Indonezia renunță la planul de închidere a insulei pe care trăiesc dragonii de Komodo

Indonezia renunță la planul de închidere a insulei pe care trăiesc dragonii de Komodo
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2019

Indonezia a renunțat la un plan de restricționare temporară a accesului pe insula unde trăiește dragonul de Komodo și va oferi în schimb acces doar celor dispuși să plătească o sumă importantă de bani pentru a vizita zona, a anunțat marți un reprezentant al guvernului local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul provincial a propus închiderea insulei în cadrul eforturilor de conservare, pentru plantarea mai multor copaci și pentru a permite dezvoltarea speciilor care constituie hrana obișnuită a șopârlei gigantice. Această decizie ar fi vizat doar insula Komodo, nu întreaga zonă care constituie Parcul Național Komodo, scrie Agerpres.

Numeroși români care-și fac vacanțele în țară sunt nemulțumiți de curățenia din camere, dar continuă să prefere România pentru concedii, inclusiv din lipsă de bani CITEȘTE ȘI Numeroși români care-și fac vacanțele în țară sunt nemulțumiți de curățenia din camere, dar continuă să prefere România pentru concedii, inclusiv din lipsă de bani

Aproximativ 10.000 de turiști vizitează în fiecare lună grupul de insule din Parcul Național Komodo, singurul loc în care dragonii Komodo pot fi observați în habitatul natural.

Anul trecut, guvernatorul provinciei Nusa Tenggara de Est a propus ca vizitatorii să fie taxați cu 500 de dolari pentru a avea acces pe insulă pentru a spori prestigiul zone protejate.

În prezent, vizitatorii trebuie să plătească 150.000 de rupii (10 dolari) pentru a intra în parcul național.

viewscnt
Afla mai multe despre
komodo
indonezia