Acțiunile producătorilor de țigări sunt în declin pe fondul zvonurilor că SUA ar putea reduce conținutul de nicotină

Acțiunile producătorilor de țigări sunt în declin pe fondul zvonurilor că SUA ar putea reduce conținutul de nicotină
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2021

Acțiunile producătorilor de țigări au înregistrat scăderi semnificative după ce în presă au apărut zvonuri că Guvernul american analizează o reglementare care ar reduce conținutul de nicotină al țigărilor până la un nivel care nu creează dependență, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Luni, capitalizarea de piață a grupului Altria Group Inc., producătorul țigaretelor marca Marlboro, a scăzut cu aproape șase miliarde de dolari în timp ce marți dimineața acțiunile British American Tobacco Plc au scăzut cu până la 6,6%. Titlurile Imperial Brands Plc s-au depreciat și ele cu până la 5% la bursa de la Londra, scrie Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Potrivit Wall Street Journal, care citează surse din apropierea acestui dosar, Administrația Biden are în vedere o reglementare care ar reduce conținutul de nicotină al țigărilor. De asemenea, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) ar putea interzice țigările mentolate, susține articolul din Wall Street Journal.

Industria țigaretelor se așteapă de mai mulți ani la o decizie cu privire la conținutul de nicotină. FDA a declarat încă din 2018 că intenționează să adopte o astfel de reglementare, ceea ce a determinat grupul Altria la acea dată să spună că nu este clar dacă o astfel de măsură poate fi pusă în practică sau dacă va duce la reducerea fumatului.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Astfel de reglementări vor avea un "impact sever" asupra industriei tutunului dar cel mai probabil va fi nevoie de mai mulți ani pentru implementarea lor, estimează Adam Spielman, analist at Citigroup. "Realitatea politică cere existența unor alternative răspândite care sunt recunoscute ca având un grad mai mic de risc. În prezent, sunt foarte puține produse de acest fel", a subliniat Adam Spielman.

În replică, grupul Altria a spus că orice acțiune a FDA "trebuie bazată pe date științifice și dovezi și de asemenea trebuie să țină cont de consecințele reale ale unor astfel de măsuri, inclusiv creștere pieței ilegale și impactul asupra a sute de mii de locuri de muncă".

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente era așteptată să își exprime poziția față de țigările mentolate până la data de 29 aprilie, conform unui termen limită impus în cadrul unui proces. Într-o acțiune înaintată de African American Tobacco Control Leadership Council, acest organism a dat în judecată FDA susținând că aceasta din urmă și-a rezervat o perioadă de timp foarte mare pentru a răspunde la o petiție publică depusă în urmă cu cinci ani și care cere interzicerea țigărilor mentolate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicotină
tigari