Grupul XTB - profit în creștere

Grupul XTB - profit în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Grupul XTB, furnizor internațional de produse, servicii și soluții tehnologice de tranzacționare și investiții, a realizat un profit net consolidat de 70,1 milioane euro în primul trimestru, în creștere cu 8,8%, iar venitul consolidat a fost de 128,7 milioane euro, mai mare cu 12,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Rezultatele din primele luni ale anului marchează performanța inclusiv la nivel global. Tendințele de creștere dominante de pe piețele de acțiuni și mărfuri, împreună cu avansul     bazei de clienți, au dus la un venit consolidat record de 128,7 milioane Euro (+12,5% an/an) și un profit net consolidat de 70,1 milioane Euro (+8,8% an/an) pentru Grupul XTB”, anunță grupul.

Șoferii care conduc băuți sau drogați pot rămâne fără permis timp de zece ani. Legea a fost votată de Parlament și merge la promulgare CITEȘTE ȘI Șoferii care conduc băuți sau drogați pot rămâne fără permis timp de zece ani. Legea a fost votată de Parlament și merge la promulgare

În primul trimestru din 2024, Grupul XTB și-a depășit obiectivul trimestrial prin cei 129.700 de investitori noi. Totodată, în luna martie, compania a depășit pragul de un milion de clienți care au utilizat platforma online și aplicația mobilă a XTB pentru a investi, tranzacționa și economisi. Performanța acestui an este vizibilă și din perspectiva numărului de clienți activi, care a crescut în T1 2024 la 378.500, față de 260.100, câți erau în T1 2023.

„Primul trimestru a reprezentat un început de an excelent. Încă o dată, am demonstrat că strategia noastră funcționează, deoarece ne permite să obținem rezultate stabile și reproductibile. Toți indicatorii cheie de performanță sunt în creștere - atât în ceea ce privește evoluția financiară, cât și rezultatele operaționale”, a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

Întrucât investitorii își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către noi oportunități de a investi (atât în mod activ, cât și pasiv), depozitele nete au crescut cu 85% de un an la altul și au ajuns la peste 415 milioane euro la sfârșitul lunii martie 2024.

De asemenea, pe piața din Romania anunță o creștere de 14,3% a numărului de clienți noi.

Majoritatea clienților din România (inclusiv cei noi) aleg să investească în instrumente financiare precum CFD-uri, ETF-uri sau acțiuni.

„România este pe locul patru în lume în topul XTB cu cea mai rapidă creștere a numărului de investitori noi”, declară Irina Cristescu, general manager XTB România.

Adăugarea Planurilor de Investiții bazate pe ETF-uri și lansarea ratelor de dobândă pentru fondurile neinvestite au permis companiei XTB să își extindă portofoliul de produse și să atragă noi grupuri de clienți care preferă investițiile pasive, pe termen lung.

Galați va avea o fabrică de hidrogen. Se duce la Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Galați va avea o fabrică de hidrogen. Se duce la Comisia Europeană

În primul trimestru din 2024, 78% dintre clienții noi la nivel global au ales să investească în acțiuni și ETF-uri sau să creeze un Plan de Investiții ca primă tranzacție cu XTB. În același timp, numărul tranzacțiilor cu ETF-uri, acțiuni și Planuri de Investiții a crescut cu 93% față de aceeași perioadă din 2023.

În ceea ce priveăte investițiile în acțiuni, la nivel de grup, volumul tranzacțiilor a crescut cu peste 71% și a ajuns la 1,87 miliarde de dolari (față de 1,09 miliarde de dolari, în T1 2023).

„Accelerăm transformarea noastră într-o aplicație universală, iar această schimbare este deja vizibilă în alegerile făcute de clienții noștri, care își încep călătoria în acțiuni, ETF-uri și prin construirea propriilor planuri de investiții. Cred cu tărie că adăugarea obligațiunilor, a produselor de pensie și a cardului multi-valută va aduce XTB cu un pas mai aproape de obiectivul de a crea o super-aplicație completă de investiții pentru toți cei care doresc să își gestioneze eficient finanțele”, a adăugat Omar Arnaout, CEO al XTB.

Primele luni ale anului au marcat, de asemenea, lansarea în Polonia a unui produs numit Social, care va fi introdus anul acesta și pe piața din România. Produsul le permite utilizatorilor aplicației să urmărească activitatea celor mai buni investitori XTB, precum și randamentele portofoliilor. Această funcție facilitează, de asemenea, verificarea activității prietenilor și membrilor familiei, precum și realizarea comparațiilor între cele mai performante portofolii.

În paralel, XTB lucrează la extinderea gamei de produse, cum ar fi obligațiunile, produsele de pensionare și un card pentru mai multe valute. Toate aceste proiecte se află în stadii avansate de dezvoltare, fiind avută în vedere lansarea lor în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
xtb
profit