Susținută de revenirea pe creștere a acțiunilor Fondul Proprietatea, bursa a revenit pe cea mai ridicată valoare din 2007 până în prezent. În ziua în care piața a câștigat un nou emitent în MAM Bricolaj, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a fost depășit pe 13 instrumente financiare.
Piețele financiare au fost afectate de pandemia COVID-19, care a influențat evoluțiile macroeconomice și financiare pe tot parcursul anului 2020. Noul context a generat un comportament febril în rândul investitorilor și a adus provocări fără precedent pentru factorii de decizie politică.
Acțiunile europene au urcat joi la un nivel record, în contextul în care investitorii mizează pe cheltuieli masive din partea SUA, menite să tempereze efectele restricțiilor impuse pe fondul pandemiei.
Acțiunile de pe Wall Street au încheiat la niveluri record tranzacțiile de miercuri, în ziua învestirii în funcție a președintelui american Joe Biden, fiind susținute de rezultatele solide raportate de Netflix, transmite Reuters.
Plasamentul privat de acțiuni emise de MAM Bricolaj intră joi la tranzacționare pe bursă.
Compania Athenee Palace, la care cel mai mare acționar este grupul Ana Hotels, deținut de George Copos, și care administrează hotelul Athénée Palace Hilton din centrul Capitalei, se retrage de la tranzacționarea de la bursă.
Bursa românească a pierdut aproximativ un sfert de procent, însă se consolidează în zona unor maxime locale unde încep să se adune și volume.
Plasamentul privat de acțiuni emise de MAM Bricolaj intră joi la tranzacționare pe bursă.
Acțiunile globale cresc miercuri, în contextul în care investitorii anticipează cheltuieli substanțiale din partea SUA, după ce secretarul-desemnat al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat legiuitorii să își îndrepte atenția spre măsuri majore de salvare a economiei și să lase îngrijorările legate de acumularea datoriilor pe mai târziu.
Wall Street s-a putea confrunta cu patru ani dificili, cu o administrație Biden care semnalează o politică mai dură față de sectorul financiar decât se anticipa inițial, prin nominalizarea a doi campioni ai protecției consumatorilor la conducerea a două agenții majore, respectiv Gary Gensler drept președinte al Comisiei pentru bursă și valori mobiliare (SEC) și Rohit Chopra la șefia Biroului pentru Protecția Financiară a Consumatorului (CFPB), transmite Reuters.