UiPath investește 35 milioane dolari într-un startup franțuzesc de inteligență artificială

UiPath investește 35 milioane dolari într-un startup franțuzesc de inteligență artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, urmează să investească 35,2 milioane de dolari într-un start-up franțuzesc care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Potrivit unei notificări depuse la Autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital (SEC), în cadrul acestei tranzacții, UiPath va primi direct acțiuni în startup-ul francez și, suplimentar, va lua obligațiuni convertibile, arată StartUp Cafe.

ULTIMA ORĂ Grupul francez Gameloft închide studioul din Cluj, toți angajații vor fi concediați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul francez Gameloft închide studioul din Cluj, toți angajații vor fi concediați

Startup-ul în care investește UiPath apare în documente drept H.AI. Publicația britanică Sifted.eu scrie însă că startup-ul franțuzesc se numește Holistic și a fost fondat la începutul anului 2024, de un grup de IT-iști, printre care Karl Tuyls, Laurent Sifre și Julien Perolat, care activează în cadrul companiei de inteligență artificială Google DeepMind.

În prezent, la nivel global, UiPath are circa 4.000 de angajați. Compania cu sediul central la New York a raportat venituri totale de 1,3 miliarde de dolari și pierderi de aproape 90 de milioane de dolari, în ultimul an fiscal.

Valoarea de piață a UiPath este cotată la 11 miliarde de dolari.

Fondată în anul 2005, la București, sub numele de DeskOver, de Daniel Dines și Marius Tîrcă, UiPath este considerată lider mondial în producția de automatizări software (RPA). Această tehnologie preia sarcinile repetitive ale angajaților din diverse firme și instituții.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
inteligență artificială