Bursă

Tranzacții de peste 10 milioane lei la BVB pe noii emitenți MedLife și Digi

Tranzacții de peste 10 milioane lei la BVB pe noii emitenți MedLife și Digi

ieri, 21:14

Un sfert din rulajul pieței de acțiuni de la BVB a fost asigurat de cele 2 companii private listate în ultimele 6 luni. Titlurile MedLife și Digi au cumulat transferuri de 10,31 milioane lei, într-o zi „roșie” pentru cei 2 emitenți.

 • Fondul Proprietatea avertizează: Pierderi de zeci de milioane de euro pentru stat dacă trece legea în favoarea „oligarhilor din porturi”
  Fondul Proprietatea avertizează: Pierderi de zeci de milioane de euro pentru stat dacă trece legea în favoarea „oligarhilor din porturi”
  ieri, 16:00

  O inițiativă legislativă a trecut de Senat, iar dacă aceasta va fi adoptată și de camera decizională, Portul Constanța riscă să fie văduvit de aproximativ 50 milioane euro în următorii 10 ani, în detrimentul operatorilor portuari, susține Fondul Proprietatea, unul dintre acționarii companiei portuare. „Este un uriaș transfer de avuție”, spune managerul FP, Greg Konieczny. Proiectul frânează intrarea noilor competitori în piață și riscă să tragă înapoi dezvoltarea celui mai important port al României, lăsându-l în urmă față de alte porturi din Ucraina, Bulgaria și Croația.

 • Stagnare la BVB. Dividendul suplimentar de la Romgaz încă nu a produs efect în piață. Acțiuni suspendate
  Stagnare la BVB. Dividendul suplimentar de la Romgaz încă nu a produs efect în piață. Acțiuni suspendate
  marţi, 21:00

  Romgaz Mediaș acordă un dividend suplimentar de 1,42 lei/acțiune, valoarea cumulată a distribuțiilor de câștiguri ridicându-se la 3,82 lei/acțiune, ceea ce conferă acestor titluri un randament de aproape 11%, la ultimul preț de piață. Acțiunile au fost suspendate de la tranzacționare și nu au mai revenit până la finalul sesiunii de la BVB. Impactul știrii este de așteptat mâine. În piață sunt așteptări pentru noi dividende suplimentare, spune un broker.

 • Bursa românească performează bine, susținută de emitenții cu profituri bune la T1. „Sunt riscuri la orizont”, vin avertismente din piață
  Bursa românească performează bine, susținută de emitenții cu profituri bune la T1. „Sunt riscuri la orizont”, vin avertismente din piață
  luni, 20:57

  Indicele reprezentativ BET a urcat pe un nou maxim post-criză, traversând cu succes etapa de volatilitate din piețele financiare internaționale. Avansul este susținut de creșterile unor acțiuni care au avut rezultate financiare bune în primul trimestru și chiar în anticiparea ridicării statutului bursei locale la nivelul de piață emergentă, spune Claudiu Cazacu de la X-Trade Brokers. El avertizează, însă, că sunt riscuri care se văd la orizont pentru un nou val de scăderi. „Este greu de imaginat că vom reuși să înotăm împotriva curentului.”

 • Proprietarii Dedeman își măresc expunerea pe Cemacon Zalău la aproape o treime, după o nouă achiziție în valoare de 1,78 milioane lei
  Proprietarii Dedeman își măresc expunerea pe Cemacon Zalău la aproape o treime, după o nouă achiziție în valoare de 1,78 milioane lei
  luni, 16:53

  Compania PIF Industrial, controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a cumpărat 4,23 milioane acțiuni Cemacon, reprezentând 3,71% din acțiunile emitentului și au ajuns ca împreună cu compania pe care o dețin, Dedeman, să aibă o partricipație de aproape o treime.

 • Anghel, BVB: Bursa din România ar putea fi ridicată la statutul de piață emergentă în 2020
  Anghel, BVB: Bursa din România ar putea fi ridicată la statutul de piață emergentă în 2020
  luni, 14:25

  România are șanse să treacă de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă în 2020, în contextul în care îndeplinește criteriile calitative, dar are nevoie de creșterea lichidității și de listarea Hidroelectrica, a declarat luni președintele Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel, în cadrul Forumului Pieței Financiare, organizat de Asociația Română a Băncilor (ARB).

 • ANALIZĂ 81% din gazele de pe piețele centralizate au fost tranzacționate pe BRM, operatorul pe care Iulian Iancu vrea să-l elimine de pe piață
  ANALIZĂ 81% din gazele de pe piețele centralizate au fost tranzacționate pe BRM, operatorul pe care Iulian Iancu vrea să-l elimine de pe piață
  luni, 06:51

  Volumul de gaze tranzacționat pe piețele centralizate în primele luni ale acestui an, echivalent cu peste 15 milioane de Mwh, a depășit totalul anului 2016 aferent aceluiași segment al pieței. 81% din total a fost tranzacționat pe Bursa Română de Mărfuri (BRM), operator pe care Comisia de Industrii a Camerei Deputaților ar vrea să-l elimine de pe piață.

 • Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus
  Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus
  duminică, 14:20

  Autorul cărții „Lebăda neagră”, Nassim Taleb spune că nu administrația Donald Trump este o „epavă”, ci globalizarea. Președintele SUA încearcă doar să repare un sistem stricat. Trump ar greși să-și lege numele de performanța bursei, pentru că aceasta este vulnerabilă la un val de vânzări, după 8 ani de creștere.

 • Bursa de la București încheie cea mai bună săptămână din acest an, cu transferuri de peste 500 milioane lei și listarea Digi
  Bursa de la București încheie cea mai bună săptămână din acest an, cu transferuri de peste 500 milioane lei și listarea Digi
  vineri, 22:54

  Într-o etapă de turbulențe în piețele financiare internaționale, la Bursa de Valori București am avut o săptămână cu închidere pozitivă și transferuri cu acțiuni de peste 113 milioane euro, activitatea de tranzacționare fiind catalizată de noul emitent Digi.

 • Volumele pe acțiunile Digi s-au subțiat subit
  Volumele pe acțiunile Digi s-au subțiat subit
  18 mai 2017

  Titlurile Digi Communications au adunat schimburi de peste 6 ori mai mici decât cele de ieri, primul locul în topul tranzacțiilor fiind preluat, după 2 zile în care compania din telecom a fost vedeta incontestabilă a bursei, de acțiunile BRD Groupe Societe Generale. Acțiunile Digi și-au continuat declinul, cu un recul de 1,27%, până la prețul de 39,00 lei/acțiune, însă intraday a fost atins și un minim de 38,40 lei/acțiune, cu 4% sub prețul ofertei de 40,00 lei/acțiune.