Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust, singurul model de business local care democratizează investițiile imobiliare: Oferim investitorilor un model de business agil ce se poate reorienta rapid, chiar și în perioade de corecție ale pieței

Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust, singurul model de business local care democratizează investițiile imobiliare: Oferim investitorilor un model de business agil ce se poate reorienta rapid, chiar și în perioade de corecție ale pieței
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 iun 2023

Fondul de investiții Meta Estate Trust, companie holding lansată de către fondatorul Certinvest, Eugen Voicu, la care s-au alăturat nume grele din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, cum a anunțat în premieră Profit.ro, oferă beneficii majore atât investitorilor, dar și dezvoltatorilor care apelează la finanțare prin intermediul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De altfel, este singurul model de business local care democratizează investițiile imobiliare. Practic, prin intermediul Meta Estate Trust oricine, fie persoană fizică, fie persoană juridică, poate investi în imobiliare, indiferent de suma de care dispune. În plus, Meta Estate Trust oferă și randamente la investiții peste media pieței.

Pentru investitori, Meta Estate Trust vine cu avantaje precum:

- protejarea capitalului - acesta fiind și principalul scop investițional, iar peste 20% din capitalul social este deținut, la acest moment, de membrii echipei, realizându-se, astfel, o aliniere directă cu interesele companiei și o motivație suplimentară în asigurarea performanței
- rotația capitalului - riscul investițional este astfel diminuat prin diversificare geografică, acces la segmente diferite de piață și rotație rapidă a capitalului.
- accesibilitate – investitorii pot investi ȋn proiecte de real estate complexe fără un prag minim de investiție
- lichiditate – investitorii au acces imediat la capitalul investit și o lichiditate net superioară față de investițiile imobiliare directe
- randamente ridicate – investitorii beneficiază de expertiza unei echipe cu mulți ani de experiență ȋn piața de real estate, cu acces la oportunități atractive
- transparență – investitorii au vizibilitate asupra activității companiei prin guvernanță corporativă și comunicare la standarde înalte.

“Meta Estate Trust oferă investitorilor un model de business agil ce se poate reorienta rapid, chiar și în perioade de corecție ale pieței. Facilităm oportunitatea de a avea acces la investiții diversificate în mai multe proiecte, atât pe segmente de piață, cât și geografic. Modelul nostru de business presupune atragerea de capital și investirea constantă în proiecte de real estate atent selecționate, proiecte ce oferă oportunitatea de a se obține randamente peste medie”, spune Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust, adăugând că oricine poate investi în cadrul companiei prin achiziția de acțiuni pe Bursă.

Investițiile realizate până în prezent de către companie sunt distribuite în segmentele rezidențiale de Mid Market și Upper-Market, în mai multe orașe din țară și însumează 25 de proiecte imobiliare cu o investiție de peste 24 milioane de euro și un randament brut anualizat de peste 20%.

Pentru dezvoltatori, Meta Estate Trust oferă decizii rapide de investiție, validarea proiectului pentru antreprenor, facilitarea finanțării bancare a proiectului, know-how extins, reducerea presiunii vânzării în faze incipiente, creșterea încrederii clientului final, reputație, dar și dimensionarea proiectelor la scară mai mare.

“Dezvoltatorii imobiliari trebuie să facă față mai multor provocări precum capital disponibil limitat, finanțare bancară rigidă, dependența de ritmul vânzărilor, know-how limitat la experiența proprie și durată de dezvoltare a proiectului prelungită. Meta Estate Trust are soluții pentru toate aceste provocări și vine în sprijinul partenerilor, finanțare bancară a proiectului mai facilă, know-how extins și reputație pentru dezvoltator care vor avea ca rezultat creșterea încrederii clientului final și reducerea presiunii vânzării în faze incipiente ale proiectului. În funcție de situație și momentul de piață putem avea în vedere și dimensionarea proiectelor la scară mai mare”, mai spune Oriol Casellas Deig.

“Când  un dezvoltator are nevoie de  încasări,  Meta Estate Trust, prin achiziția de apartamente, poate oferi susținere în finalizarea proiectului. Mai mult, compania noastră poate intra în capitalul dezvoltatorului, în anumite situații”, precizează CEO-ul Meta Estate Trust.

Compania investește doar în proiecte atent analizate, în urma unui proces de Due Diligence, luând în considerare și contextul de piață, minimizând astfel riscurile.

“Echipa noastră are multă experiență în piața din România și cunoaște cam toți jucătorii importanți din piață. Facem parteneriate  cu cei care se află deja în piață și care cunosc bine meseria de dezvoltator”, a mai spus Oriol Casellas Deig.

Meta Estate Trust a finalizat anul trecut cu afaceri de 10,44 milioane de lei și un profit net de 6,51 de milioane de lei. Societatea a reușit să plaseze în anul 2022 peste 11,4 milioane de euro în 12 proiecte noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
oriol casellas deig