Asigurări

Omniasig a înregistrat o creștere a primelor subscrise de 14% în primele nouă luni

Omniasig a înregistrat o creștere a primelor subscrise de 14% în primele nouă luni

joi, 18:25

Omniasig Vienna Insurance Group a anunțat, joi, că a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o creștere de 14% a primelor brute subscrise, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, până la aproape 945 milioane lei (197,8 milioane euro).

 • ASF a amendat CertAsig pentru că nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate
  ASF a amendat CertAsig pentru că nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate
  miercuri, 15:23

  Autoritatea de Supraveghere Financiar[ (ASF) a amendat Certasig cu 65.000 lei pentru că nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate. Sancțiunea a fost aplicată în urma unui controlul inopinat realizat la asigurător, a anunțat instituția.

 • ASF vrea să știe cât vor încasa românii care cotizează la sistemele de pensii private
  ASF vrea să știe cât vor încasa românii care cotizează la sistemele de pensii private
  3 dec 2019

  Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să calculeze cât vor încasa cei 7,5 milioane de participanți la sistemele de pensii private obligatorii (Pilonul II) și facultative (Pilonul III) atunci când se vor pensiona. În acest sens, instituția caută sprijinul companiilor de profil în vederea determinării resurselor necesare realizării proiectului "Sistem Managerial Informațional de Gestiune, Analiză și Evaluare Actuarială", respectiv etape de derulare, număr necesar de experți, durata estimată de realizare, tarife practicate și necesar de hardware.

 • Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut
  Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut
  2 dec 2019

  Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut în octombrie cu 1,48%, ajungând la 1.712.567, comparativ cu 1.687.495 de polițe PAD active la 31 octombrie 2018, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

 • EXCLUSIV Efectele OUG 114: administratorii pensiilor private, obligați să aducă 75 milioane de euro și să funcționeze în pierdere. NN și Generali s-au conformat
  EXCLUSIV Efectele OUG 114: administratorii pensiilor private, obligați să aducă 75 milioane de euro și să funcționeze în pierdere. NN și Generali s-au conformat
  2 dec 2019

  Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) sunt obligați, conform prevederilor legale, să majoreze capitalul social cu echivalentul a 75 milioane de euro până la finele acestui an, primele infuzii fiind operate deja de NN Pensii, liderul pieței, și Generali Pensii.

 • Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF
  Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF
  28 nov 2019

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat, de la începutul acestui an universitar (perioada octombrie - noiembrie 2019), o serie de evenimente dedicate educației financiare în 12 universități din: Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, Oradea, Constanța, Bacău, Galați și București.

 • Capitalul social al companiei de asigurări CertAsig scade de două ori și jumătate, la 17,5 milioane lei
  Capitalul social al companiei de asigurări CertAsig scade de două ori și jumătate, la 17,5 milioane lei
  28 nov 2019

  Capitalul social al companiei de asigurări CertAsig scade de două ori și jumătate, de la 43,28 milioane lei la 17,5 milioane lei.

 • PAID România: Mai puțin de 19% din totalul de peste 9 milioane de locuințe sunt asigurate
  PAID România: Mai puțin de 19% din totalul de peste 9 milioane de locuințe sunt asigurate
  28 nov 2019

  România se regăsește între primele 10 țări după suprafața construită expusă riscului seismic, cu peste 90% din suprafața sa în zonă de risc, însă cu mai puțin de 19% din cele 9 milioane de locuințe existente pe teritoriul țării asigurate, potrivit datelor PAID România.

 • Clinici și spitale private: Diferența față de tariful decontat de stat, acoperită de asigurarea privată
  Clinici și spitale private: Diferența față de tariful decontat de stat, acoperită de asigurarea privată
  27 nov 2019

  Guvernul a decis, în aprilie, prin ordonanță de urgență, că persoanele asigurate care apelează la anumite servicii medicale oferite de clinici private vor plăti diferența dintre tariful practicat de acel furnizor și tariful decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ajunsă la Parlament, ordonanța a fost modificată astfel încât să permită legal acoperirea prin asigurare privată a diferenței faă de tariful suportat de la stat.

 • Subscrierile VIG în România au scăzut, rata daunei s-a îmbunătățit
  Subscrierile VIG în România au scăzut, rata daunei s-a îmbunătățit
  27 nov 2019

  Veniturile din subscrieri ale grupului Vienna Insurance Group (VIG) în România au scăzut cu 12,9% în primele nouă luni ale acestui an, la 342,1 milioane de euro, de la 392,9 milioane de euro în intervalul ianuarie - septembrie 2018. Grupul a închis cu un profit brut de 3 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 72,2 milioane de euro în septembrie 2018.