Asigurări

EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini

EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini

vineri, 14:15

Ministerul Finanțelor pregătește o schemă de ajutor de stat prin care vrea să garanteze 80% din despăgubirile pe care societățile ce asigură credite comerciale le-ar datora clienților asigurați pentru neîncasarea facturilor la timp. Scopul declarat al unei astfel de scheme, inspirate după cele aprobate în Germania și Danemarca, este evitarea unui blocaj al creditului comercial între firmele din România. Beneficiari direcți principali ar fi, însă, doar trei asigurători de credit comercial– Coface, Euler Hermes și Atradius – care au doar câteva mii de clienți mari în România, și reasigurătorii lor străini, în locul cărora contribuabilii români ar prelua obligațiile de despăgubire.

 • ULTIMA ORĂ Conflict de muncă la Omniasig
  ULTIMA ORĂ Conflict de muncă la Omniasig
  vineri, 13:21

  Peste 700 de salariați membri ai Sindicatului Omniasig VIG, unul dintre primii cinci asigurători locali, au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă de la nivelul companiei, deoarece negocierile cu conducerea, începute la 5 februarie, au eșuat ca urmare a refuzului de a răspunde favorabil la revendicările acestora, se arată într-un comunicat al Federaței Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB).

 • Contractul de protejare și arhivare a datelor ASF atrage cinci oferte
  Contractul de protejare și arhivare a datelor ASF atrage cinci oferte
  joi, 07:38

  Maguay Computers, Digital Data Services, Asseco SEE, S&T România și Dendrio Solutions au depus oferte pentru furnizarea către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a unui sistem informatic centralizat pentru protejarea și arhivarea datelor instituției, contract estimat la 1,17 milioane de lei, fără TVA.

 • Eurolife Asigurări România devine Eurolife FFH
  Eurolife Asigurări România devine Eurolife FFH
  miercuri, 12:23

  Eurolife ERB Asigurări, companie cu o prezență de peste 12 ani pe piața locală, devine Eurolife FFH.

 • ANALIZĂ OUG 114 a provocat administratorilor de pensii private pierderi de peste 80 milioane de lei, după 7 ani de profit
  ANALIZĂ OUG 114 a provocat administratorilor de pensii private pierderi de peste 80 milioane de lei, după 7 ani de profit
  miercuri, 06:13

  Cei șapte administratori prezenți pe piața fondurilor private de pensii (Pilonul II) au consemnat în anul trecut, după 7 ani, o pierdere cumulată de 84,3 milioane de lei, de la un profit net total de 168,1 milioane de lei în 2018, pe fondul impactului prevederilor OUG 114/2018 asupra activității acestora, care a redus veniturile totale cu 35,2%. În plus, cheltuielile totale ale administratorilor au crescut cu 38,4%, sub impactul majorării cheltuielilor cu ajustările de provizioane și alte impozite, taxe și vărsăminte asimilate. Vești proaste și pentru acest an.

 • Incendiile au cauzat cele mai costisitoare daune plătite anul trecut de asigurători în baza polițelor de locuințe
  Incendiile au cauzat cele mai costisitoare daune plătite anul trecut de asigurători în baza polițelor de locuințe
  29 mai 2020

  Cele mai mari zece daune la locuințe achitate anul trecut de asigurătorii UNSAR au însumat peste 4,6 milioane lei (972.000 euro), potrivit unei analize realizate de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), pe baza datelor furnizate de companiile membre.

 • Directorii ASF scapă - Senatul a respins proiectul prin care conducerea ASF putea fi demisă dacă Parlamentul nu aproba raportul anual de activitate
  Directorii ASF scapă - Senatul a respins proiectul prin care conducerea ASF putea fi demisă dacă Parlamentul nu aproba raportul anual de activitate
  27 mai 2020

  Senatul a respins un proiect de lege care impunea Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) obligativitatea de a prezenta anual un raport Parlamentului, iar, în cazul în care acesta nu ar fi fost aprobat, conducerea instituției ar fi fost demisă. Anterior, Camera Deputaților a avizat favorabil inițiativa legislativă.

 • Afacerile UNIQA în România în T1 au scăzut cu 6,3%, dar profitul a crescut de peste trei ori
  Afacerile UNIQA în România în T1 au scăzut cu 6,3%, dar profitul a crescut de peste trei ori
  26 mai 2020

  Subscrierile grupului austriac UNIQA în România au însumat 23,8 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 6,3% față de martie 2019, când au atins 25,4 milioane de euro. În schimb, profitul net cumulat al UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de Viață a atins 2,4 milioane de euro, de la 0,75 milioane de euro în urmă cu 12 luni.

 • STUDIU România are piața de asigurări auto cu cea mai mare rată a daunei din Europa Centrală și de Est
  STUDIU România are piața de asigurări auto cu cea mai mare rată a daunei din Europa Centrală și de Est
  25 mai 2020

  În Top 5 piețe de asigurări generale din Europa Centrală și de Est, România este cea în care asigurările auto au impactul cel mai puternic, atât din perspectiva primelor brute suscrise, cât și din cea a cheltuielilor cu daunele. Aceasta este una dintre concuziile unui studiu care a analizat situația financiară din regiune în 2019, realizat de XPRIMM, la inițiativa APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor.

 • Obiectivul Groupama România, neschimbat față de 2019: revenirea pe profit. Grupul francez a împrumutat asigurătorul român cu 24 milioane de euro pe 10 ani. Sunt acuzate "abuzurile unor service-uri auto"
  Obiectivul Groupama România, neschimbat față de 2019: revenirea pe profit. Grupul francez a împrumutat asigurătorul român cu 24 milioane de euro pe 10 ani. Sunt acuzate "abuzurile unor service-uri auto"
  25 mai 2020

  Groupama Asigurări, subsidiara grupului francez Groupama și al cincilea jucător local în 2019, a închis pe minus anul precedent, la fel ca în 2018, pe fondul creșterii accelerate a costurilor cu reparațiile auto, despăgubirilor mari achitate pentru vătămări corporale și decese, precum și daunelor climatice mai severe decât nivelul preconizat, înregistrate în cazul politelor agro si CASCO.