Bittnet a atras o finanțare de aproape un mil. euro printr-o emisiune de obligațiuni corporative

Bittnet a atras o finanțare de aproape un mil. euro printr-o emisiune de obligațiuni corporative

Frații Mihai (stânga) și Cristian (dreapta) Logofătu

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 iul 2016

Bittnet (BNET), integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, a finalizat o emisiune de obligațiuni corporative de peste 930.000 euro, care a fost subscrisă de 40 de investitori, dintre care patru companii și 36 de investitori privați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Subscrierea a avut loc în perioada 4-15 iulie, în parteneriat cu BRK Financial Group.

Plasamentul de obligațiuni derulat de Bittnet a avut loc în urma a unei decizii luate de acționari într-o ședință din aprilie.

Următorul pas în dezvoltarea Bittnet îl reprezintă listarea emisiunii de obligațiuni pe piața AeRO a Bursei, piață pe care compania activează din aprilie 2015.

“Acest succes, obținut folosind mecanismele pieței de capital, în urma căruia am atras investiții de aproape 4,2 milioane lei, cu mult peste pragul de 3,3 milioane lei țintit de noi, validează încă o dată decizia noastră de a deveni o companie publică. Mă bucură faptul că, după ce peste 150 persoane au decis să se alăture proiectului nostru în calitate de acționari, în  cadrul procesului de listare, acum, 40 investitori au arătat încredere în planurile noastre de dezvoltare pentru următorii trei ani și din postura de creditori obligatari”, a declarat directorul financiar al Bittnet, Cristian Logofătu.

Obligațiunile emise au o scadență de trei ani (până în iulie 2019) și un cupon de 9% anual, plătibil trimestrial.

Sumele atrase vor fi folosite în finanțarea activității curente și în planurile de dezvoltare ale companiei.

“Din punct de vedere operațional, (…) vom continua să investim în extinderea echipei de vânzări și în activitățile de marketing, vizând creșterea continuă a acoperirii geografice. Ca dovadă, am dublat anul acesta biroul de la Cluj-Napoca și am deschis, recent, un nou birou la Sibiu. Finanțarea de tip obligatar, caracterizată printr-un termen mediu al orizontului de timp, este una mai potrivită pentru timeframe-ul de realizare, pe care îl au planurile noastre de dezvoltare”, a afirmat directorul general al companiei, Mihai Logofătu.

Înființată anul în 2007, Bittnet este o companie antreprenorială românească din sectorul IT și este controlată de frații Mihai Logofătu și Cristian Logofătu.

În aprilie 2015, titlurile companiei au listate la Bursa de Valori București.

Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 64,66%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,42%, fondul de investiții polonez Carpathia Capital - 6,77% și alți investitori privați - 8,17%.

Anul trecut, Bittnet a raportat o creștere de 35% a veniturilor (2,5 milioane de euro) și un profit net (230.000 de euro) de cinci ori mai mare față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
obligatiuni
emisiune