescut cu 0,30%, la 4,1529 lei pe unitate.

 • Conducerea Direcției de Supraveghere din BNR este preluată de Adrian Cosmescu, după pensionarea lui Nicolae Cinteză
  Conducerea Direcției de Supraveghere din BNR este preluată de Adrian Cosmescu, după pensionarea lui Nicolae Cinteză
  ieri, 12:22

  Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere din Banca Națională a României, în timp ce Nicolae Cătălin Davidescu o va prelua pe cea de director adjunct începând cu 1 octombrie.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  ieri, 11:10

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

 • UniCredit vinde active în Germania
  UniCredit vinde active în Germania
  ieri, 08:22

  UniCredit SpA caută să-și vândă operațiunile de leasing din Germania și o divizie locală de investiții în sectorul imobiliar, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, ceea ce ar marca un nou pas al grupului bancar italian în politica sa de vânzare de active, transmite Reuters.

 • UniCredit a primit un plafon majorat pentru IMM Invest după ce a epuizat 680 de milioane de lei
  UniCredit a primit un plafon majorat pentru IMM Invest după ce a epuizat 680 de milioane de lei
  marţi, 16:26

  UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii prin programul IMM Invest România.

 • Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania
  Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania
  marţi, 14:34

  Grupul bancar german Deutsche Bank intenționează să închidă o cincime dintre sucursalele din Germania, în încercarea de a reduce costurile și a profita de modificarea obiceiurilor clienților în perioada pandemiei de coronavirus, a declarat marți pentru pentru Reuters unul dintre șefii de la Deutsche Bank.

 • DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop
  DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop
  marţi, 14:27

  Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, o serie de amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an, stabilind majorarea punctului de pensie anul acesta cu 40%, în loc de 14%, majorarea salariilor profesorilor, creșterea plafonului programului Start Up Nation și alocarea mai multor fonduri autorităților locale. PSD, care a inițiat amendamentele, ar fi vrut să limiteze și gradul de îndatorare a Guvernului, dar a renunțat în cele din urmă la această idee.