Producătorul Fortnite, amendat de autoritățile olandeze pentru că a încurajat copiii să facă achiziții în cadrul jocului

Producătorul Fortnite, amendat de autoritățile olandeze pentru că a încurajat copiii să facă achiziții în cadrul jocului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Autoritățile olandeze au amendat Epic Games, producătorul popularului joc online Fortnite, cu 1,1 milioane de euro, susținând că a exploatat copii vulnerabili și i-a determinat să facă achiziții în cadrul jocului, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Autoritatea olandeză pentru consumatori și piețe (ACM) a impus companiei două amenzi separate în valoare totală de 1,1 milioane de euro, după ce a constatat că jucătorii minori „ar putea fi presați în mai multe moduri să facă achiziții”, scrie G4Media.ro.

Debut pentru cea mai importantă conferință Google de anul acesta CITEȘTE ȘI Debut pentru cea mai importantă conferință Google de anul acesta

Prima amendă a fost aplicată de ACM pentru fraze folosite în joc precum „Obține-l acum” sau „Cumpără-l acum”. Publicitatea care încurajează în mod direct copiii să facă achiziții constituie „o practică comercială ilegală și agresivă în toate circumstanțele”, potrivit autorității.

A doua amendă a fost aplicată pentru numărătorile inverse „înșelătoare” care îi presau pe copii să facă achiziții rapide, făcându-i să creadă că articolul va dispărea la sfârșitul numărătorii inverse – uneori în mod fals.

„Au fost exploatate vulnerabilitățile copiilor și astfel au fost presați să facă achiziții”, a declarat Cateautje Hijmans van den Bergh, membru al consiliului de administrație al ACM.

„Prin această decizie, transmitem un semnal clar: copiii trebuie să poată juca jocuri online fără a fi supuși unor presiuni nejustificate”, a mai spus ea.

Autoritatea a ordonat Epic Games să se conformeze ordinului până la 10 iunie 2024.

Prețurile la cacao sunt în cădere liberă pe fondul prognozelor de ploi în principalele țări producătoare CITEȘTE ȘI Prețurile la cacao sunt în cădere liberă pe fondul prognozelor de ploi în principalele țări producătoare

„Constatările (…) conțin erori materiale factuale cu privire la funcționarea Fortnite și a Item Store”, a precizat într-un comunicat compania, care contestă decizia.

Epic Games a implementat deja mai multe schimbări, inclusiv eliminarea numărătorii inverse a magazinului de obiecte la nivel mondial, a precizat ACM.

Pentru Țările de Jos, compania va oferi minorilor doar achiziții din Item Shop care sunt disponibile timp de 48 de ore sau mai mult.

viewscnt
Afla mai multe despre
fortnite
joc
amenda