Windows 11 pierde utilizatori

Windows 11 pierde utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mai 2024

În mod atipic, dar explicabil, cota de piață a celui mai nou sistem de operare Microsoft a scăzut, când era de așteptat să crească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În ultimele două luni, Windows 11 a pierdut peste două procente din cota de piață, conform Statcounter. După ce, în februarie, acesta avea 28.,16% din piață, la finele lunii aprilie mai deținea 25,65%.

Aparent, utilizatorii preferă, în continuare, Windows 10, deși acesta are aproape nouă ani. Cotă de piață a lui Windows 10 a trecut de 70%, nivelul din septembrie 2023.

Securitatea devine prioritatea numărul un pentru Microsoft CITEȘTE ȘI Securitatea devine prioritatea numărul un pentru Microsoft

Windows 11 își trece, astfel, în palmares un record negativ ce nu a fost observat nici măcar în cazul Windows 8 sau Windows Vista, două dintre cele mai prost văzute sisteme făcute de operare Microsoft.

Microsoft a impus o serie de limitări legate de upgrade-ul la Windows 11, venind, pe de altă parte, cu prea puține motive pentru care utilizatorii și firmele să renunțe la Windows 10.

Acest lucru s-ar putea schimba în curând, când Windows 11 va dobândi o serie de funcții bazate pe inteligența artificială, ceea ce ar putea reprezenta un bun motiv pentru upgrade.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
windows 11
ai