Must read

Guvernul vrea să reducă traficul de țigări la 11% anul următor. Bugetul statului ar câștiga peste 200 milioane euro

Guvernul vrea să reducă traficul de țigări la 11% anul următor. Bugetul statului ar câștiga peste 200 milioane euro

ieri, 09:00

Guvernul și-a stabilit pentru anul următor un plan de combatere a traficului ilicit de țigări, fenomen care a cauzat în 2016 pagube de aproape 700 milioane euro pentru buget. Dacă obiectivul va fi atins, piața legală a țigărilor ar putea aduce la bugetul statului, în 2018, cu aproximativ 200 milioane euro mai mult ca în 2016.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, modificări substanțiale de reguli comerciale pentru toate magazinele care vând alimente
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, modificări substanțiale de reguli comerciale pentru toate magazinele care vând alimente
  ieri, 08:37

  Modificări substanțiale de reguli comerciale pentru toate magazinele care vând alimente. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Pe Profit Insider, OMV Petrom începe cadastrul și evaluarea terenurilor statului
  Pe Profit Insider, OMV Petrom începe cadastrul și evaluarea terenurilor statului
  vineri, 19:49

  OMV Petrom începe cadastrul și evaluarea terenurilor statului. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România
  ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România
  vineri, 19:18

  Numărul de constatatori la nivelul pieței asigurărilor auto obligatorii RCA din România a fost anul trecut de 727, fiecare dintre ei finalizând, în medie, un dosar pe zi, în condițiile în care mai mulți asigurători folosesc același personal pentru activitatea de constatare prin externalizarea acestui serviciu către firme specializate, potrivit unui raport publicat vineri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 • Renault lansează Captur face-lift în România. Prețul crește cu cel puțin 300 de euro, în funcție de echipare
  Renault lansează Captur face-lift în România. Prețul crește cu cel puțin 300 de euro, în funcție de echipare
  vineri, 17:24

  Renault a anunțat lansarea pe piața din România a modelului Captur în variantă face-lift, care a debutat în luna martie la Geneva. Modelul poate fi comandat deja la dealeri, dar va fi disponibil în showroom-uri de luna viitoare. Prețurile au crescut cu 300 de euro față de versiunea anterioară.

 • Înainte de listare, acționarii RCS&RDS au decis să distribuie dividende de peste 10 milioane euro
  Înainte de listare, acționarii RCS&RDS au decis să distribuie dividende de peste 10 milioane euro
  vineri, 17:00

  Acționarii RCS&RDS, cel mai mare operator local prin cablu, controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari, au decis să distribuie dividende de 50 milioane lei (peste 10 milioane euro) din profitul nerepartizat aferent exercițiilor financiare precedente. Operațiunea a fost aprobată la 26 aprilie, cu 3 săptămâni înainte de listarea pe bursă a titlurilor Digi, acționarul majoritar al operatorului. Viitorii acționari au fost avertizați să nu aștepte plăți din profit.

 • 5 firme românești din IT, incluse în topul Financial Times al companiilor europene cu cea mai rapidă creștere. Printre acestea este și Teamnet, fondată de Sebastian Ghiță, intrată între timp în insolvență
  5 firme românești din IT, incluse în topul Financial Times al companiilor europene cu cea mai rapidă creștere. Printre acestea este și Teamnet, fondată de Sebastian Ghiță, intrată între timp în insolvență
  vineri, 16:54

  Un număr de 5 firme românești din domeniul tehnologiei au fost incluse în topul companiilor europene cu cea mai rapidă creștere, realizat de Financial Times, în colaborare cu Statista.

 • Pe Profit Insider, Euroins smulge profit din polițe RCA, segment indicat vinovatul de serviciu pentru pierderile din industrie
  Pe Profit Insider, Euroins smulge profit din polițe RCA, segment indicat vinovatul de serviciu pentru pierderile din industrie
  vineri, 13:47

  Euroins smulge profit din polițe RCA, segment indicat vinovatul de serviciu pentru pierderile din industrie. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Încă un gigant al energiei electrice se pregătește să vândă și gaze naturale. Electrica Furnizare și-a extins obiectul de activitate
  Încă un gigant al energiei electrice se pregătește să vândă și gaze naturale. Electrica Furnizare și-a extins obiectul de activitate
  vineri, 13:30

  Doi dintre principalii concurenți ai Electrica Furnizare, Enel Energie și Enel Energie Muntenia din grupul italian omonim, au anunțat deja intrarea pe piața de furnizare de gaze naturale pentru clienții casnici. Cele două companii Enel au obținut licențe de furnizori de gaze în urmă cu mai bine cu un an, cum a anunțat Profit.ro în exclusivitate. Electrica Furnizare este cel mai mare furnizor de energie electrică din România.

 • Brazilienii de la Stefanini au deschis un birou la Chișinău
  Brazilienii de la Stefanini au deschis un birou la Chișinău
  vineri, 13:10

  Compania braziliană Stefanini, unul dintre principalii jucători globali în externalizarea de servicii IT, cu operațiuni în 39 de țări și 88 de birouri în întreaga lume, a deschis la Chișinău subsidiara din Republica Moldova.