ANAF trage tare să facă rost de bani. Marcel Boloș prezintă rezultatele după miile de controale din luna aprilie

ANAF trage tare să facă rost de bani. Marcel Boloș prezintă rezultatele după miile de controale din luna aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Ministerul Finanțelor anunță că, în luna aprilie, acțiunile de control ale ANAF au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei. S-au făcut aproape 5.000 de controale și au fost trimise contribuabililor aproape 3..000 de notificări, care au vizat riscuri fiscale de 2 miliarde de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

„Peste 65% din cuantumul obligațiilor fiscale stabilite suplimentar de organele de inspecție au fost în contul TVA”, a transmis ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, potrivit Știri pe surse.

VIDEO&FOTO Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni

„În vederea creșterii conformării la declarare a contribuabililor, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin structurile de control fiscal, desfășoară în prezent, două tipuri de acțiuni care presupun interacțiunea cu contribuabilul de la distanță:

  • emiterea Notificării de conformare, care reprezintă un document prin care organul de inspecție fiscală transmite contribuabililor/plătitorilor prezumtivi a fi selectați pentru efectuarea inspecției fiscale riscurile fiscale identificate, în scopul reanalizării situației fiscale și îndeplinirii obligațiilor fiscale conform prevederilor legale, ori a clarifica riscurile fiscale notificate, după caz.
  • efectuarea de acțiuni de verificare documentară, care constau în realizarea unei analize a situației fiscale pe baza documentelor existente la dosarul fiscal al contribuabilului/plătitorului, precum și pe baza oricăror informații și documente transmise de terți sau deținute de organul fiscal, care au relevanță pentru determinarea situației fiscale”, a transmis Ministerul Finanțelor, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, contribuabilii cu risc fiscal ridicat sunt supuși acțiunilor de control fiscal, respectiv:

- inspecția fiscală a contribuabililor care nu corectează și nu clarifică riscurile fiscale pentru care au fost notificați;
- controlul antifraudă în cazul contribuabililor pentru care există indicii de evaziune fiscală.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
marcel bolos