Economie

Termenul pentru vânzarea celor 9 pachete de active ale Oltchim a fost extins până la 26 iunie

Termenul pentru vânzarea celor 9 pachete de active ale Oltchim a fost extins până la 26 iunie

astăzi, 14:34

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim, aflat în insolvență, a fost prelungit cu trei luni, până la 26 iunie, ca urmare a solicitărilor primite de la firmele interesate, arată un comunicat al combinatului vâlcean, publicat marți.

 • DOCUMENTAR Schimbările pe care le va aduce Brexit în UE
  DOCUMENTAR Schimbările pe care le va aduce Brexit în UE
  astăzi, 13:23

  Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, al cărei start va fi dat, oficial, miercuri de premierul Theresa May, va transforma Regatul Unit, dar și UE, scrie Reuters, care explică modul în care se va schimba blocul comunitar după Brexit.

 • SONDAJ 87% dintre întreprinderile mici și mijlocii s-au confruntat cu piedici în lansarea unei afaceri
  SONDAJ 87% dintre întreprinderile mici și mijlocii s-au confruntat cu piedici în lansarea unei afaceri
  astăzi, 13:20

  Circa 87% din întreprinderile private mici și mijlocii spun că s-au confruntat cu bariere și piedici administrative la inițierea, derularea sau consolidarea afacerii, arată un sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) în luna martie, la nivelul membrilor instituției.

 • Germania rămâne cel mai important partener economic al României, dar cere școli atente la piața muncii și eliminarea corupției
  Germania rămâne cel mai important partener economic al României, dar cere școli atente la piața muncii și eliminarea corupției
  astăzi, 12:55

  Germania rămâne partenerul economic nr. 1 al României, cu un volum comercial total de 26,1 miliarde euro, reprezentând peste 20% din totalul comerțului exterior al României. Printre cele mai importante grupe de produse în comerțul dintre Germania și România sunt mașini și aparate, echipamente electrice, mijloace și materiale de transport.

 • Pe Profit Insider, parcarea mașinilor pe trotuar pregătită să fie interzisă în lipsa unui spațiu liber de 2 metri
  Pe Profit Insider, parcarea mașinilor pe trotuar pregătită să fie interzisă în lipsa unui spațiu liber de 2 metri
  astăzi, 12:16

  Parcarea mașinilor pe trotuar pregătită să fie interzisă în lipsa unui spațiu liber de 2 metri. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Companiile britanice fac solicitări de ultimul moment înainte de declanșarea negocierilor pentru Brexit
  Companiile britanice fac solicitări de ultimul moment înainte de declanșarea negocierilor pentru Brexit
  astăzi, 12:03

  Companile din Marea Britanie adresează guvernului solicitări de ultim moment, înainte ca premierul Theresa May să declanșeze oficial negocierile pentru Brexit, în această săptămână, relatează Bloomberg.

 • Combinatul Alro a trecut pe profit, după patru ani consecutivi de pierderi
  Combinatul Alro a trecut pe profit, după patru ani consecutivi de pierderi
  astăzi, 11:49

  Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia și Peninsula Scandinavă), a înregistrat anul trecut un profit net de 67 milioane de lei, în 2016, față de o pierdere netă de 24 milioane de lei înregistrată în 2015. Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o ușoară scădere, ajungând la 2,1 miliarde de lei, de la 2,3 miliarde de lei, în anul anterior, arată datele raportate marți de companie.

 • Managerii din România se așteaptă la creșterea afacerilor în toate sectoarele până în mai
  Managerii din România se așteaptă la creșterea afacerilor în toate sectoarele până în mai
  astăzi, 10:15

  Directorii firmelor din România se așteaptă la o creștere a activității în industrie, construcții, servicii și comerț în perioada martie-mai, dar la o stagnare a numărului de salariați în primele trei sectoare, în timp ce numărul salariaților este așteptat să scadă în comerț, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

 • Rata de ocupare a populației a scăzut la 66,5% în trimestrul IV 2016 și rămâne departe de ținta națională pentru 2020
  Rata de ocupare a populației a scăzut la 66,5% în trimestrul IV 2016 și rămâne departe de ținta națională pentru 2020
  astăzi, 09:24

  Rata de ocupare a populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din România, un indicator al gradului în care populația este activă din punct de vedere economic, a scăzut în trimestrul al patrulea al anului trecut la 66,5%, de la nivelul de 67,7% în trimestrul al treilea, și se menține la o distanță de 3,5 puncte procentuale față de ținta fixată pentru 2020, care prevede o rată de ocupare de minimum 70%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, efectele impozitului specific împart hotelierii. Anunțuri de hoteluri închise
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, efectele impozitului specific împart hotelierii. Anunțuri de hoteluri închise
  astăzi, 06:47

  Efectele impozitului specific împart hotelierii. Anunțuri de hoteluri închise. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.