Australia nu va mai exporta oi vii pe cale maritimă începând de la 1 mai 2028

Australia nu va mai exporta oi vii pe cale maritimă începând de la 1 mai 2028
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

Guvernul australian a decis că exportul de oi vii pe cale maritimă va fi interzis începând de la data de 1 mai 2028 și îi va ajuta pe cei afectați de această decizie, a declarat ministrul Agriculturii, Murray Watt, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"Cu siguranță, momentul în care aceste exporturi vor înceta este un aspect important. Calendarul anunțat realizează un echilibru între pași necesari pentru tranziție cu angajamentul nostru că vom îmbunătăți normele privind bunăstarea animalelor", a spus Watt, în răspunsul oficial al guvernului australian la un studiu independent pe care l-a comandat cu privire la eliminarea practicii controversate referitoare la transportul oilor vii cu navele.

BBC: Arabia Saudită a „permis” forțelor sale „să ucidă” pentru elibera teren pentru un nou oraș futurist CITEȘTE ȘI BBC: Arabia Saudită a „permis” forțelor sale „să ucidă” pentru elibera teren pentru un nou oraș futurist

În paralel, guvernul australian a anunțat că va oferi un pachet de sprijin cu o valoare de 107 milioane dolari australieni (70,7 milioane de dolari SUA) pentru a ajuta firmele afectate de această tranziție. Exporturile de oi vii cu navele vor putea continua până la data de 1 mai 2028, fără restricții suplimentare precum plafoane sau cote. De asemenea, interdicția nu se va aplica pentru alte exporturi de animale și nici pentru exporturile de oi vii cu ajutorul avioanelor.

Crescătorii australieni de oi au început deja să renunțe la exporturile cu ajutorul navelor. Datele oficiale arată că, în sezonul 2022-2023, Australia a exportat aproximativ 652.000 de oi vii pe cale maritimă, comparativ cu 5,92 milioane de capete în urmă cu 20 de ani.

McDonald’s pregătește un meniu american ieftin, pentru clienți afectați de scumpiri. Acțiunile cresc CITEȘTE ȘI McDonald’s pregătește un meniu american ieftin, pentru clienți afectați de scumpiri. Acțiunile cresc

Cu toate acestea, Federația națională a fermierilor australieni (NFF) a spus că un interval de patru ani ar fi devastator pentru fermieri și a acuzat guvernul că a cedat în fața presiunilor activiștilor pentru drepturile animalelor.

"Nu vom avea odihnă până când această politică nu va fi abandonată. Anunțul de astăzi condamnă oile din străinătate la practicile pe care noi le-am interzis în urmă cu un deceniu", a declarat președintele NFF, Tony Mahar. 

viewscnt
Afla mai multe despre
exporturi animale vii
animale vii transport maritim