Bogații lumii pot acum să utilizeze și Munții Alpi ca seifuri

Bogații lumii pot acum să utilizeze și Munții Alpi ca seifuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2020

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveția va oferi în curând bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze cele mai de preț bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munților Alpi, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ideea aparține unor întreprinzători din centrul Elveției, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna, scrie Agerpres.

Marea Britanie: Plan de 30 miliarde lire pentru salvarea economiei, cu reduceri de taxe și bonusuri pentru angajații reprimiți din șomaj tehnic. Vouchere date populației pentru a mânca la restaurant CITEȘTE ȘI Marea Britanie: Plan de 30 miliarde lire pentru salvarea economiei, cu reduceri de taxe și bonusuri pentru angajații reprimiți din șomaj tehnic. Vouchere date populației pentru a mânca la restaurant

"Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitați activele și datele sensibile", spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construiește seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administrație de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenționează să utilizeze un spațiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. "Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spațiu", susține Hugo Schittenhelm.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi și o înălțime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% și o temperatură de 12 grade Celsius. Prețurile încep de la 500.000 de dolari.

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acțiuni sau automobile clasice, seifurile sunt și "o locație ideală pentru activități care necesită cele mai înalte standarde de securitate", susține firma elvețiană.

Bogații lumii pot acum să utilizeze și Munții Alpi ca seifuri

viewscnt
Afla mai multe despre
seif
stanca
bogati
averi
munitii alpi