Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut în luna ianuarie a acestui an față de luna precedentă atât ca serie brută cu 22,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,2%, a anunțat joi Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În luna ianuarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 22,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,2%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 2,8%", arată datele INS.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe, scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 22,3%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-24,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-23,1%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-15,1%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 3,2%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-2,1%). Creșteri au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,8%) și vânzările de produse nealimentare (+1,1%).

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,7%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,5%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,9%.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 2,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-7,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,2%). Vânzările deproduse nealimentare aucrescut cu 3,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerț cu amănuntul
ins