Economie

CFA: În mai, așteptările privind situația economică a României s-au îmbunătățit

CFA: În mai, așteptările privind situația economică a României s-au îmbunătățit

astăzi, 11:15

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a crescut în mai cu 5,8 puncte față de luna precedentă, la 66,6 puncte, în principal datorită majorării indicatorului condițiilor economice curente la un nivel maxim istoric, arată datele publicate de CFA.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, cel mai important plan de investiții pregătit de autorități pentru acest an
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, cel mai important plan de investiții pregătit de autorități pentru acest an
  astăzi, 09:19

  Cel mai important plan de investiții pregătit de autorități pentru acest an. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Autoritățile locale ar putea stabili impozite diferențiate pe clădirile firmelor, în scopul stimulării anumitor activități economice
  Autoritățile locale ar putea stabili impozite diferențiate pe clădirile firmelor, în scopul stimulării anumitor activități economice
  ieri, 15:00

  Autoritățile locale ar putea stabili impozite reduse pe imobilele persoanelor juridice, în funcție de specificul activității economice pe care doresc să o stimuleze, conform unui proiect de lege inițiat de liberali.

 • Moody's a îmbunătățit ratingul Greciei cu o treaptă
  Moody's a îmbunătățit ratingul Greciei cu o treaptă
  ieri, 09:39

  Agenția de evaluare financiară Moody's a îmbunătățit ratingul suveran al Greciei cu o treaptă, de la nivelul Caa3 la Caa2, datorită deblocării unei noi tranșe de ajutor de 8,5 miliarde de euro din programul de salvare, îmbunătățirea pesrpectivelor fiscale și a semnelor de stabilizare economică, transmite MarketWatch.

 • EXCLUSIV Kirk Skaugen, vicepreședinte executiv Lenovo: Am evaluat serios România ca loc de creștere. Baza de talent și stabilitatea țării sunt bune
  EXCLUSIV Kirk Skaugen, vicepreședinte executiv Lenovo: Am evaluat serios România ca loc de creștere. Baza de talent și stabilitatea țării sunt bune
  vineri, 17:00

  Lenovo are ambiții mari cu afacerea de servere, după preluarea diviziei x86 de la IBM. Compania chineză a lansat, la New York, cel mai mare portofoliu pentru centre de date din istoria sa, piață pe care vrea să-și asigure locul sus lângă HP și Dell. Lenovo are un centru de dezvoltare cu 150 de angajați în România, iar Kirk Skaugen, vicepreședinte Lenovo și președintele Data Center Group, spune că firma a analizat serios o extindere.

 • Pe Profit Insider, firmele vor putea da acționarilor tot profitul după încheierea unui trimestru
  Pe Profit Insider, firmele vor putea da acționarilor tot profitul după încheierea unui trimestru
  vineri, 15:31

  Firmele vor putea da acționarilor tot profitul după încheierea unui trimestru. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Sondaj CNBC: Retorica lui Trump poate declanșa un război comercial cu Germania
  Sondaj CNBC: Retorica lui Trump poate declanșa un război comercial cu Germania
  vineri, 15:15

  Schimbul de replici din ultima perioadă dintre președintele american Donald Trump și cancelarul german Angela Merkel a provocat temeri că ar putea declanșa un război comercial, potrivit unui sondaj realizat de CNBC în rândul directorilor financiari de la 39 de companii mari.

 • IHS Markit: Creșterea activităților de afaceri din zona euro a încetinit la sfârșitul trimestrului al doilea
  IHS Markit: Creșterea activităților de afaceri din zona euro a încetinit la sfârșitul trimestrului al doilea
  vineri, 14:35

  Creșterea activităților de afaceri don zona euro a încetinit în mod neașteptat spre sfârșitul trimestrului al doilea, fiind frânată de sectorul serviciilor, potrivit datelor publicate vineri de IHS Markit, transmite Reuters.

 • Pe Profit Insider, Codul Rutier modificat cu sancțiuni mai dure pentru șoferi și motocicliști
  Pe Profit Insider, Codul Rutier modificat cu sancțiuni mai dure pentru șoferi și motocicliști
  vineri, 06:43

  Codul Rutier modificat cu sancțiuni mai dure pentru șoferi și motocicliști. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Americanii de la Dow Chemical deschid la Codlea un centru de servicii, primul din România
  Americanii de la Dow Chemical deschid la Codlea un centru de servicii, primul din România
  joi, 15:52

  Dow Poliuretan, divizie a companiei americane Dow Chemical Company, a deschis un centru de servicii pentru poliuretani la Codlea, județul Brașov, urmând a deservi clienți din România, Bulgaria și restul țărilor din regiunea Balcanilor.